Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Εντυπωσιακή εμφάνιση της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου” στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας



Εντυπωσιακή εμφάνιση της “Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου” στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας


Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, ως επίσημη προσκεκλημένη στο μεγάλο αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργάνωσε το Πολιτιστικό – Λογοτεχνικό Περιοδικό Λόγου και Τέχνης “Δευκαλίων ο Θεσσαλός”.
Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Γιώργου Φουντούλη, παρουσίασε μελοποιημένη ποίηση σε μουσική του Γιώργου Φουντούλη και ποίηση Ν. Καζαντζάκη, Οδ. Ελύτη, Μ. Γαβαλά, Αδάμου Μουζουρή, καθώς και ορχηστρικά έργα.
Παρουσίασε τρία νέα έργα του Γιώργου Φουντούλη σε πρώτη εκτέλεση, τις “Θερμοπύλες” σε ποίηση του Νίκου Καζαντζάκη, “Ένα ατελεύτητο καλοκαίρι” σε ποίηση της Μαίρης Γαβαλά και ένα Κρητικό Χορό (Πεντοζάλης) αφιερωμένο στο Νίκο Καζαντζάκη, τα οποία ενθουσίασαν το κοινό της Αθήνας και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές.
Την αποστολή της Αθήνας συνόδευσαν οι ποιήτριες Μαίρη Γαβαλά και Γρηγορία Πελεκούδα.
Πρώτες παγκόσμιες ηχογραφήσεις και εκδόσεις -Διεθνής περιοδεία συναυλιών
Από το Δ.Σ. της Ορχήστρας ανακοινώθηκε ότι τον Ιανουάριο αρχίζουν οι πρώτες παγκόσμιες ηχογραφήσεις και εκδόσεις της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου σε νέα πρωτότυπα μουσικά έργα, τα οποία θα εμπλουτίσουν το διεθνές ρεπερτόριο και θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Στις ηχογραφήσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου. Οι φίλοι της Κ.Ο.Β. μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τις ηχογραφήσεις δηλώνοντας έγκαιρα συμμετοχή στις εκπαιδευτικές εκδρομές που θα διοργανωθούν για την επίσκεψη στα επαγγελματικά studio ηχογραφήσεων και στις αίθουσες συναυλιών.
Παράλληλα προετοιμάζεται πυρετωδώς η διεθνής περιοδεία της Κ.Ο.Β. με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών φορέων υψηλού κύρους (Πρεσβείες, Πανεπιστήμια, Οργανισμούς, κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου