Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Και κάπως έτσι ο Αλέξανδρος από τον Δενδροπόταμο έφτασε στο Xfactor [photos+video]




Από την μπάντα του «Φάρου του κόσμου» και μετά από παρότρυνση του φίλου του Παρασκευά Σελίμ Σούκρε, ο Αλέξανδρος...
Σαγκούρης όχι μόνο πήρε το πράσινο φώς για την επόμενη φάση του Xfactor αλλά κατάφερε να αναστατώσει όλα τα site, youtube, twitter και facebook.

"Είμαι από Θεσσαλονίκη, από τον Δενδροπόταμο, είμαι τσιγγανάκι”, είπε χαμογελαστός ο 16χρονος Αλέξανδρος λίγο πριν κάνει την κριτική επιτροπή του Xfactor να δακρύσει με το Ψωμί της ξενιτιάς του Καζαντζίδη.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παρασκευάς αποφάσισε, χωρίς να το ξέρει ο Αλέξανδρος, να στείλει αίτηση συμμετοχής για το παιχνίδι του Xfactor. Αρχικά υπήρξε φόβος, συστολή και ίσως λίγο άγχος. Οι δικαιολογίες πολλές αλλά καμιά δεν θα μπορούσε να νικήσει τη θέληση του μικρού και της παρέας του.

Το τηλέφωνο χτύπησε για πρώτη φορά και μας καλούσε στο Precasting της Θεσσαλονίκης. O Αλέξανδρος ξεκίνησε για το σημείο του ραντεβού, συμπληρώσαμε την φόρμα συμμετοχής και περιμένοντας την σειρά του απλά άρχισε να παίζει μουσική με τα παιδιά της μπάντας, με την παρέα του. Η καλή διάθεση ξεσήκωσε τους αγχωμένους συμμετέχοντες και τα πρώτα παλαμάκια ακολούθησαν κάποια τραγούδια ακαπέλα. Το αποτέλεσμα ήταν θετική ενέργεια, χαμόγελα και μια σπασμένη κιθάρα που ήταν δανεική, οικογενειακό κειμήλιο της οικογένειας του Παρασκευά. Η κιθάρα μπορούσε να επισκευαστεί και ο Παρασκευάς δεν σταμάτησε να χαμογελάει και να στηρίζει χωρίς παράπονα και γκρίνιες τον φίλο του. Ήδη από την Θεσσαλονίκη, ο Αλέξανδρος Σαγκούρης έκανε αίσθηση και εντυπωσίασε τους υπευθύνους οι οποίοι και τον πέρασαν αμέσως στην κυρίως φάση του παιχνιδιού.

Και εδώ ξεκινούσε το πραγματικό Xfactor. Θα έπρεπε να είμαστε στην Αθήνα, αυτή την φορά στο casting με τους κριτές (Τάμτα, Μαζωνάκης, Παπαδόπουλος, Στόκας). Δεν το σκεφτήκαμε στιγμή. Δεν μας άφηνε ο ενθουσιασμός του Παρασκευά και του Αλέξανδρου. Πραγματικά χωρίς αυτήν την ενέργεια του Παρασκευά, η ομάδα δεν θα ήταν αυτό που ήταν. Με οδηγό μας τον πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη το μεγάλο ταξίδι της μουσικής για τον Αλέξανδρο είχε μόλις ξεκινήσει. Αυτό που ζήσαμε στην πρώτη φάση είναι αυτό που είδε όλη η Ελλάδα εχτές το βράδυ από την τηλεόραση. Η επιτυχία ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες. Σε λιγότερο από μια ώρα όλο το διαδίκτυο μιλούσε για την φωνή το ήθος και την εμφάνιση του παιδιού αυτού.


Ο μικρός μας Αλέξανδρος όμως δεν είναι μόνο αυτό που είδαμε στο Xfactor. Είναι ενας μαθητής που παρά τις δυσκολίες κάνει καθημερινά μια διαδρομή μερικών χιλιομέτρων για να παρακολουθεί τα μαθήματα του μουσικού σχολείου ενώ θα μπορούσε να πηγαίνει στο σχολείο που είναι δίπλα στο σπίτι του. Είναι ένα από τα παιδιά του «Φάρου του κόσμου», που συμμετέχει σε όλες τις δράσεις αυτού του κέντρου νεότητας Ρομ που ο φωτισμένος πατέρας Αθηναγόρας Λουκατάρης δημιούργησε πριν από 12 χρόνια στον Δενδροπόταμο παρά τις φωνές που τον βεβαίωναν ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί με την περιοχή και τους ανθρώπους της. Ο Αλέξανδρος είναι ένα από εκείνα τα παιδιά που από την πρώτη στιγμή κοντά στον πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη απέδειξε με το πολύπλευρο ταλέντο του πως όλοι αυτοί που δεν πιστεύανε στον έργο και τις προσπάθειες του «Φάρου του κόσμου» κάνανε απλά λάθος…

Ο Αλέξανδρος είναι ενας μαθητής που αγαπάνε οι συμμαθητές και οι φίλοι του. Εκτός από την υπέροχη φωνή του παίζει κλαρίνο αρμόνιο κιθάρα τουμπερλέκι και όποιο μουσικό όργανο και αν πιάσει καταφέρνει να βγάλει νότες. Είναι ενας από τους πρωταθλητές της ομάδας Fargobots της Ρομποτικής του «Φάρου του κόσμου» και κατάφερε να πάει δυο φορές στην Αμερική στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Έχει παίξει με τα παιδιά από την μπάντα του σε μουσικές σκηνές στην Πλατεία Αριστοτέλους – Λευκό Πύργο στις γιορτές του δήμου Θεσσαλονίκης, στο μέγαρο μουσικής, στο Βασιλικό Θέατρο. Μαζί με τον Παρασκευά εκπροσώπησε το «Φάρο του κόσμου» και μίλησε για τις δράσεις και όλα αυτά που κάνει στην Βουλή των Ελλήνων στα πλαίσια της «Παγκόσμιας ημέρας Ρομά». Μα πάνω από όλα ο Αλέξανδρος είναι απλά ο μικρός μας Αλέξανδρος. Αυτό το υπέροχο παιδί με το οποίο κάνουμε συζητήσεις, αναλύουμε τα πρότζεκτ της ρομποτικής, κάνουμε αστεία, πίνουμε καφέ, κάνουμε χαβαλέ στις πρόβες, είμαστε εκεί σε κάθε μουσική παράσταση. Το Xfactor είναι απλά ένα μεγαλύτερο βήμα στο οποίο τον έμαθε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Ήδη μας έχει κάνει πολλές φορές περήφανους στο παρελθόν. Η παρουσία του στο παιχνίδι είναι μια δικαίωση για τον ίδιο για όσους τον πίστεψαν και για την μεγάλη οικογένεια του «Φάρου του κόσμου».

Ο μικρός Αλέξανδρος είναι μια από τις περιπτώσεις των παιδιών που αποδεικνύουν πως όλες οι θεωρίες ότι η τσιγγάνικη φυλή διαφέρει από όλες τις άλλες είναι απλά θεωρίες που θρέφουν προκαταλήψεις στις οποίες καιρός είναι να γυρίσουμε την πλάτη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου