Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Angels Team Athens - Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων

Angels Team Athens - Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων
Ομάδα ANGELS:
ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΡΕΜΑΩ ΑΝΑΠΟΔΑ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: 
Παρακαλώ σε όσους αρέσει το έργο μας και θέλετε να μας στηρίξετε, κάντε "μου αρέσει" (like) στην σελίδα μας, Angels - Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων και κοινοποιείτε τις δημοσιεύσεις μας. Αυτό βοηθάει στο να πάρει διαστάσεις το θέμα της κακοποίησης και να γίνει πιο ισχυρή η ομάδα μας.
Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας στον δύσκολο αγώνα μας
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ:
Μας κατήγγειλαν για ένα κουτάβι 6 μηνών rottweiler το οποίο ο δράστης το έχει μόνιμα μέσα σε ένα μικρό κουτί, όπου φυσικά και δεν μπορεί καν να γυρίσει το σκυλί εκεί μέσα. Ο δράστης μάλιστα το είχε θρασύτατα σε κοινή θέα έξω από μαγαζί σε κεντρικό δρόμο, στη Μαραθώνος στην περιοχή της Παλλήνη.
Όταν του έγινε παρατήρηση από κάποια κοπέλα για τον εγκλεισμό του σκύλου στο μικρό κουτί αυτό, και με πολύ έντονο και απειλητικό ύφος ο δράστης απάντησε
 "είναι δικό μου και αν θέλω το κρεμάω ανάποδα και το κάνω ότι γουστάρω!! Εσύ μην ασχολείσαι!" και φυσικά η γυναίκα τρόμαξε και έφυγε αμέσως από το μαγαζί.
Το θράσος μερικών δεν έχει όρια. η κατάσταση συνεχίστηκε ως είχε, χωρίς καμία αλλαγή. Κάποια άλλη κυρία που δεν μπορούσε να βλέπει το σκυλάκι έτσι, κάλεσε αστυνομία.
 Όταν πήγε η αστυνομία, προφανώς ο δράστης τρόμαξε και έβαλε το σκυλάκι μέσα στο μαγαζί και μάλιστα ελεύθερο. Η αλλαγή αυτή δεν κράτησε πολύ όμως, γιατί όταν έγινε επίσκεψη στο μαγαζί σαν πελάτισσα, διαπίστωσε ότι το σκυλάκι ήταν πάλι μέσα στο κουτί!!
Δεν έμαθε το μάθημά του ο δράστης. Όταν ρώτησε η κυρία αν μπορεί να το χαϊδέψει, της απαγόρευσε με έντονο ύφος, γιατί όπως της είπε το "εκπαιδεύει για να γίνει άγριο". Από την πολύ "εκπαίδευση" μάλιστα, το σκυλάκι έχει βγάλει κάτι στο ένα του ματάκι.
Έτσι η ομάδα έστειλε άτομα να παρακολουθήσουν και να βεβαιώσουν την κατάσταση του σκύλου. Μετά από κάποιες μέρες παρακολούθησης σε διάφορες ώρες της ημέρας και της νύχτας, διαπιστώσαμε κι εμείς ότι είναι μόνιμα κλεισμένο, και ότι ο δράστης δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει τις συνθήκες παρ όλες τις παρατηρήσεις και την επίσκεψη της αστυνομίας.
Δεν πειράζει, ένας ένας θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε ότι είναι ψυχούλες τα ζωάκια, έχουν δικαιώματα, και προστατεύονται από το νόμο. Το πρόστιμο για το συγκεκριμένο παράπτωμα είναι 30.000€.
Έτσι λοιπόν οργανώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του μικρού, για να φύγει από το μαρτύριο αυτό της βάναυσης αιχμαλωσίας μέσα σε ένα μικρό κουτί και φυσικά να τιμωρηθεί ο δράστης όπως προβλέπει ο νόμος!
Η επιχείρηση έγινε όπως προβλέπει ο νόμος, καλέσαμε αστυνομία, χτύπησαν το κουδούνι στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, ο οποίος δεν είναι ο ιδιοκτήτης του σκύλου, και του ζήτησαν να ανοίξει το μαγαζί να δούμε την κατάσταση του σκύλου.
Δυστυχώς και ο συγκεκριμένος δεν ήταν καλύτερος στις απόψεις του απέναντι στα ζώα, καθώς έδειξε πολύ έντονα την απροθυμία του να συνεργαστεί, και μάλιστα είπε και την ατάκα προς υπεράσπιση του δράστη που είναι υπάλληλός του, "το σκυλί είναι δικό του και το κάνει ότι θέλει, αν θέλει το κρεμάει και ανάποδα" μπροστά στους αστυνομικούς!!!
Τελικά είδε και αυτός ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, άνοιξε το μαγαζί και έβαλε μέσα τους αστυνομικούς μόνο να δουν το σκυλάκι. Διαπίστωσαν λοιπόν και οι αστυνομικοί ότι το ζωντανό ήταν κλεισμένο μέσα στο μικρό αυτό κουτάκι χωρίς νερό και φαγητό και φυσικά χωρίς χώρο για να κουνηθεί!!
Μετά από κουβέντα με τους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης έγινε ξαφνικά ιδιαίτερα πρόθυμος, τον πήραν με την σύμφωνη γνώμη του στο τμήμα, και ξαφνικά από εκεί που δεν έβρισκε τον υπάλληλό του, που ήταν σε σεμινάριο όπως μας είπε, όχι μόνο τον βρήκε αλλά ήρθε και μέσα σε 5 λεπτά από το τμήμα.
Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, και το σκυλάκι είναι στα χέρια μας, και ο δράστης είναι στο αυτόφωρο και θα δικασθεί για το πρόστιμο των 30.000€.
Νομίζω ότι μετά από αυτό, θα καταλάβουν αρκετά καλά ότι το "δικό μου είναι και το κρεμάω και ανάποδα αν θέλω" είναι πολύ ακριβή πρόταση!!
Ο μουσουδάκος είναι σε προσωρινή φιλοξενία, και φυσικά θα πάει από γιατρό να γίνουν όλες οι εξετάσεις, εμβόλια, και να ετοιμαστεί για το νέο του σπιτάκι, τη νέα του ζωή, γεμάτη αγάπη παρέα και ζεστασιά! Τέλος η αιχμαλωσία! Τέλος η μοναξιά και το κρύο!
Όποιος νομίζει ότι θέλει να τον κάνει μέλος της οικογενείας του, ας στείλει μήνυμα στην σελίδα Angels.
Υ.Γ - Οφείλω να αναφέρω ότι η αστυνομία στο περιστατικό αυτό, ήταν πολύ συνεργάσιμη και σωστοί στο χειρισμό της κατάστασης! Τα παιδιά που ήρθαν στην κλήση κοινός, ήταν τούμπανο!!
 Ευχαριστούμε τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στην κλήση με τον καλύτερο τρόπο, καθώς και τον εξαιρετικό διοικητή του τμήματος Παλλήνης, που έκανε τα προβλεπόμενα με πολύ προθυμία και ανθρωπιά!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου