Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Μαμά έβαλε τον γιο της στο καλάθι του σούπερ μάρκετ και άρχισε να ψωνίζει. Το επόμενο πρωί, το παιδί ξύπνησε με υψηλό πυρετό.

Μια μέρα, μια νεαρή μητέρα, η Vivienne Wardrop, πετάχτηκε μέχρι το σούπερ μάρκετ με τον 10 μηνών γιο της. Μόλις 24 ώρες μετά την επίσκεψή τους στο μαγαζί, ο γιος της Logan αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Για περισσότερο από μία εβδομάδα, το αγόρι πάλευε με διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της μηνιγγίτιδας. Μετά από έρευνα για το πού θα μπορούσε το παιδί να έρθει σε επαφή με τα βακτήρια που του προκάλεσαν λοίμωξη, οι γιατροί υποψιάστηκαν το καρότσι του σούπερ μάρκετ. Μετά το σπαρακτικό περιστατικό, η Vivienne προειδοποιεί τους άλλους γονείς να απολυμαίνουν πάντα τα καρότσια του σούπερ μάρκετ πριν βάλουν τα παιδιά τους μέσα.
screen-shot-2016-10-04-at-4-06-33-pm
Μόλις 24 ώρες μετά το σούπερ μάρκετ, ο Logan άρχισε να κάνει εμετό. Τα πράγματα έγιναν χειρότερο όταν ανέβασε υψηλό πυρετό και άρχισε να έχει διάρροια. «Είχε συνέχεια διάρροια», είπε η μητέρα. «Ό,τι κι αν του έδινα, το έκανε εμετό.»
Αφού η κατάσταση του Logan επιδεινώθηκε, η μητέρα του τον πήγε στον παιδίατρο. Εκεί, ο γιατρός τους έστειλε πίσω στο σπίτι, λέγοντας ότι ήταν απλά μια ίωση. Την επόμενη μέρα, ο Logan χειροτέρεψε και υπέφερε και από αφυδάτωση.
screen-shot-2016-10-04-at-4-06-47-pm
Ανήσυχη η Vivienne, άρπαξε τον Logan και τον πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο, όπου εκεί, οι γιατροί του έσωσαν τη ζωή. Το καημένο αυτό αγόρι από την Αυστραλία πέρασε τις επόμενες 10 ημέρες στο νοσοκομείο. Εκ των οποίων, οι πρώτες 8 ήταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Μια τραματική εμπειρία για κάθε γονέα.
Μετά την παραμονή του στο νοσοκομείο, ο Logan είχε διαγνωστεί με διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της λοίμωξης από αδενοϊό, της γαστρεντερίτιδας, της σαλμονέλας και της μηνιγγίτιδας.
screen-shot-2016-10-04-at-4-06-55-pm
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα νεογνά και τα βρέφη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από μηνιγγίτιδα.
Εδώ είναι μερικά από τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε:
Πυρετός, πονοκέφαλος, και δυσκαμψία του αυχένα
Ερεθισμός κι έλλειψη όρεξης
screen-shot-2016-10-04-at-4-07-02-pm
Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα εξαπλώνεται από άτομο σε άτομο, αλλά μπορεί επίσης να μεταδοθεί από μια μολυσμένη επιφάνεια.


Μετά το σπαρακτικό περιστατικό με το γιο της, η Vivienne ήξερε ότι έπρεπε να προειδοποιήσει κι άλλους γονείς για αυτό. Όταν χρησιμοποιείτε καροτσάκια, να απολυμαίνετε πρώτα την περιοχή χρησιμοποιώντας ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι πριν βάλετε το παιδί σας να καθίσει. Μια άλλη εναλλακτική λύση μπορεί είναι να βάλετε κάτω μια κουβέρτα πριν τοποθετήσετε το παιδί σας στο καθισματάκι του καροτσιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου