56
SHARES

Όλες έχουμε παράξενες - είτε καλές, είτε κακές - εμπειρίες από τους καθρέφτες των καταστημάτων με ρούχα: Άλλες φορές δοκιμάσαμε ένα φόρεμα που μας έδειχνε εκθαμβωτικές και, όταν το ξαναφορέσαμε στο σπίτι, μας έδειχνε χάλια. Και άλλες φορές, ένα μπλουζάκι έμοιαζε απλώς συνηθισμένο στον καθρέφτη των δοκιμαστηρίων, ενώ όταν το φορέσαμε για να βγούμε για καφέ οι φίλες μας το βρήκαν υπέροχο.
Έτσι, η δημοσιογράφος Amanda Platell της εφημερίδας «Daily Mail» έκανε το εξής πείραμα: Φόρεσε το ίδιο γαλάζιο φόρεμα στα δοκιμαστήρια γνωστών αλυσίδων όπως τα GAP, τα H&M και τα Zara και διαπίστωσε ότι οι διαφορές είναι μεγάλες.
Στη συνέχεια, ζήτησε από την Melissa Kao, ειδική σε καθρέφτες, να σχολιάσει το αποτέλεσμα
Η Kao εξαρχής επισημαίνει: «Μερικές φορές, τα καταστήματα ρούχων κάνουν μικρά τρικ για να μας δείχνουν όσο το δυνατόν πιο όμορφες. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν καθρέφτες που μας προβάλλουν πιο ψηλές και πιο αδύνατες. Έτσι, μπορεί να φαίνονται όλοι ίδιοι, αλλά ορισμένοι να προσθέτουν μερικά εκατοστά στο μήκος των ποδιών μας».
Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τα αποτελέσματα του πειράματος:

Gap: «Με δείχνει με πιο παχουλή κοιλιά, αλλά, εντάξει, δεν παραπονιέμαι».


Η Amanda σχολιάζει: «Η Gap είναι από τις αγαπημένες μου μάρκες εδώ και χρόνια για τα απλά και στιλάτα ρούχα της. Μοιάζω αρκετά φυσιολογική σε αυτή την εικόνα, μόνο με πιο παχουλή κοιλιά. Επίσης, το δοκιμαστήριο ήταν ευρύχωρο και είχε ειδικό κουμπί για περίπτωση ανάγκης. Σε γενικές γραμμές, δεν ήταν κακό».
H Melissa εξηγεί: «Το ευρύχωρο, σε σχήμα οβάλ και σε λευκό χρώμα δοκιμαστήριο δημιουργεί μια αρκετά φυσική αντανάκλαση και την αίσθηση του φυσικού φωτός».

H&M: «Τέλεια! Δείχνω να φοράω ένα νούμερο μικρότερο»


Η Amanda εξηγεί: «Το δοκιμαστήριο ήταν σχεδόν άψογο. Ήταν ευρύχωρο, είχε απαλό φως στην επάνω και την μπροστινή όψη, γενικά με κολάκευε πολύ. Αυτό, όμως, που μου φάνηκε λίγο παραπλανητικό ήταν ότι με έκανε να μοιάζω ότι φοράω νούμερο 10 και όχι 12».
Η Melissa εξηγεί: «Αυτό δείχνει πώς η επένδυση στους καθρέφτες ενός καταστήματος ρούχων μπορεί να αποδώσει. Οι κίτρινες λωρίδες φωτισμού στις δύο πλευρές του καθρέφτη δημιουργούν ένα τέλειο εφέ αδυνατίσματος και κάνουν τη μέση της Amanda να φαίνεται πιο λεπτή. Επίσης, το δοκιμαστήριο είναι ευρύχωρο. Παράλληλα, ο συνδυασμός του λευκού χρώματος στους τοίχους και ένας ακόμα μικρός καθρέφτης στα αριστερά διαχέουν ακόμα πιο όμορφα τον απαλό φωτισμό. Το ρούχα, το σώμα, ακόμα και το πρόσωπό μας δείχνουν βελτιωμένα».

Zara: «Είμαι σα να έφαγα το φαγητό όλων!»


Η Amanda σχολιάζει: «Αρχικά, μου άρεσε ότι το δοκιμαστήριο ήταν ευρύχωρο και θα μπορούσαν να δοκιμάσουν ρούχα ακόμα και τέσσερις φίλες μαζί. Όμως, ο φωτισμός ήταν απαίσιος ρίχνοντας σκιές στην κοιλιά μου. Έμοιαζα σαν να είχα φάει το φαγητό όλων και να είχα κρύψει και άλλο κάτω από το φόρεμά μου για μετά».
Η Melissa εξηγεί: «Τα δοκιμαστήρια μοιάζουν κομψά και ευρύχωρα, αλλά έχουν γκρι σκιες, σκούρες κουρτίνες και τοίχους επίσης σε ανοιχτό γκρι. Αυτά τα χρώματα απορροφούν το φως και δημιουργούν πολύ κακή αντανάκλαση. Έτσι, κάθε καμπύλη φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη».

Παλιότερα πείραμα, πάντως, μιας ρεπόρτερ που έκανε κάτι αντίστοιχο κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα. H συντάκτρια της σελίδας adme.ru είναι μια φυσιολογική - ούτε παχουλή, ούτε εξαιρετική αδύνατη - κοπέλα: 


Ας δούμε, λοιπόν, τις διαφορές στην όψη της μπροστά σε καθρέφτες διαφορετικών καταστημάτων ρούχων:  
ΖΑRA


Εδώ ο φωτισμός προέρχεται από ψηλά, δημιουργώντας σκιές που δεν κολακεύουν πολύ. 

Stradivarious


Ο φωτισμός είναι πιο μαλακός, αλλά ο καθρέφτης ελαφρώς παραμορφώνει το είδωλο. 

Adidas


Ένα ασυνήθιστο δοκιμαστήριο που μοιάζει με ασανσέρ, ενώ τα αυτοκόλλητα γράμματα στον καθρέφτη εμποδίζουν την αντανάκλαση του ειδώλου. 


Mango 


H συντάκτρια δηλώνει ικανοποιημένη από το συγκεκριμένο δοκιμαστήριο. 

H&M 


Το δοκιμαστήριο έχει σκαλοπατάκι, διαθέτει αρκετό χώρο και κρεμάστρες, αλλά ο φωτισμός είναι υπερβολικός.


Bershka


H κοπέλα παρατήρησε ότι ο φωτισμός την έκανε να φαίνεται... ροζ!