Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Άλογα από όλη τη Θεσσαλία στα Κανάλια

Άλογα από όλη τη Θεσσαλία στα Κανάλια

Τελευταία ενημέρωση: 2017-03-11, 16:50:29
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιππική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά αύριο Κυριακή 12 Μαρτίου στις 10.00π.μ στα Κανάλια, κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Ιππικής Ομάδας και Αμαξηλάτες Βόλου, του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας (ΚΕΜΕΒΟ) και του Φορέα Διαχείρισης περιοχής Κάρλας, με στόχο την αναβίωση της τοπικής παράδοσης.
Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής περί τους 30 αμαξηλάτες από όλη τη Θεσσαλία με τα άλογά τους, ενώ παράλληλα θα συμμετάσχουν και πέντε άμαξες.
Η συνάντηση των συμμετεχόντων θα γίνει στο γήπεδο Καναλίων οι οποίοι θα διανύσουν διαδρομή 12 περίπου χιλιομέτρων με θέα τις ανθισμένες αμυγδαλιές και τη λίμνη Κάρλα. Ο τερματισμός της διαδρομής θα γίνει και πάλι στο γήπεδο Καναλίων, όπως και η έναρξη.
«Ψυχή» της διοργάνωσης είναι ο Καναλιώτης Δημήτρης Τσούκας, διαχειριστής της διαδικτυκής ομάδας «Ιππική ομάδα  και Αμαξηλάτες Βόλου» ο οποίος με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επισημαίνει ότι βασικός στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να υπογραμμιστεί η ισχυρή παρουσία των αλόγων στην περιοχή, τα οποία ήταν απαραίτητα κατά το παρελθόν στην καθημερινότητα των κατοίκων και των αγροτών πριν από 40 και πλέον χρόνια.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, ανατρέχοντας στις μνήμες της παιδικής του ηλικίας «θυμάμαι ότι πήγαινα με τον πατέρα μου και οργώναμε τα χωράφια, μεταφέραμε τα άχυρα, τις τροφές και τα ξύλα, με τα κάρα. Η μεταφορά των προϊόντων γινόταν με άλογα και γενικώς ήταν απαραίτητα στις αγροτικές εργασίες για τον κόσμο. Χωρίς το άλογο, τονίζει ο ίδιος, δεν γινόταν παραγωγή».
Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο κ. Τσούκας μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι: «Να ασχοληθεί ο κόσμος περισσότερο με το άλογο και επίσης η πολιτεία να δώσει λύσεις γύρω από τα προβλήματα που υπάρχουν με το άλογο και τις άμαξες, σχετικά με την παρουσία τους στην παραλία του Βόλου και τον τουρισμό. Το άλογο και η άμαξα αποτελούν κλειδί για την ανάπτυξη του τουρισμού» υπογραμμίζει ο ίδιος. Κλείνοντας, ο κ. Τσούκας τονίζει ότι υπάρχουν κράτη ανά τον κόσμο τα οποία έχουν στην πρώτη γραμμή το άλογο και την άμαξα, για να αναδεικνύουν τον τουρισμό τους, για να προσθέσει ότι «πρέπει να δοθεί η  δέουσα βαρύτητα στο συγκεκριμένο κεφάλαιο, γιατί μας χρειάζεται ο τουρισμός».
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δημήτρη Τσούκα στο τηλέφωνο 6977330746.
ΠΗΓΉ
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου