Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Πασχαλινά διακοσμητικά από ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Πασχαλινά διακοσμητικά από ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ


Η


πασχαλινή διακόσμηση έτσι κι αλλιώς διακρίνεται από μια ...μη πρωτοτυπία σε ό,τι αφορά τα βασικά σχέδια-ιδέες που την αποτελούν και εξαντλείται σε πολύλιγότερες επιλογές, σε σχέση π.χ με εκείνη των χριστουγέννων, είναι σχεδόν ...μονόδρομος τα αυγά, τα κουνελάκια, οι κότες. Έτσι το ιδιαίτερο στοιχείο που μπορεί να χαρακτηρίσει πασχαλινές διακοσμήσεις-κατασκευές είναι περισσότερο τα υλικά και ο επί μέρους τρόπος που θα συνδυαστούν στην κάθε γενική ιδέα  όπως για παράδειγμα σε αυτήν την πραγματικά ευφάνταστη πρόταση από τοsuzyssitcom.com για να δημιουργήσετε πασχαλινές, αλλά και όχι μόνο, διακοσμητικές ...κότες από αποξηραμένες κολοκύθες.

Εκτός από κολοκύθες στο κλασσικό στρογγυλό σχήμα και με ελαφρά κυρτό το πάνω μέρος, ώστε πειστικότερα να δημιουργείται το ...κεφάλι της κότας, θα χρειαστείτε ακρυλικάχρώματα σε 3-4 αποχρώσεις και μικρή ποσότητα έτοιμου λευκούπηλού. Θα τον βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη χόμπυ-κατασκευές αλλά και καταστήματα παιχνιδιών,βιβλιοχαρτοπωλεία κλπ. και σε τιμή περίπου 1-2 ευρώ/συσκευασία. 
Αρχικά βάφετε ολόκληρη την επιφάνεια της κάθε κολοκύθας σε μια σχετικά ανοιχτόχρωμη απόχρωση, ώστε τα χρωματιστά σχέδια που θα προστεθούν στην συνέχεια, να δημιουργούν μια έντονη αντίθεση.
Σχεδιάζετε με μολύβι τοπερίγραμμα των σχεδίων, που μπορεί να είναι απλά ή και πιο σύνθετα  γεωμετρικάσχήματα, εμπλουτισμένα με καμπύλες γραμμές, τελείες, μεμονωμένα σχήματα μικρότερου μεγέθους κλπ. Προτιμήστε, γενικά, καμπύλα μοτίβα ώστε να "δένουν" με το αντίστοιχα καμπυλωτό σχήμα της κολοκύθας, ενώ για τους εντελώς αρχάριους το πρακτικότερο, είναι νααντιγράψετε στην επιφάνεια της κολοκύθας ένα τέτοιο σχέδιο-βασικό μοτίβο από οπουδήποτε και αν το βρείτε και το οποίο θα επαναλάβετε όσες φορές απαιτείται ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο από το κάτω στρογγυλό μέρος της, αφήνοντας όμως και αρκετά κενά σημεία ανάμεσα στα σχέδια. 

Ξεκινάτε να προσθέτετεχρώμα, με πολύ λεπτό πινέλο, αρχίζοντας από τοπερίγραμμα τωνσχεδίων και συνεχίζοντας προς το εσωτερικό τους "γεμίζοντάς" τα μεδιαφορετικές αποχρώσεις.  
Θα χρησιμοποιήσετε τα ίδιαχρώματα σε κάθε κατασκευή, αλλά σε διαφορετικούςσυνδυασμούς πάνω στην επιφάνεια της κάθεκολοκύθας, έτσι το τελικόαποτέλεσμα θα είναι απόλυταομοιόμορφο αλλά όχι καιπανομοιότυπο

Με πηλό θα δημιουργήσετε το λειρί και το ράμφος.  Πλάθετε κομματάκια πηλού στο αντίστοιχο σχέδιο, ψήνετε στον φούρνο ή αφήνετε να στεγνώσουν,ανάλογα με τον τύπο και τιςπροδιαγραφές του έτοιμου πηλού που θα χρησιμοποιήσετε, τα βάφετε σε κόκκινη και κίτρινη απόχρωση και τα κολλάτε πάνω στην κολοκύθα με θερμοκολλητικό πιστόλι ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης.
Μια κουκίδα μαύρου χρώματος και μια ακόμη μικρότερη άσπρη στο εσωτερικό, μετατρέπονται στα ...μάτια της κάθε κότας.


Και...

* Kάθε τέτοιου τύπου-μεγέθους κατασκευήαναδεικνύεται πολύ καλύτερα και ...αξιοποιεί την βασική ιδέα στην οποία βασίζεται, όταν δημιουργείτε όχι μόνο ένα αλλά 2-3 ίδια ή σχεδόν ίδια αντικείμενα. Στοσυγκεκριμένο παράδειγμα, το διακοσμητικό συνολικό αποτέλεσμα σε όποιο σημείο και αν τοποθετήσετε ένα μόνο κομμάτι της ίδιας κατασκευής θα είναι πολύ διαφορετικό και "ελλειπές" σε σχέση με το να υπάρχουν στην ίδια θέση π.χ τρία ή τουλάχιστον δύο. 

Σε κάθε είδους κατασκευές που απαιτούνχρήση πολλών διαφορετικών αποχρώσεων και αν δεν ασχολείστε, γενικά, με κατασκευές τόσο συστηματικά ώστε να διαθέτετε πολλάακρυλικά χρώματα,  το πρακτικότερο είναι να προμηθευτείτε μια φορά μια σειρά τωνβασικών χρωμάτων, η οποία επαρκεί για την δημιουργία πολλών κατασκευών,  μεανάμειξη των οποίων ή τηνπροσθήκη ελάχιστης ποσότητας μαύρου ή λευκού θα έχετε κάθε φορά μερικά ακόμηχρώματα όπως και πολλούς διαφορετικούςτόνους της ίδιας απόχρωσης.
*Η συγκεκριμένη κατασκευή, εκτός απόαπλό διακοσμητικό και αν κόψετε ένα στρογγυλό κομμάτι στο πίσω και πάνω μέρος της κολοκύθας μπορεί να μετατραπεί σε κασπώ ή βάζο, τοποθετώντας στο εσωτερικό γλαστράκιαή ένα μικρό δοχείο για τοποθέτηση λουλουδιών, μπορεί να γίνει ένα "δοχείο αποθήκευσης" για την κουζίνα όπου μπορούν π.χ να μπουν κουτάλες και μαγειρικά εργαλεία, κλπ. 
Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την προεργασία και τηνδιαδικασία αποξήρανσης και κοψίματος μιας κολοκύθας. 

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου