Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Μαζική εξόντωση Βολιωτών – Δόθηκε το “πράσινο” φως!

Στο Βόλο οι πολίτες τιμούν κάθε χρόνο το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Ωστόσο σε λίγα χρόνια θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα το τιμούν. Ο λόγος; Οι Βολιώτες θα έχουν το δικό τους Ολοκαύτωμα όταν ολόκληρη η πόλη θα έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων!

Αποφασίστηκε η αργή και μαζική εξόντωση των κατοίκων του Βόλου και το “πράσινο” φως δόθηκε γενναιόδωρα από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σε μία πόλη που ήδη έχει πρόβλημα με την ατμοσφαιρική ρύπανση έρχεται να προστεθεί ακόμη μία θανατηφόρα πηγή θυσιάζοντας τους πολίτες στο βωμό του κέρδους των εταιρειών.
Και συγκεκριμένα της ΑΓΕΤ, η οποία υφάρπαξε την πολυπόθητη έγκριση της καύσης σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας στο εργοστάσιο της. Η συγκεκριμένη βιομηχανία, που βρίσκεται σε… απόσταση “ανάσας” από την πόλη έχει την άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να καίει σκουπίδια, λυματολάσπη και κάθε άλλη ύλη που βαπτίζεται ως «εναλλακτικό καύσιμο» και θα το καίει στους απαρχαιωμένους κλιβάνους της.
Να σημειωθεί ότι, το 2013, η ίδια απόφαση για το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι Ευβοίας ανακλήθηκε μετά από ξεσηκωμό των κατοίκων και την παρέμβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Ήδη το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ καίει 150.000 τόνους πετρελαϊκού άνθρακα. Ήδη οι επιπτώσεις φαίνονται στο περιβάλλον με μια μυρουδιά τοξική να γεμίζει κατά καιρούς την πόλη του Βόλου, ενώ ο καρκίνος αυξήθηκε ραγδαία – από πέρσι μέχρι φέτος κατά 30%!

“Βιώσιμη Ανάπτυξη” και “πράσινα” σημεία και τέρατα

Υποτίθεται ότι η Τοπική Ατζέντα 21 υλοποιείται μέσω προγραμμάτων ανακύκλωσης σκουπιδιών και κομποστοποίησης, όχι της καύσης τους στα εργοστάσια ως εναλλακτικό καύσιμο. Φυσικά, όπως έχουμε ξαναπεί, η λέξη “βιώσιμος” αφορά την κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι την αειφορία. Μια άλλη ανάγνωση της “αειφόρου” ανάπτυξης, είναι και αυτή την μείωσης του πληθυσμού, αφού οι φανατικοί υποστηρικτές της κλιματικής αλλαγής και οι οικολόγοι που την στηρίζουν έχουν ως χόμπι να καταμετρούν το οικολογικό αποτύπωμα του κάθε πολίτη, θυμίζοντας του ότι κάθε φορά που αναπνέει παράγει CO2.
Τι παράγει όμως ένα εργοστάσιο που καίει σκουπίδια; Τα απορρίμματα, περιέχουν υψηλό ποσοστό πλαστικών (πλούσιων σε χλώριο) και βαρέων μετάλλων (με πιο επικίνδυνο τον πτητικό υδράργυρο) και ιδιαίτερα επικίνδυνοι αέριους ρύπους εκπέμπονται με τη καύση τους, όπως: διοξίνες, πτητικός υδράργυρος, άλλες τοξικές – και όχι μόνο – ουσίες καθώς και επικίνδυνα μικροσωματίδια, ρύποι που μπορούν να προκαλέσουν καρκινογενέσεις και άλλες σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.
Αυτή είναι η “εναλλακτική πράσινη καύση” – θα ανακουφιστεί το ΧΥΤΑ ΒΟΛΟΥ και η γη από τα σκουπίδια που θα καούν και θα σκορπιστούν στους 5 ανέμους και κατευθείαν στα πνευμόνια των Βολιωτών!
Που είναι οι μεγάλες οικολογικές οργανώσεις, η Greenpeace, το WWF, τη στιγμή μάλιστα που στην τρικομματική συγκυβέρνηση συμμετέχει και το οικολογικό κόμμα του Τσιρώνη;
Τι αναφέρει η Greenpeace σε παλαιότερη μελέτη της (κλικ στις φωτό):
Μπορείτε να διαβάσετε όλη την 35 σελίδων μελέτη ΕΔΩ
Όσο για το τρανό επιχείρημα βλέποντας και κάνοντας, ας ξεκινήσει η ΑΓΕΤ και θα ελέγχουμε την κατάσταση ή το “επιτυχημένο” μοντέλο σε άλλες χώρες, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους:

Παιδιά ενός Κατώτερου Θεού

Εκτός από τον καρκίνο και τα καρδιακά επεισόδια σημειώνουν αύξηση 30% τα τελευταία 4 χρόνια στο Βόλο όπου πλέον πλήττονται και οι πιο νέες ηλικίες, όπως 40αρηδες. Στο ειδικό Παιδοκαρδιολογικό ιατρείο η ετήσια κίνηση είναι στα 250 εξεταζόμενα άτομα, ενώ στα εξωτερικά ιατρεία στα 2.200 άτομα.
Είναι οι Βολιώτες παιδιά ενός Κατώτερου Θεού από εκείνα στο Αλιβέρι Ευβοίας για να τους γυρίζουν την πλάτη η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια Θεσσαλίας; Αυτό θεωρεί και ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, κος Σταθάκης; Ο ίδιος είναι οικονομολόγος προερχόμενος από ναυτιλιακή οικογένεια, προφανώς καμία σχέση δεν έχει ούτε με το περιβάλλον, αλλά ούτε με την υγεία. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η “ανάπτυξη” της τσέπης των επιχειρήσεων με όποιο κόστος ζωής αυτή συνεπάγεται. Η δε Γαλλική μεγαλοεπιχείρηση LAFARGE, εκτός από την πληθώρα των περιβαλλοντικών σκανδάλων της, αδιαφορεί για τη ζωή των ανθρώπων, όπως έκανε και στη Συρία, με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για χρηματοδότηση από αυτήν του ISIS. Η γαλλική Lafarge παραδέχτηκε ότι παρείχε χρηματοδότηση σε ένοπλες ομάδες του ISIS στην περιοχή της Συρίας τα έτη 2013 και 2014. Για τους Βολιώτες θα γνοιαστεί;
Ο όμιλος ανέφερε κέρδη ύψους € 5,8 δισ για το περασμένο έτος, μέχρι 8,7 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2015:

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κου Αγοραστού

Όπως δείχνουν δεδομένα και μελέτες, δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια για πειράματα και δοκιμαστικές περιόδους σε βάρος των πολιτών του Βόλου και των παιδιών τους. Η ατμόσφαιρα είναι ήδη βεβαρημένη, η ΑΓΕΤ έχει ιστορικό εγκληματικής αδιαφορίας προς τους πολίτες της πόλης. Η ποιότητα ζωής των πολιτών του Βόλου, μιας καθόλου εύρωστης οικονομικά κοινωνίας, είναι ήδη υποβαθμισμένη λόγω της κρίσης.
Ενώ θα έπρεπε η πολιτεία να σκύψει πάνω από τα προβλήματα τους που έχουν άμεση αντανάκλαση στην υγεία και ιδιαίτερα αυτή των παιδιών, η απληστία της μεγαλοεπιχειρηματικότητας έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή με την καύση απορριμμάτων. Παραβαίνοντας κάθε υποτιθέμενη έγνοια για την κλιματική αλλαγή και την αειφόρο ανάπτυξη, βλέπουμε ότι η υποκρισία των αξιωματούχων ξεκινά και σταματά στην καύση βιομάζας από τα τζάκια των φτωχών πολιτών που δεν έχουν τα μέσα να αγοράσουν το πανάκριβο πετρέλαιο. Η δε Ατζέντα 21 εφαρμόζεται μόνο με τον εισπρακτικό της χαρακτήρα, τα πράσινα πιστοποιητικά και τις αεροφωτογραφίες του 1945 που βγάζουν σχεδόν όλη την Ελλάδα δασική περιοχή.
Ως εκ τούτου,

Καλούμε και παρακαλούμε τον κο Αγοραστό να σταματήσει άμεσα αυτό το έγκλημα σε βάρος των παιδιών του Βόλου. Να πατήσει φρένο στην επερχόμενη μαζική γενοκτονία, χωρίς καμία δοκιμαστική περίοδο, καθώς δεν υπάρχει ‘χωροχρόνος’ στην ήδη βεβαρημένη κατάσταση του Βόλου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου