Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Συγκλονιστική επιστολή αστυνομικού μετά από ανείπωτη τραγωδία στο Ζεφύρι

Συγκλονιστική επιστολή αστυνομικού μετά από ανείπωτη τραγωδία στο Ζεφύρι



Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο Ζεφύρι, όπου ένα τραγικό δυστύχημα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μικρού παιδιού 2,5 ετών.
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, στην περιοχή Αυλίζα, στα σύνορα Μενιδίου και Ζεφυρίου, ο μικρός Γιαννάκης, παιδί ούτε τριών ετών, έχασε τη ζωή του όταν κατά λάθος ο πατέρας του έλυσε το χειρόφρενο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα οι ρόδες να διαλύσουν κυριολεκτικά το κρανίο του μικρού που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο...
Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων, με τους γιατρούς να ξεκαθαρίζουν από τις πρώτες στιγμές ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.
Η απόφαση του γονιών, οι οποίοι είναι έμποροι, Ρομά, κάτοικοι Αυλίζας και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ουδέποτε έχουν δώσει δικαιώματα με τη συμπεριφορά τους, ήταν να δωρίσουν τα όργανά του, προκειμένου να σωθούν άλλα παιδάκια που δίνουν τις δικές τους μάχες για τις ζωές τους.
Όπως ενημερωθήκαμε, το ήπαρ του μικρού δόθηκε σε ένα παιδάκι στην Ιταλία, η καρδιά του τώρα θα χτυπάει στο κορμί ενός αγγελουδιού από τη Θεσσαλονίκη, ενώ με τα νεφρά του σώθηκε ακόμα ένα παιδάκι, το οποίο έχοντας νεφρική ανεπάρκεια βρισκόταν, σύμφωνα με τους γιατρούς, τρία 24ωρα μακριά από τον θάνατο…
Μια απίστευτη ιστορία, από τις τόσο αλλόκοτες της ζωής, την οποία περιγράφει με τον δικό του τρόπο ο ΓιώργοςΜιχαλόπουλος, αστυνομικός του τμήματος Ζεφυρίου, ο άνθρωπος που έπεισε τους γονείς του μικρού Γιαννάκη να κάνουν αυτό που κανένας γονιός στον κόσμο δεν θέλει ποτέ να σκεφτεί: να δωρίσουν τα όργανά του παιδιού τους…
Διαβάστε το μήνυμα του αστυνομικού:
«Ο Γιαννάκης έμενε με τους γονείς του απέναντι από το σπίτι μου. Ο Γιαννάκης ήταν μωρό, 2,5 χρονών. Τσιγγάνος, γύφτος, Ρομά, πείτε τον όπως θέλετε. Ο πατέρας του Γιαννάκη την Παρασκευή το βραδύ με το αμάξι του μες το γκαράζ του σπιτιού του πάτησε τον Γιαννάκη. Στο κεφάλι. Η πορεία του μωρού ήταν μη αναστρέψιμη... Οι γονείς του σήμερα (σ.σ. την Παρασκευή) στο Παίδων υπόγραψαν για τα οργάνα του Γιαννάκη. Την Παρασκευή το πρωί 5 παιδάκια θα βλέπουν διαφορετικά αυτήν την μπουρδελοζωή, χάρις στα όργανα του Γιαννάκη. Του γύφτου... Καληνύχτα…». 

Εγώ έχω τη συνείδησή μου καθαρή

Εγώ έχω τη συνείδησή μου καθαρή
‘’Εγώ, ποτέ δεν έβλαψα κανέναν. Εγώ, τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Εγώ, έχω τη συνείδησή μου καθαρή’’.
Ξέρεις…
Το κακό, δεν είναι ότι το λες. Το κακό είναι ότι το έχεις πιστέψει. Το κακό είναι, ότι έχεις πείσει τον εαυτό σου για την καθαρότητά σου.
Πες μου. Γίνεται; Γίνεται σε σφάλμα να μην έπεσες ποτέ; Γίνεται να μην έχεις πληγώσει άνθρωπο; Να μην έχεις μαλώσει; Να μην έχεις ανταλλάξει κουβέντες στενάχωρες, βαριές; Γίνεται να μην έχεις γίνει ποτέ βάρος, έστω και άθελά σου, γίνεται να μην έχεις βάλει λογισμό κακό για κάποιον; Γίνεται να μην έχεις κατακρίνει, ή με λόγια, ή με σκέψεις;
Γίνεται να μην έχεις αμελήσει τη γυναίκα σου; Γίνεται να μην έχεις θυμώσει με τον σύντροφό σου; Γίνεται σε όλους αυτούς που σε αγαπούν, να μην έχεις προκαλέσει τον παραμικρό τον πόνο;
Δεν είναι ότι πρέπει με το στανιό ένοχος να βγεις... Ούτε ο σκοπός είναι να αρχίσεις να κατηγορείς τον εαυτό σου…
Είναι που κρύβεσαι πίσω από τέτοιες δηλώσεις, κωφεύεις δεν εξετάζεις τις πράξεις σου, τα λάθη σου, και καταδικάζεις τον εαυτό σου, ξανά σε αυτά να πέφτει.
Είναι που όταν κάτι ριζώνει μέσα σου βαθιά, εύκολα δεν ξεριζώνει…
Είναι που τυφλώνεσαι στο τέλος, σκληραίνεις, και ενώ άγιο τον εαυτό σου θεωρείς, μόνο πόνο καταλήγεις στους γύρω να σκορπάς.
Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος
Ψυχολόγος M.Sc.
http://e-psyxologos.gr/ego-echo-ti-sinidisi-mou-kathari/
|

Fam Trip της ομάδας Travel Bloggers Greece στο Βόλο και στο Πήλιο

Fam Trip της ομάδας Travel Bloggers Greece στο Βόλο και στο Πήλιο



Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στο πλαίσιο της προσπάθειας προώθησης της περιοχής διοργάνωσε, σε συνεργασία με τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, fam trip με bloggers της ομάδας Travel Bloggers Greece στο Βόλο και στο Πήλιο από τις 27-29 Ιανουαρίου 2017. Η διαμόρφωση του προγράμματος έγινε με την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Το τελευταίο διάστημα η περιοχή μας αποτελεί έναν μαγνήτη επίσκεψης τόσο από bloggers όσο και από social media influencers διαφόρων εθνικοτήτων με άμεση ενημέρωση των λογαριασμών τους στα κοινωνικά δίκτυα real time τόσο με φωτογραφίες όσο και με άρθρα και θεωρείται ο πιο άμεσος και διαδραστικός τρόπος διαφήμισης μιας περιοχής, αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Ένωση Ξενοδόχων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στην περιοχή οι bloggers είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ζαγορά και την Τσαγκαράδα, να πραγματοποιήσουν πεζοπορία στο μονοπάτι Τσαγκαράδα – Νταμούχαρη αλλά και να περιηγηθούν στις ομορφιές του Νοτίου Πηλίου. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τις Μηλιές και την Βυζίτσα αλλά και τα παραθαλάσσια χωριά της Αφήσσου και των Καλών Νερών. Με την άφιξη τους στο Βόλο είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το πλοίο της Αργούς αλλά και να ξεναγηθούν στα καλντερίμια της Πορταριάς και της Μακρινίτσας.
Η Ένωση Ξενοδόχων ευχαριστεί την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς τους, την εταιρεία Spyrou Philoxenia, την Trekking Hellas και τον Νικόλαο Μελή από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τσαγκαράδας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ζαγοράς «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Βυζίτσας «Εσπερίδες». Ακόμη, ευχαριστεί τα ξενοδοχεία Μάνθος στα Χάνια, Μαϊστράλι στην Άφησσο, Λήδα στο Χόρτο καθώς επίσης και το ξενοδοχείο Κρίτσα στην Πορταριά για τη συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

πηγή

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΓΑΒΡΟΓΟΣ, ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΤΑ- ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΑΚ


ΓΑΒΡΟΓΟΣ, ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΤΑ- ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΑΚ

Μάθετε να μετράτε το σφυγμό σας!

7c7eb8

Μάθετε να μετράτε το σφυγμό σας!

Το να γνωρίζετε να μετράτε τον καρδιακό σας σφυγμό θα σας βοηθήσει να ελέγχετε το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης και ενδεχομένως να εντοπίσετε κάποια προβλήματα υγείας.Ορισμένες φορές και κυρίως καθώς τα χρόνια περνούν ο ρυθμός και η συχνότητα της καρδιάς μπορεί να αλλάξουν και μπορεί να υποδηλώνουν μια καρδιακή πάθηση ή άλλη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο, χρήσιμες οδηγίες για να μάθετε να μετράτε το σφυγμό σας.
Η καρδιά είναι ένας μυς που λειτουργεί σαν αντλία, έτσι ώστε με κάθε χτύπο της να στέλνει αίμα σε όλο το σώμα. Χτυπά σύμφωνα με τον ρυθμό και τους παλμούς που απαιτούνται ανά πάσα στιγμή προκειμένου το σώμα να εκτελέσει ένα έργο.
Έτσι όταν ξεκουράζεστε οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί κυμαίνονται από 60-100 το λεπτό. Αν όμως πάτε για τρέξιμο θα αρχίσει να χτυπάει πιο γρήγορα, γιατί οι μύες των ποδιών θα χρειάζονται περισσότερη ενέργεια. Πριν γράψετε ένα διαγώνισμα επίσης θα χτυπάει πιο γρήγορα, αλλά αυτό συμβαίνει λόγω του άγχους.
Στα παιδιά η καρδιά φυσιολογικά χτυπάει πιο γρήγορα σε σχέση με τους ενήλικες.
Τα όρια των φυσιολογικών τιμών σύμφωνα με την ηλικία, τα οποία αφορούν μετρήσεις σε κατάσταση ηρεμίας (10 λεπτά σε καθιστή θέση), είναι τα παρακάτω:
Νεογέννητα (0 έως 3 μηνών): 100 – 150
Βρέφη (3 έως 6 μηνών): 90 – 120
Τα βρέφη (6 έως 12 μηνών): 80 – 120
Παιδιά (1 έως 10 ετών): 70 – 130
Άνω των 10 ετών: 60 – 100
Αθλητές : 40 – 60
Πώς να μετράτε το σφυγμό σας
Ο σφυγμός μπορεί εύκολα να ψηλαφηθεί στα σημεία όπου μία αρτηρία περνά κοντά στο δέρμα, όπως είναι ο λαιμός ή ο καρπός.
Για να ψηλαφήσετε το σφυγμό στον καρπό:
Λυγίστε ελαφρά τον αγκώνα του ενός χεριού με την παλάμη σας να είναι στραμένη προς τα επάνω.
Τοποθετήστε το δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο του άλλου χεριού στο εσωτερικό του καρπού, ακριβώς κάτω από τη βάση του αντίχειρα.
Πιέστε ελαφρά τα δύο δάχτυλα στο δέρμα σας μέχρι να αισθανθείτε το σφυγμό σας.
Εάν δεν αισθάνεστε τίποτα, είτε πιέστε λίγο πιο δυνατά ή αναζητήστε με τα δάχτυλά σας την αρτηρία και πιέστε ξανά.
Μετρήστε τον αριθμό των σφυγμών που νιώθετε κατά τη διάρκεια ενός λεπτού ή διαφορετικά για 30 δευτερόλεπτα και μετά πολαπλασιαστε επί 2.
Όταν οι χτύποι είναι κάτω από 60 δε σημαίνει απαραίτητα οτι υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα.
Αυτό συμβαίνει συχνά στους αθλητές και σε πολλά άτομα που ασκούνται συστηματικά. Επίσης θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της λήψης φαρμάκων, όπως για παράγειγμα οι β-αποκλειστές.
Παράλληλα δεν πρέπει να πανικοβληθείτε αν τους βρείτε αυξημένους, γιατί μπορεί να οφείλονται στο άγχος, στο κάπνισμα και στην κατανάλωση καφέ και αλκοόλ.
Από την άλλη πλευρά επειδή ορισμένες ασθένειες σχετίζονται με βραδυκαρδία ή ταχυκαρδία, όπως για παράδειγμα οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι νόσοι του θυρεοειδούς αδένα κτλ. είναι απαραίτητη η ιατρική εξέταση.
Το ίδιο επιβεβλημένη είναι σε περίπτωση που διαπιστώσετε οτι ο σφυγμός σας δεν είναι ρυθμικός, δηλαδή όταν νιώσετε να χτυπάει ακανόνιστα.
Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Επιχείρηση κατά της ψείρας


Επιχείρηση κατά της ψείρας

ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Το φαινόμενο της παρουσίασης ψείρας είναι εντονότερο σε παιδιά από 7 έως 12 ετών.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
«Δεν είναι απλή έξαρση, είναι επιδημία». Η Ελισάβετ Μακρή μιλάει στην «Κ», ενώ περιεργάζεται το κεφάλι ενός κοριτσιού. «Ναι έχουμε ψείρες» μονολογεί, ξεκινώντας την εφαρμογή της θεραπείας που υπόσχεται απαλλαγή του ενοχλητικού μαμουνιού μια και καλή. Θα κάτσει πάνω από το κεφάλι του παιδιού περί τις 2,5 ώρες, ξεκινώντας πρώτα από τον έλεγχο, μετά με το πέρασμα κάθε τούφας με το ειδικό χτενάκι και στη συνέχεια με την πρέσα ατμού με αιθέρια έλαια. «Με το χτενάκι απομακρύνουμε ψείρες και κόνιδες και τα αιθέρια έλαια εξασφαλίζουν ότι το παιδί δεν θα ξανακολλήσει».

Η κ. Μακρή άνοιξε το κέντρο αντιμετώπισης και πρόληψης ψείρας - κόνιδας (licebusters.gr) μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και η κίνηση ολοένα αυξάνεται. «Ερχονται από όλη την Ελλάδα», λέει. «Να, αύριο περιμένω ένα παιδί από την Αμαλιάδα». Εκανε το βήμα, αναγνωρίζοντας μια ανάγκη. Επί χρόνια διατηρούσε παιδικό κομμωτήριο, όπου το μοναδικό θέμα συζήτησης των μαμάδων ήταν οι... ψείρες και ο τρόπος αντιμετώπισής τους. «Δειλά δειλά άρχισα να ψάχνω για ειδικές εφαρμογές, που να έχουν αποτέλεσμα, μέχρι που κατέληξα έπειτα από έρευνα στη συγκεκριμένη μέθοδο». Δεν χρησιμοποιεί φάρμακα. Σύμφωνα με την ίδια, τα πολλά φάρμακα είναι που έχουν γιγαντώσει το πρόβλημα. «Κάποτε οι μαμάδες έβρισκαν άκρη με τα σκευάσματα του φαρμακείου αλλά σταδιακά οι κόνιδες έγιναν πιο ανθεκτικές, περίπου όπως συμβαίνει με τα αντιβιοτικά. Οταν πέφτει το φάρμακο, ζαλίζεται το μαμούνι και πεθαίνει αλλά η κόνιδα παραμένει και όταν εκκολαφθεί είναι πια ανθεκτική και δεν σκοτώνεται εύκολα».

Η μαμά του κοριτσιού που βρίσκεται υπό το μικροσκόπιο της ειδικού έχει μείνει άφωνη με τη διαδικασία. «Δεν έχω λόγια» λέει στην «Κ». «Εχω καθίσει άπειρες ώρες κι εγώ προσπαθώντας να βγάλω μία-μία τις ψείρες, αλλά τόση υπομονή, να πιάνει τρίχα-τρίχα το μαλλί, δεν είχα ποτέ». Η κόρη της είναι μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου. «Ναι, είναι μεγαλούτσικη για να έχει ψείρες, αλλά στο σχολείο της υπάρχει πρόβλημα. Εάν δεν προσέχουν οι άλλοι γονείς και δεν τις καθαρίζουν καθόλου, τα παιδιά θα κολλήσουν, δεν μπορείς να κάνεις κάτι».

Η δεύτερη επιχείρηση που γεννήθηκε και διαπρέπει εν μέσω κρίσης, με αντικείμενο τις ψείρες, είναι η Lice Clinics (liceclinics.gr). Ανοιξε τον περασμένο Νοέμβριο και τα τηλέφωνα δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν. Εδώ οι ειδικοί χρησιμοποιούν τη συσκευή AirAllé, η οποία διοχετεύει θερμό αέρα στο τριχωτό της κεφαλής με υψηλότερη ταχύτητα ροής (αλλά σε μικρότερη θερμοκρασία) σε σχέση με ένα απλό πιστολάκι μαλλιών και ακολουθεί η απομάκρυνση των ψειρών από τα μαλλιά με επαγγελματικό χτενάκι. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή ενός ειδικά σχεδιασμένου τοπικού διαλύματος πλύσης. Οι θεραπείες διαρκούν έως και μία ώρα, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών. «Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ κοινό και αφορά παιδιά που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό μέχρι και μαθητές του Γυμνασίου» λέει στην «Κ» η κ. Ιφιγένεια Τζικούλη. «Εντονότερο πάντως είναι σε παιδιά 7-12 ετών». Σύμφωνα και με την κ. Τζικούλη, τα προϊόντα του φαρμακείου έχουν κάνει τις ψείρες πολύ ανθεκτικές, με αποτέλεσμα όσο και να προσπαθούν οι γονείς στο σπίτι, να μην καταφέρνουν να τις απομακρύνουν. «Το αρνητικό στην Ελλάδα είναι ότι δεν γίνεται ενημέρωση από τα σχολεία. Δεν ενημερώνουν τους γονείς για τα προληπτικά μέτρα ούτε στέλνουν κάποια ενημέρωση στο σπίτι αν εκδηλωθεί κρούσμα. Οι ψείρες παραμένουν θέμα ταμπού. Πολλοί γονείς δεν θέλουν να πουν ότι το παιδί τους έχει εμφανίσει ψείρες, πολλές δασκάλες παρατηρούν μαθητές που έχουν ψείρες χωρίς να έχουν ενημερωθεί. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι κακό να έχει κάποιος ψείρες». Το πρόβλημα μπορεί να εκδηλωθεί και σε απόλυτα καθαρό κεφάλι.
Έντυπη

Φάσκελα

Λοιπόν...
Χάζεψα, λέμε!
Με ποιον;
Με μένανε...ΝΑΙ!
130 και στοπ! (Για την Πυξίδα μου, λέω!)
Καλά έλεγε ο αείμνηστος  Μπάρμπα - Μήτσος!
"Τον σαλό τον καταλαβαίνεις απ' τα καμώματά του!"
Εγώ τό 'παθα!
...Οπότε.... δηλωμένες οι τρέλες μου...
Πάντως, 'κονόμα δεν είχα, ούτε διαφημίσεις, ούτε προκοπές, να το ξέρετε!
Είμαι μπλοκατζού, τί να κάνουμε; 
Μ' αρέσει!

Κι άλλο ένα ... "πάντως", αν δοθεί κάποτε σύνταξη στους bloggers, δικαιούμαι! Ε;
Να με ειδοποιήσετε!
Ζω, δε ζω, θα έχω κληρονόμους!
Επίσης, για όσους μοιράζουν φάσκελα, μαζί τους είμαι!
Απ' αυτά κι αν δικαιούμαι!
Δώστε και Σώστε!


Υγ. Τί δεν θυμήθηκα απόψε!
Μια γελούσα, μια μελαγχολούσα, άβυσσος δέκα χρόνια γεμάτα...!

***
ΥΓ2: Κάτι έλεγα στα σχόλια:

543.700!!!

245600!

Δεν ψάχνω άλλα. Βρίσκω κατά καιρούς και χαίρομαι.

Εκτός απ' τα βιντεάκια του καφενείου μου που τα βρήκα στα ρώσικα, τάχα!
Πολύ κλέψιμο, λέμε! Εκεί στεναχωρέθηκα αφάνταστα!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Βυθίστε το Kraken!

Η Υπηρεσία πάρκων και άγριας ζωής του Τέξας αποφάσισε να βυθίσει το φορτηγό πλοίο Kraken, 67 ν.μ. ανοικτά των ακτών του Galveston στο Τέξας για να δημιουργήσει ένα τεχνητό ύφαλο για τους αλιείς και τους δύτες στον κόλπο του Μεξικό.
Ένας τεχνιτός ύφαλος δημιουργήθηκε στα ανοικτά του Τέξας. Η Υπηρεσία πάρκων και άγριας ζωής του...
NAUTILIA.GR

Ο Σολωμός στ όνειρό μου (ολόκληρη η ταινία) Παραγωγή: Γυμνάσιο Πάργας, 2016


Ο Σολωμός στ όνειρό μου (ολόκληρη η ταινία) Παραγωγή: Γυμνάσιο Πάργας, 2016


Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιαν 2017
Νίκος Καρούζος

Ὁ Σολωμός στ' ὄνειρό μου
Πῶς πέφτουμε στὴ νύχτα κι ἀπὸ τί πόθους...
Μὲ κοφτερὴ μοναξιὰ στολισμένος ἄρχισα νὰ κοιμᾶμαι
λευκὸς ἱδρωμένος μέσα στὴν ἀγελάδα τοῦ ὕπνου
κλεισμένος ὁλοῦθε ἀπ' τὸν ὄνειρο ποὺ κυματίζει στὰ βάθη
κι ὁλοένα κερδίζει τὴν ὕλη πέρα της.
Ἕνα ξημέρωμα καθάριζε τὰ μάτια μου
στοὺς οὐρανοὺς ἄνοιγαν ὅλα τὰ παράθυρα κι ὁ Διονύσιος
μαυροντυμένος μ' ἄσπρα χειρόκτια κρατοῦσε τὸ σκουληκάκι
στὴν παλάμη ποὺ ἔμοιαζε μὲ στουπέτσι βαμμένη
πλάι του σ' ὡραία παραλία
ἔπεφταν οἱ κολυμβητὲς νὰ πιάσουν τὸ σταυρὸ τὰ Θεοφάνια
καὶ μακριὰ πῶς ἀκούγονταν ἀθῶα τουφέκια
ὁ βρόντος τῆς ἀγάπης ἡ χαρὰ τῆς συμφορᾶς
μ' ὅλα τ' ἄνθη σὲ γαλάζια δευτερόλεπτα μ' ὅλες τὶς ἀχτίδες
τὴν ἀγαπημένη του πεταλούδα στὸν ἱερὸ γλιτωμὸ της
καὶ δράκοντες εὐωδιᾶς ἀνέβαιναν ἀπὸ κίτρινες σκάλες
ὥς τὰ κοράσια ποὺ δὲ χάρηκαν τὸν ἒρωτα.
Γύρω ἤτανε δάσος χιλιοπράσινο
μὲ τὰ πουλιὰ σὰν ἀναρίθμητους καρποὺς ἀπάνω στὰ δέντρα
μὲ τὰ πουλιὰ σὲ μεθυσμένη σύναξη γιὰ πάντα κ' ἕνας σκύλος
ἀργὰ πηγαίνοντας οὔρησε στὸ κορμὶ τῆς κοντινῆς ἀμυγδαλιᾶς
μὲ σηκωμένο πόδι κι ἀνάμεσα
ὁ γόος ἒσφαξε τὴ φωνὴ ποὺ τινάχτηκε ἀπὸ τρεῖς λέξεις
οἱ ἀπαίσιες χιλιετηρίδες.
Ἀπὸ τὸν Ὑπνόσακκο. Ποιητῶν ἀναθήματα στὸν Διονύσιο Σολωμό, ἐπιλογή, ἐπιμέλεια καὶ εισαγωγή: Διονύσης Σέρρας, ἐκδ. Μπάστας-Πλέσας, Ἀθῆναι 1998.

ΤΟ WI-FI ΣΚΟΤΩΝΕΙ… ΣΕ 50 – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ… ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ…!!!


ΤΟ WI-FI ΣΚΟΤΩΝΕΙ… ΣΕ 50 – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ… ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ…!!!




Περισσότερο εκτεθειμένα είναι παιδιά και έφηβοι από του ενήλικες, στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), που εκπέμπουν οι συσκευές Wi-Fi, αλλά και τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα σημερινά όρια είναι ανεπαρκή και πρέπει να αναθεωρηθούν.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2015 στο Journal of Microscopy and Ultrastructure και αναπαρήγαγε το Forbes:
Τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας μικροκυμάτων από τους ενήλικες, καθώς τα κρανία των παιδιών είναι λεπτότερα από των ενηλίκων και αποθηκεύουν περισσότερη ακτινοβολία στον εγκεφαλικό ιστό.
Τα έμβρυα είναι ακόμα πιο ευάλωτα από τα παιδιά.
Οι έφηβες και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να τοποθετούν το κινητό τους κοντά στο στήθος τους ή στο κεφάλι τους.
Στο κινητό θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία
Οι κυβερνήσεις έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις, όμως το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τις αγνοεί.
Οι τρέχουσες τιμές στα όρια έκθεσης είναι ανεπαρκείς και πρέπει να αναθεωρηθούν.
Οι ασύρματες συσκευές είναι ραδιοπομποί, όχι παιχνίδια. Η πώληση τους στα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, ακόμη και να απαγορευτεί.
Στην έρευνα γίνεται επίκληση μελετών οι οποίες προειδοποιούν για κινδύνους στην υγεία που προκύπτουν από την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες / EMF και οι οποίες συνδέονται με καρκίνους του εγκεφάλου και στους σιελογόνους αδένες, με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, και με καρκίνο του μαστού.
Επιπλέον γίνεται αναφορά και σε άρθρο του περασμένου Αυγούστου στο networkworld.com με τίτλο «Το Wi-Fi μας σκοτώνει αργά;». Εκεί, ο συντάκτης του άρθρου αναρωτιέται αν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που είναι χρήσιμα για την πρόοδο και την επικοινωνία είναι ασφαλή για την υγεία. Διερωτάται μάλιστα αν, όταν σε 50-100 χρόνια κοιτάξουμε πίσω θα θυμόμαστε ότι το Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα ήταν υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη κρίση της υγείας στην ανθρώπινη ιστορία.

O Δεκάλογος του Μεγάλου Ποιητή



O Δεκάλογος του Μεγάλου Ποιητή




KMelissas
  1. Ο μεγάλος ποιητής δεν γράφει φανταστικές ιστορίες για τους μεγάλους ποιητές που δεν γνώρισε. Γράφει για τους «ποιητές» και τους ποιητές που γνώρισε.
  1. Ο μεγάλος ποιητής δεν ταξιδεύει Μπαχάμες-Γιοχάνεσμπουργκ τέσσερις φορές το χρόνο για παρουσιάσεις βιβλίων φίλων με τίτλο ενδεικτικά όπως: «Το ζαρκάδι κοιμήθηκε κάτω από το δέντρο», «Η ριζοσπαστική αριστερά και η χαμένη επανάσταση», «Absentia».
  1. Ο μεγάλος ποιητής δεν ταξιδεύει τρεις φορές το χρόνο Όσλο-Αθήνα για συμμετοχή σε πάνελ με τίτλο όπως: «Το χθες, το σήμερα και το αύριο της ποίησης», «Quo Vadis Βοναπάρτη», «Η αριστερά σήμερα». Ο μεγάλος ποιητής δεν μετακινείται χωρίς σπουδαίο λόγο.
  1. Ο μεγάλος ποιητής δεν πηγαίνει σε πάνω από πέντε παρουσιάσεις βιβλίων και δεν μιλά πάνω από τρεις φορές το χρόνο. Ο μεγάλος ποιητής δεν γίνεται ούτε μαϊντανός του Φέισμπουκ ούτε γλάστρα των κοινωνικών εκδηλώσεων.
  1. Ο μεγάλος ποιητής ποτέ δεν θα πει ότι γράφει σαν τον Τιμ Ροθ, ότι «Μαρκίζει», ότι «Φορντίζει», ότι είναι δισέγγονος του Καρυωτάκη ή πνευματικό παιδί του Βιτγκενστάιν. Ο μεγάλος ποιητής κοιτάει μόνο τη δική του σκιά.
  2. Ο μεγάλος ποιητής έχει εκδώσει τουλάχιστον ένα ποίημά του σε μορφή «εκτός εμπορίου». Ο μεγάλος ποιητής θέλει να αφήσει ένα δίστιχο ή τετράστιχο καρφωμένο στη συνείδηση του λαού.
  1. Ο μεγάλος ποιητής ξέρει απ’ έξω τις βιογραφίες του Χέρμαν Μέλβιλ, Τζορντάνο Μπρούνο και Ουάλας Στίβενς. Ο μεγάλος ποιητής είναι ένας πνευματικός επαναστάτης.
  1. Ο μεγάλος ποιητής διαπερνά τα κουτάκια της στερεότυπης σκέψης όπως κάνει ο Εδουάρδο Γκαλεάνο στο βιβλίο του «Οι Μέρες Αφηγούνται».
  1. Ο μεγάλος ποιητής κυκλοφορεί με τα πόδια ή το ποδήλατο (εξαιρείται το μετρό της Αθήνας).
  1. Ο μεγάλος ποιητής δεν αποζητά την αναγνώριση ότι είναι μεγάλος. Το ξέρει ο ίδιος κι αυτό του αρκεί.
Σημείωση: Με αφορμή ειρωνικά σχόλια «μεγάλων» ποιητών για το ποια ακριβώς στοιχεία και ιδιότητες συνιστούν έναν μεγάλο ποιητή μέσα από την κατασκευή ειρωνικών δεκαλόγων, ο νεαρός, ανέκδοτος ποιητής Γρηγόρης Ποτόπουλος μου ζήτησε να καταθέσω από το Τορόντο τη δική μου γνώμη. Έτσι ακολουθεί ο παρακάτω δεκάλογος, ο οποίος επιχειρεί να θέσει με μια σχετική σοβαρότητα κάποια αληθινά κριτήρια που δύνανται να έχουν πρακτικής εφαρμογής.  Φυσικά, τίποτα από τα παρακάτω δεν είναι σκαλισμένα σε πέτρα και όλα τελούν υπό διαρκή αναίρεση με βάση τα διδάγματα της εκάστοτε εποχής.
(Εξαιρετικά αφιερωμένο στο Γρηγόρη Ποτόπουλο, ενόψει της ονομαστικής του εορτής χθες.)



Δεκάλογος Του Συγγραφέα, Αουγκούστο Μοντερρόσο

με άλλα λόγια καλόν να μην επιχειρούσες να ανακατευτείς με αυτή τη δουλειά.
Basilis Laliotis
10 ώρες
Στο Μελισσά, ο μεταφραστής...
Δεκάλογος Του Συγγραφέα, Αουγκούστο Μοντερρόσο
Πρώτος
Όταν έχεις κάτι να πεις, πέστο, όταν όχι, επίσης. Γράφε πάντα.
Δεύτερος
Μη γράφεις ποτέ για τους συγχρόνους σου, ούτε πολύ περισσότερο, όπως κάνουν τόσοι, για τους προγόνους σου.
Κάντο για το μετέπειτα, στο οποίο αναμφίβολα θα είσαι διάσημος, λοιπόν είναι γνωστό πως το μετέπειτα πάντα απονέμει δικαιοσύνη.
Τρίτος
Σε καμιά περίσταση μην ξεχνάς την φημισμένη ρήση: " Στη λογοτεχνία δεν υπάρχει τίποτε γραμμένο"
Τέταρτος
Αυτό που μπορείς να πεις με εκατό λέξεις πες το με εκατό λέξεις, αυτό που με μία, με μία. Μην βάζεις ποτέ το μέσο όρο: έτσι ποτέ δε θα γράψεις τίποτα με πενήντα λέξεις.
Πέμπτος
Αν και δεν του φαίνεται, το να γράφεις είναι μια τέχνη. το να είσαι συγγραφέας είναι να είσαι καλλιτέχνης, όπως ο αρτίστας στο τραμπολίνο, ή ο μαχητής κατ αντονομασία που είναι αυτός που μάχεται με τη γλώσσα. γι αυτή τη μάχη εξασκήσου μέρα και νύχτα.
Έκτος
Εκμεταλλεύσου όλες τις κακοτυχίες, όπως η αϋπνία, η φυλακή, ή η φτώχεια. το πρώτο έκανε τον Μπωντλαίρ, το δεύτερο τον Πελλίκο και το τρίτο όλους τους συγγραφείς φίλους σου, απόφυγε, λοιπόν, να κοιμάσαι όπως ο Όμηρος, την ήσυχη ζωή ενός Μπάϊρον, ή να κερδίσεις τόσα όσα ο Μπλοϋ.
Έβδομος
Μην κυνηγάς την επιτυχία. Η επιτυχία τελείωσε με το Θερβάντες, τοσο καλό μυθιστριογράφο μέχρι τον Κιχώτη. Αν και η επιτυχία είναι πάντα αναπόφευκτη, προτίμησε μια καλή αποτυχία κάπου κάπου για να θλίβονται οι φίλοι σου.
Όγδοος
Σχημάτισε ένα κοινό έξυπνο, που το καταφέρνεις περισσότερο ανάμεσα στους πλούσιους και τους δυνατούς. με αυτό τον τρόπο δε θα σου λείψουν ούτε η κατανόηση ούτε ο ερεθισμός, που τρέφεται από αυτές τις δυο μοναδικές πηγές.
Ένατος
Πίστευε σε σένα, αλλά όχι τόσο. αμφέβαλε για σένα, αλλά όχι τόσο. Όταν νιώθεις αμφιβολία, πίστευε. όταν πιστεύεις, αμφέβαλε. Σε αυτό εδράζεται η μοναδική αληθινή σοφία που μπορεί να συνοδεύει ένα συγγραφέα.
Δέκατος
Δοκίμασε να πεις τα πράγματα με τρόπο που ο αναγνώστης να νιώθει πάντα πως στο βάθος είναι τόσο ή περισσότερο έξυπνος από σένα. Κάπου κάπου φρόντισε πράγματι να είναι. αλλά για να το καταφέρεις αυτό θα πρέπει να είσαι πιο έξυπνος από αυτόν.
Ενδέκατος
Μη λησμονείς τα αισθήματα των αναγνωστών. Γενικά είναι το καλύτερο που έχουν. όχι σαν εσένα που τα στερείσαι, λοιπόν με άλλα λόγια καλόν να μην επιχειρούσες να ανακατευτείς με αυτή τη δουλειά.
Δωδέκατος
Πάλι ο αναγνώστης. Όσο καλύτερα γράψεις τόσο πιο πολλούς αναγνώστες θα έχεις. ενώ τους δίνεις έργα κάθε φορά και πιο εκλεπτυσμένα, ένας αριθμός κάθε φορά και μεγαλύτερος θα αρεσκεται στις δημιουργίες σου. αν γραφεις πράγματα για το πλήθος ποτέ δε θα είσαι δημοφιλής και κανείς δε θα επιχειρεί να σου αγγίξει το σακάκι στο δρόμο, ούτε θα σε δείχνει με το δάχτυλο στο σουπερμάρκετ.
Ο δημιουργός δίνει τη δυνατότητα στο συγγραφέα να βάλει στην άκρη δυο από αυτές τις διατυπώσεις και να μείνει με τις υπόλοιπες δέκα.
Μετ. Β.Λ.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Η Κατερίνα Σταματίου-Παπ κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη KalimeraEllada.gr.
KalimeraEllada.gr
Ας το γνωστοποιήσουμε .......

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε