Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Αύξηση –σοκ των θανάτων στον Βόλο

Αύξηση –σοκ των θανάτων στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-04-18, 18:18:09
Σοκ στη Μαγνησία: 780 θάνατοι μέσα στο πρώτο μόνο τρίμηνο του 2017. Στους επίσημους καταλόγους των ληξιαρχείων, κατά τις πρώτες 90 ημέρες καταγράφονταν καθημερινά σχεδόν 8 θάνατοι. Το έτος 2016 είχε χαρακτηριστεί «μαύρη χρονιά», εξαιτίας του αριθμού των θανάτων συνανθρώπων μας. Η Μαγνησία θρήνησε το 2016 την απώλεια 2.187 ανθρώπων. Και συνεχίζει να θρηνεί, από τη στιγμή μάλιστα που μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους έχει ήδη καταγραφεί αριθμός θανάτων ίσος με το ένα τρίτο των απωλειών ολόκληρης της περσινής χρονιάς.
Το σοκαριστικό είναι ότι οι θάνατοι δεν αφορούν μόνο σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Στον «μαύρο» κατάλογο συμπεριλαμβάνονται νέοι άνθρωποι, 30, 40 ή και 50 ετών, που δεν αντιμετώπιζαν απαραίτητα κάποιο πρόβλημα υγείας.
Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα -στις 10 Απριλίου- στοιχεία των ληξιαρχείων της Μαγνησίας, που βρίσκονται αναρτημένα στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών, η μείωση του πληθυσμού συνεχίζεται στον νομό Μαγνησίας.
Για το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι θάνατοι που καταγράφηκαν αφορούν σε 780 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 456 απώλειες καταγράφηκαν στο ληξιαρχείο Βόλου.
Τραγικό ότι οι γεννήσεις, το ίδιο διάστημα, τους τρεις πρώτους μήνες του νέου έτους είναι μόλις 265. Για κάθε τρεις θανάτους, μόνο ένας άνθρωπος έρχεται στη ζωή.
Η μείωση του πληθυσμού, που προκύπτει μέσα από τον δυσανάλογο αριθμό γεννήσεων και θανάτων, συντελείται την τελευταία τουλάχιστον τριετία.
Το 2016, ο αριθμός των θανάτων στη Μαγνησία ανήλθε στους 2.187, ενώ μόλις 872 ήταν οι γεννήσεις νέων ανθρώπων. Για κάθε 2,5 θανάτους στην περιοχή, μόνο ένας άνθρωπος έβλεπε το φως της ζωής.
Το 2015 έφυγαν από τη ζωή 2.293 άτομα, το 2014 2.206 και το 2013 έφυγαν 1.430 άνθρωποι. Το κενό δεν αναπληρώθηκε από γεννήσεις. Το 2015 καταγράφηκαν 935 γεννήσεις (μία γέννηση ανά 2,3 θανάτους), το 2014 σημειώθηκαν 939 γεννήσεις (αναλογία 1:2,34) και το 2013 747 γεννήσεις (αναλογία 1:1,9).
πηγή

***********

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ!!!

Ηλίας Ζαρκάδας ξέρουμε τι έχουν τα σκασμένα και ψοφάνε.... κακοριζικιά...
Nikos Skalkotas Για τους ανθρωπους που χανονται στη Συρια και σολα τα μετωπα των πολεμων ο χαχολος ο Ελληνας παιρνει τους δρομους....για τη ζωη τη δικη του και των παιδιων του ουτε που δινει δεκαρα...
Dimitris Papageorgiou Ενδιαφέρον επίσης θα ήταν να υπήρχε ανάλυση των στατιστικών αναφορικά με τις αιτίες θανάτου .
Thanos Annastassiou Τα είχες πει όλα πριν ένα χρόνο Πάτερ.....ότι αν σταματήσουν οι εξορκισμοί στην Παναγια θα αυξηθεί το κακό στο Βολο με απρόβλεπτες συνέπειες.....
George Delikostas και οι καθημερινές Παρακλήσεις
Thanos Annastassiou Πολύ σωστά.....τα χες πει όλα.....και δυστυχώς κάποιοι κύριοι φροντισαν να σταματήσουν.....
Popi Patsiou Όλες οι εκκλησίες μπορούν να κάνουν καθημερινά ακολουθίες, είναι θεμιτό, αλλά η Παναγία εις την Τρύπα είναι κάτι άλλο... Απλά δεν είναι σε θέση κάποιος απ΄ αυτούς να καταλάβει το γιατί.
Spiros Makrigiannis Η αλήθεια είναι πως πραγματικά η αρχή αυτής της έξαρσης θανάτων συμπίπτει με το τέλος εποχής στην Παναγίτσα μας... Και όπως έχω πει σε άλλη ανάρτηση για τα μικρά θαύματα στην ζωή μου από τότε που άρχισα να πηγαίνω στην Παναγίτσα μας.... δεν γίνεται να είναι τόσες οι συμπτώσεις μαζί... Γιατί απλά τότε παύουν να είναι συμπτώσεις... 
Και επίσης να προσθέσω... 
Τώρα μιλούσα με μια φίλη την Δώρα Μεταλληνού που με ρωτούσε προς τι οι αναρτήσεις περί φόβου... Της εξήγησα... Και όταν με ρώτησε τι φοβάμαι περισσότερο έκανα αναφορά σε αυτούς τους θανάτους ατόμων στην ηλικία μου και γύρω τελευταία στην πόλη ΧΩΡΙΣ να έχω δει αυτή την ανάρτηση.... Σύμπτωση κι αυτό;;;
George Delikostas Spiros Makrigiannis 3ο και 6ο φάντασμα του νοητικού φόβου
George Delikostas συνδυασμός που "σκοτώνει"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου