Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Το κορίτσι της φλόγας του 2004 «ανοίγει τα φτερά του» για την Αμερική


Το κορίτσι της φλόγας του 2004 «ανοίγει τα φτερά του» για την Αμερική

Σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004, το πρόσωπο ενός μικρού κοριτσιού που έσβησε την ολυμπιακή φλόγα στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους εκατομμύρια θεατές που παρακολούθησαν την τελετή λήξης. 
Δεκατρία χρόνια μετά, η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, η οποία σπουδάζει στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεχίζει να εντυπωσιάσει με τις ακαδημαϊκές της επιδόσεις.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Best, η Φωτεινή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, επελέγη για την υποτροφία στο Watson School of Biological Sciences στο Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) στις ΗΠΑ.

Το Watson School είναι ένα κορυφαίο Κέντρο Μοριακής Βιολογίας, παγκοσμίως πρωτοπόρο στην έρευνα αιχμής και την υψηλή εκπαίδευση που προσφέρει κάθε καλοκαίρι σε επιλεγμένους – μετά από αξιολόγηση – άριστους προπτυχιακούς φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στις Βιολογικές Επιστήμες (http://www.cshl.edu/).
Η Φωτεινή, σύμφωνα με τον καθηγητή της, Γιάννη Ματσούκα, είναι πολυτάλαντη και άριστη φοιτήτρια του Βιολογικού Τμήματος και η μόνη Ελληνίδα ανάμεσα σε 20 φοιτητές και φοιτήτριες που επιλέχτηκαν μεταξύ 800 υποψηφίων από όλο τον κόσμο, για να παρακολουθήσουν μαθήματα, σεμινάρια και να πραγματοποιήσουν εργαστηριακή διατριβή σε καινοτόμα θέματα Μοριακής Βιολογίας, υπό την επίβλεψη των καθηγητών του ερευνητικού κέντρου.
Πηγή: www.thebest.gr
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου