Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΌΧΙ, ρε κορίτσι μου! ΟΧΙ!

7 σχόλια:

  1. ...Φέρνω μόνο ένα λινκ:
    http://www.newsit.gr/egklhma/Tis-ekleisa-to-stoma-I-frikiastiki-perigrafi-toy-patera-Skotose-tin-Stella-giati-eklaige/721455

    και θα γράψω μόνο, ανάθεμα το ένστικτό μου!
    Είχα δει την αναζήτηση χθες και ένα κλικ του μυαλού σταμάτησε το χέρι που πήγαινε να κάνει κόπυ και ανάρτηση, όπως συνηθίζω, σε τόσο σοβαρά θέματα.
    "Άσε, θα την βρουν γρήγορα, πως, δεν ξέρω..." είπα στον εαυτό μου, κι "έφυγα" απ' την είδηση γρήγορα, θέλοντας να διώξω το κακό...
    Όταν το βράδυ έμαθα,έπαθα!
    Όσο κι αν επιθυμείς αυτό, το να σκέφτεσαι θετικά, αν βλέπεις μπουκωμένο τον ουρανό, πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θα βρέξει.
    Έγινε Άγγελος το κοριτσάκι...
    Πόσο να μας παρηγορεί αυτό;
    Η ευθύνη του πατέρα... μικρότερη απ' την ευθύνη των γιατρών, που έχουν καταντήσει τα ψυχοφάρμακα, ψωμοτύρι.
    Δεν ξέρω τι κρύβει αυτός ο ιατρικός όρος "κατάθλιψη", ένα μονάχα ξέρω, πως όλος ο κόσμος είναι στεναχωρεμένος και περνάει δύσκολα και η λύση δεν είναι τα χαπάκια.
    Περάσαν οι γονείς μας, τόσα και τόσα και άντεξαν.
    Εμείς, γιατί όχι;
    Ποιούς βολεύει η αρρώστια "κατάθλιψη";
    Εδώ θέλω τους ερευνητές.
    Το σταματάω, γιατί το αθώο αίμα του παιδιού είναι νωπό, μυρίζει έντονα η βρώμα της κατάντιας του σημερινού συστήματος της κοινωνίας μας.
    Προσθέτω και την ετικέτα Όνειρα, γιατί ξέρω πως συνδέεται και με κάτι άλλο, που δεν γράφω.
    Ας είναι η μικρή Στέλλα το τελευταίο θύμα και η αφορμή, να μπουν φυλακή, όσοι τρέφουν την αρρώστια της κατάθλιψης.
    Το ότι είναι θύμα και ο πατέρας, νομίζω, φαίνεται.
    Υπάρχουν ειδικοί για το θέμα, συγγνώμη που μιλάω κι εγώ, αναγκάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση - Συμπλήρωση
      συστήματος της κοινωνίας μας. ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
  2. Να φέρω απόψεις... Γιατί όχι;
    Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ σε όλα, ούτε ότι διαφωνώ σε όλα.

    Crystalia Patouli
    1 ώρα ·
    Πρώην αστυνομικός με ψυχιατρικά προβλήματα(αφού έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή - δεν ξέρουμε με ποιόν τρόπο) μένει στο σπίτι μόνος με τα δύο παιδιά του, το ένα μάλιστα με κινητικά προβλήματα, γιατί η μητέρα μπαίνει -κι αυτή μόνη- στο νοσοκομείο να κάνει εγχείρηση.
    Μέσα σ' αυτή την οικογενειακή κρίση(όταν αλλάζει κάτι δημιουργείται κρίση κι όταν δημιουργείται κρίση κάτι αλλάζει) και χωρίς να έχει ψυχολογική υποστήριξη(αν τον έβλεπε, σταθερά, ψυχίατρος/ψυχοθεραπευτής προφανώς θα τόνιζε ότι δεν μπορεί να έχει την επιμέλεια των παιδιών του ούτε για δύο ώρες μόνος του) ο πατέρας πνίγει το παιδί του επειδή έκλαιγε και το πετάει στα σκουπίδια μέσα σε μια σακούλα.
    Αφού λοιπόν το κράτος δεν ασχολείται σοβαρά με την ψυχική υγεία(το πλεόνασμα νά 'ναι καλά) και κυρίως με την πρόληψη αυτής, θα βλέπουμε να συμβαίνουν ανάλογα αποτρόπαια γεγονότα. Διότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, πρόληψη, ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Αντίθετα υπάρχει ακόμα ταμπού και επιπλέον υπάρχει και στιγματισμός(χτες σε κάποιο κανάλι έλεγαν συνέχεια με.. νόημα, πως ο πατέρας του παιδιού "έχει ένα ευαίσθητο ιατρικό πρόβλημα").
    Ξέρουμε, οι περισσότεροι θα κοιμηθούνε ήσυχοι γιατί "αυτά δυστυχώς συμβαίνουν", αλλά είναι χρέος μιάς κοινωνίας να μη συμβαίνουν. "Ακόμα κι αυτοί που κοιμούνται είναι συνεργοί", είπε ο Ηράκλειτος.
    ΥΓ. Με αφορμή το γεγονός και την πρώην επαγγελματική ιδιότητα του πατέρα, να πω επίσης, πως ειδικά οι αστυνομικοί θα έπρεπε να περνούν από υποχρεωτική εκπαίδευση στη συμβουλευτική ψυχολογία, γιατί -εκτός των άλλων- μέσα σ' αυτή την εκπαίδευση -που περιλαμβάνει και τουλάχιστον 150 ώρες ψυχοθεραπεία- αν κάποιος φανεί πως έχει ψυχιατρικό πρόβλημα, θα πρέπει να αναλαμβάνει -κι αν- μόνο εργασία γραφείου, λαμβάνοντας τη φαρμακευτική αγωγή και έχοντας μόνιμη ψυχολογική υποστήριξη. Αντίθετα, βλέπουμε πως π.χ. αν και έχουν κριθεί πολλοί ακατάλληλοι να κρατάνε όπλο, δεν γίνεται τίποτα.
    Διαβάστε επίσης:
    Ψυχιατρική είναι... Του Μιχάλη Παπαγγελή (με τηλέφωνα στο τέλος ψυχολογικής υποστήριξης): http://tvxs.gr/…/pol…/psyxiatriki-einai-toy-mixali-papaggeli
    Περι ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας: https://afigisizois.wordpress.com/…/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%…/

    ***
    Όσο κι αν ήμουνα πάντα μπροστά, ως άνθρωπος, ένα θέμα με την "μόδα" της ψυχιατριακής, την έχω.
    Αν δεν έχεις ψυχίατρο σήμερα, σε θεωρούν καθυστερημένο. Κάτι και σαν αμαρτωλό, αν δεν έχεις πνευματικό, όπως λένε στην εκκλησία.

    Στην τελική, μάλλον ο άνθρωπος έχασε την προσωπικότητά του και χρειάζεται πατερίτσες για να σταθεί ΟΡΘΙΟΣ και σωστά στη ζωή του, την σήμερον!

    ΟΛΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ, τελικά; Άχρηστοι και ανίκανοι να διαχειριστούμε τις ζωές μας;
    Πόσο λυπηρό; Πόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόψεις σχετικές, υπέρ ψυχολογίας και ψυχιατρικής, απ' ότι είδα στα σχόλια.
    Επιλέγω να μην τα διαβάσω, αλλά να τα φέρω.
    Περιμένω την στιγμή που οι ίδιοι οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι, θα πουν στον κόσμο, αντιδράστε.
    Φωνάξ' τε για τα προβλήματά σας, απαιτείστε δικαιώματα και λύσεις, κ.λ.π. πολλά, κι όχι ελάτε σε μας, να σας βοηθήσουμε, να σας δώσουμε και χαπάκια!
    Υπάρχουμε ως ειδικότητα, είμαστε χρήσιμοι, σίγουρα, μα πρέπει να πάρετε και την ζωή στα χέρια σας, με αγώνες. Βγείτε στους δρόμους, φωνάξ' τε, μην κάθεστε!

    Αλλά... επειδή θα αργήσει αυτή η μέρα, κάνε κόπυ τα σχόλια, κυρά Κατερίνα, με τις αντιδράσεις σου...!

    Crystalia Patouli http://tvxs.gr/.../psyxiatriki-einai-toy-mixali-papaggeli

    Ψυχιατρική είναι... Του Μιχάλη Παπαγγελή
    Ψυχιατρική είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με την αναγνώριση, διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη των…
    TVXS.GR
    Μου αρέσει! · 3 · 1 ώρα
    Crystalia Patouli
    Crystalia Patouli https://afigisizois.wordpress.com/.../%cf%80%ce%b5%cf%81.../

    Περί ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας
    Συνέντευξη της κλινικού ψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας Ελένης Νίνα στην Κρυσταλία Πατούλη Κρ.Π.: Μπορείς να…
    AFIGISIZOIS.WORDPRESS.COM
    Μου αρέσει! · 1 · 1 ώρα
    Evdokia Pappa
    Evdokia Pappa Μια κοινωνια με ταμπου, μια κοινωνια του φαινεσθαι δυστυχως.....αν ο ψυχικα ασθενης φροντιστει οπως πρεπει θα αποφευχθουν πολλα τετοια τραγικα περιστατικα κ οχι μονο. Φαρμακευτικη αγωγη και παρακολουθηση σε μονιμη βαση απο ειδικους! Σε παρα πολλες περιπτωσεις γινονται θαυματα. Ποιος ομως ακουει κ ποιος ενδιαφερεται; Πολυ σωστος ο σχολιασμος σου....καλημερα!
    Μου αρέσει! · 1 · 18 λεπτά
    Olga Paizi
    Olga Paizi Ο πιο σωστός σχολιασμός που διάβασα για το θέμα.
    Μου αρέσει! · 2 · 1 ώρα
    Rinoula Rizou
    Rinoula Rizou
    Μου αρέσει! · 1 · 1 ώρα
    Eleni Eusevia Stoikidou
    Eleni Eusevia Stoikidou Συγχαρητήρια για το σχολιασμό.
    Μου αρέσει! · 2 · 1 ώρα
    Jenny Damigou
    Jenny Damigou Ποιος ακούει Κρυσταλια;... Τραγικό, απαραδεκτο...
    Μου αρέσει! · 1 · 1 ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέστε μου έναν, μόνο έναν, ψυχικά υγιή της εποχής μας, να τον έχω για πρότυπο!
    Τον ψάχνω απεγνωσμένα.
    Μόνο, μη μου φέρεται αρχηγούς και πολλά δημόσια πρόσωπα της σήμερον και χάνουμε χρόνο!

    Πω πω! Μεγάλη φωτιά άναψε...

    Κοιμήσου, κοριτσάκι...
    Αυτός ο κόσμος, δε θ' αλλάξει ΠΟΤΕ, Στέλλα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anastasia Kalliontzi A
    1 ώρα · Αθήνα, Attica ·
    Που λέτε παίδες, σε έναν κοσμο που καθημερινά φθινει, καταρρέει κι όλο και πιοτερο γλιστραει προς τα Εσχατα, το μόνο πράγμα που εξακολουθεί να στέκει καααααπως ορθιο-δωστε βάση σ αυτό το καααααπως, γιατί στα πολλά ααα κρύβεται η υπουλη έκπτωση της αξιας-ειναι το ένστικτο το γονικο. Το ένστικτο το γονικο είναι η μοναδική αξία που μας κάνει να κρατάμε μέσα στο υποσυνειδητο μας μια τρεμαμενη ελπίδα, ότι παρόλα όσα συμβαίνουν γύρω μας κι εντός μας, ο κόσμος αυτός δεν θα χαλάσει γιατί υπάρχουν παιδιά, άρα υπάρχει ελπίδα. Ακόμα κι αν αυτή η ελπίδα είναι φρουδα κι όλα αποδεικνύονται μια φενακη καθώς προχωρούν οι καιροί και οι γενιές, εν τούτοις εξακολουθουμε να στεκουμε ορθοι, ελπίζοντας, περιμένοντας...
    Φαντάσου λοιπόν τι γίνεται όταν μαθευεται η είδηση ότι ένας πατέρας στραγγαλισε την μικρη κόρη του και την πέταξε στα σκουπίδια. Το οικοδομημα της ελπίδας κατακρημνιζεται, σπάει η κρουστα του πολιτισμού και της οποίας ηθικής κι αναδυονται επιτακτικα οι αρχεγονες δυνάμεις του τρόμου και της τρέλας. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και μέσα στη φυλακή, έναν χώρο όπου ζουν οι αποκληροι της ζωής και αποβλητοι της κοινωνίας, δεν υπάρχει χώρος να σταθεί ένας παιδοκτονος. Οι αγραφοι νόμοι της φυλακης, "δεν παίρνουμε τη ζωή παιδιών", οδηγούν τους παιδοκτονους στην "αυτοκτονια" η στην αυτοκτονια.
    Το μείζον ζήτημα είναι τουτο: ένα αγγελουδι βρέθηκε πεταμενο στα σκουπίδια, με το νήμα της ζωής του κομμένο από ένα χέρι που φύσει τε και θεσει έπρεπε να το προστατεύει, ο δε υπαιτιος έβαλε σοβαρότατη υποψηφιότητα για την γεενα, για την αιωνια κόλαση-τα περί της αναγκαιοτητας και της λυτρωτικης δύναμης της μετανοίας θα τα αφήσω προς ώρας έξω από τη συζήτηση, γιατί τώρα το λαϊκό αίσθημα διψαει για αίμα και δεν έχει καμία όρεξη να ακούσει για Θεο, περιμενει να δικαιωθει βλέποντας τον υπαιτιο κρεμασμενο ανάποδα, γδαρμενο και πασαλειμμενο με αλας.
    Κι όμως, ο Θεός δεν μπορεί να είναι έξω από καμία κουβέντα. Χρόνια βγάζω το λαιμό μου και θα συνεχισω να το κάνω όσο ζω: όλη αυτή η σαπίλα, η σαβούρα και το αίσχος των καιρών οφείλεται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος ζει χωρίς Θεο. Ξέρω, θα κινητοποιηθουν οι αυτοματισμοι του ευρέως μπουγιου και θα αρχίσουν αλλα: ποιος Θεός, αυτός ο άδικος που αφήνει να πεθαίνουν παιδιά? Ποια Εκκλησία, αυτό το άντρο κλεφτων με τα τα χρυσά αμφια όπου όλοι είναι πουστηδες?
    Για να φτάσει στο σημείο ο άνθρωπος να παραδοθεί στο θέλημα του Θεού τόσο ώστε να μην Τον ξαναχαρακτηρισει ποτέ άδικο, τόσο ώστε να μην τον νοιάζει αν όλοι οι παπάδες είναι κλέφτες και πουστηδες, θα πρέπει να χτίσει λιθαρακι λιθαρακι την προσωπική του σχέση μαζί Του. Αξίζει τον κόπο να το προσπαθουμε, όλοι. Όταν γεμίσεις την καρδιά σου με Αγάπη, δεν θα ξαναπεταξεις στα σκουπίδια άνθρωπο, ποτέ.....
    Είθε να μη μας βρει άλλο κακό υπαιτιοτητι μας, παίδες....
    Χριστός Ανεστη ❤❤❤
    18 σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, δε νομίζω ότι αυτού του ανθρώπου του έλειπε Θεός. Πολύ στεναχώρια είχε ο άνθρωπος και τα ψυχιατρικά χαπάκια του κοίμισαν το ορθό μυαλό. Αυτό πιστεύω.
      ...Δε νομίζω ότι ο ίδιος θα ζήσει για πολύ. Θα αυτοτιμωρηθεί μόλις καταλάβει τι αποτρόπαιο έκανε.

      Διαγραφή