Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Cinemania: Μια σύντομη ιστορία της ψυχιατρικής στον κινηματογράφο

***
Ο κινηματογράφος διαδραμάτισε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της συλλογικής κατανόησης της ψυχικής ασθένειας, αν και οι ταινίες συνήθως διαστρεβλώνουν τις ψυχιατρικές διαταραχές, τους ασθενείς και τους γιατρούς.

Ο κινηματογράφος διαδραμάτισε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της συλλογικής κατανόησης της ψυχικής ασθένειας, αν και οι ταινίες συνήθως…
PSYCHOLOGYNOW.GR

*
***
Κράτησα το:

Συνοψίζοντας
Ασφαλώς, οι ψυχίατροι θεραπεύουν ασθενείς, των οποίων οι έννοιες των δικών τους διαταραχών, έχουν διαμορφωθεί θετικά και αρνητικά, από τέτοιες ταινίες. Αν και αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν προσπαθεί να ανταγωνιστεί κανείς με επικρατούσες παραπλανητικές αναφορές, οι ταινίες αντιπροσωπεύουν επίσης πιθανούς τρόπους για να ξεκινήσει ο διάλογος με τους ασθενείς, ειδικά καθώς η δυναμική της σχέσης κινηματογράφου/ψυχιατρικής, δεν μειώνεται. Για να επαναπροσδιορίσουν τις σκέψεις του Alfred Hitchcock στην τηλεόραση, οι ταινίες έκαναν πολλά για την ψυχιατρική «με τη διάδοση πληροφοριών σχετικά με αυτήν, καθώς και συμβάλλοντας στην αναζήτηση βοήθειας από αυτήν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου