Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Μαθήτριες λυκείου κάνουν πείραμα που δείχνει ότι τα φυτά δεν μεγαλώνουν πλάι σ’ ένα Wi-Fi router...




25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Μαθήτριες λυκείου κάνουν πείραμα που δείχνει ότι τα φυτά δεν μεγαλώνουν πλάι σ’ ένα Wi-Fi router...
Επειδή κάποιοι ΑΚΟΜΑ αμφισβητούν, επειδή κάποιοι ΑΚΟΜΑ το μελετούν, επειδή κάποιοι συνέχεια “καταρρίπτουν” και χαρακτηρίζουν ακόμα και τις αποφάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ως “ψευδοεπιστημονικές” αναδημοσιεύουμε άρθρο της παλιάς AllNewz, Μάιος 2013, για να δείξουμε πως όχι μόνο οι ισχυρισμοί ότι το wifi είναι επικίνδυνο στέκουν, αλλά… είναι και τόοοσο απλό να το τεστάρεις!
Πέντε κορίτσια α’ λυκείου από τη Δανία έκαναν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα.
Ξεκίνησε με μια παρατήρηση και μια ερώτηση.
Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι αν κοιμόταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα.
Θέλησαν να δοκιμάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας ενός κινητού τηλεφώνου στον άνθρωπο, αλλά το σχολείο τους, το Hjallerup School στη Δανία, δεν έχουν τον εξοπλισμό για να χειριστεί ένα τέτοιο πείραμα.
Έτσι, τα κορίτσια, σχεδίασαν ένα πείραμα για να δοκιμάσουν την επίδραση των κινητών τηλεφώνων ακτινοβολίας σε ένα φυτό.
Οι μαθήτριες τοποθέτησαν έξι δίσκους σποράς με Lepidium sativum, ένα είδος κάρδαμου, σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία, και έξι δίσκους με ίδιους σπόρους σε ένα άλλο δωμάτιο δίπλα σε δύο router που, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κοριτσιών, εξέπεμπαν το ίδιο είδος της ακτινοβολίας όπως ένα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο.
Τις επόμενες 12 ημέρες, τα κορίτσια παρατήρησαν, μέτρησαν, ζύγισαν και φωτογράφησαν τα αποτελέσματά τους.
Στο τέλος του πειράματος, τα αποτελέσματα ήταν ολοφάνερα – οι σπόροι κάρδαμου που είχαν τοποθετηθεί κοντά στο router δεν είχαν αναπτυχθεί.
Πολλοί από αυτούς ήταν εντελώς νεκροί.
Ενώ οι σπόροι που φυτεύτηκαν στο άλλο δωμάτιο, μακριά από τα routers, άνθισαν.
Τα κορίτσια με το πείραμα τους κέρδισαν κορυφαίες διακρίσεις σε περιφερειακό διαγωνισμό επιστήμης και το ενδιαφέρον των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τον Κ.Horsevad, καθηγητή στο Hjallerup Skole της Δανίας, όπου πραγματοποιήθηκε το πείραμα με το κάρδαμο, ένας καθηγητής νευροεπιστήμης από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την επανάληψη του πειράματος σε επαγγελματικά ελεγχόμενο επιστημονικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου