Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ;
*
Το κοχλιακό εμφύτευμα είναι, υπό προϋποθέσεις, μια λύση για πολύ μεγάλου βαθμού απώλεια ακοής ή κώφωσηΕνώ τα συμβατικά ακουστικά βαρηκοΐας ενισχύουν τον ήχο, το κοχλιακό εμφύτευμα μετατρέπει τα ηχητικά σήματα σε ηλεκτρικές διεγέρσεις για το ακουστικό νεύρο. Με αυτό τον τρόπο, θεωρείται ένα μέσο αντικατάστασης του ρόλου του κοχλία του αυτιού. Σε ένα ακουστικό βαρηκοΐας, ο ήχος που έρχεται φτάνει μέχρι το ακουστικό νεύρο,ακολουθώντας τη φυσιολογική οδό. Στην περίπτωση που ο κοχλίας είναι κατεστραμμένος ή ανύπαρκτος, το ακουστικό βαρηκοΐας δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Το πρώτο κοχλιακό εμφύτευμα εφαρμόστηκε το 1961 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Έκτοτε, η τεχνολογία στον τομέα των κοχλιακών εμφυτευμάτων έχει προχωρήσει, δίνοντας θεαματικά αποτελέσματα σε σχέση με τότε.
Το σύστημα κοχλιακού εμφυτεύματος αποτελείται από έναν επεξεργαστή ήχου (1), που μοιάζει με ένα οπισθοωτιαίο ακουστικό βαρηκοΐας. Ο επεξεργαστής,αφού συλλάβει τον ήχο και τον επεξεργαστεί, τον μεταφέρει μέσω της κεραίας (2) στο εμφύτευμα (3) που βρίσκεται κάτω από το δέρμα του ασθενή και τοποθετείται χειρουργικά. Το εμφύτευμα με τη σειρά του μετατρέπει την ψηφιακή πληροφορία σε ηλεκτρικό σήμα, το οποίο στέλνεται στα ηλεκτρόδια (4) που είναι τοποθετημένα στον κοχλία. Τα ηλεκτρόδια που αντιστοιχίζονται σε διαφορετικές συχνότητες του σήματος, διεγείρουν το ακουστικό νεύρο (5), που με τη σειρά του μεταφέρει τον ήχο στον εγκέφαλο (6).


Παρακάτω φαίνεται ένα βίντεο με τη λειτουργία του συστήματος κοχλιακού εμφυτεύματος.

**
How a cochlear implant works - Neurelec

***
Μπορούμε πολύ εύκολα να αφαιρέσουμε τον εξωτερικό επεξεργαστή ομιλίας, όπως θα κάναμε με ένα απλό ακουστικό, π.χ. για να κάνουμε μπάνιο ή να κοιμηθούμε. Το εσωτερικό τμήμα (εμφύτευμα) που έχει τοποθετηθεί χειρουργικά δεν αφαιρείται και δεν είναι εμφανές.

Το αν είναι κάποιος υποψήφιος για κοχλιακό εμφύτευμα είναι κάτι που θα το συζητήσετε με τον ΩΡΛ ιατρό ή τον Ακοολόγο, που σε συνδυασμό με ένα αναγνωρισμένο κέντρο κοχλιακών εμφυτευμάτων, όπου θα γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις, θα αξιολογήσουν την περίπτωση και τα οφέλη της εμφύτευσης και θα σας ενημερώσουν κατάλληλα. Για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια σχετικά με τις πρώτες κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσετε γι’ αυτή την αρχική επαφή-αξιολόγηση, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

ΠΗΓΗ: Ευηκοον

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ














___________































**************************

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία,τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν πλήρως το κόστος Συστήματος Κοχλιακού Εμφυτεύματος, που περιλαμβάνει το χειρουργικό και το τεχνικό κομμάτι, εφόσον αυτό γίνει σε ένα αναγνωρισμένο από το κράτος Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτευμάτων. Ο ασθενής έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης σε ιδιωτική κλινική, σε αυτή όμως την περίπτωση υπάρχει κόστος συμμετοχής από την πλευρά του ασφαλισμένου.
Για τους υφιστάμενους χρήστες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καλύπτεται η αντικατάσταση του επεξεργαστή ήχου, χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου. Επίσης οι ασφαλισμένοι χρήστες κοχλιακών εμφυτευμάτων δικαιούνται, κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης, 30 μπαταρίες ανά μήνα και 2 καλώδια σύνδεσης του επεξεργαστή ήχου με την κεραία ανά έτος, με ποσοστό συμμετοχής επίσης 25% της τρέχουσας αξίας αγοράς τους.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με τη διαδικασία τοποθέτησης κοχλιακού εμφυτεύματος, αντικατάστασης του επεξεργαστή ήχου ή για όποια άλλη απορία σχετικά με τα προϊόντα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ενημερωθείτε για την προσφορά απόκτησης εφεδρικού επεξεργαστή !!!
επικοινωνία:
Πανελλαδικό τηλέφωνο: 80.11.144.144
Email : info@evikoon.gr

********
Δείτε και μία σχετική ανάρτηση με συνέντευξη για τα Κοχλιακά Εμφυτεύματα, ΕΔΩ!

______
Δείτε βιντεάκια σχετικά με αυτά, ΕΔΩ!

***
Κι ΕΔΩ στο you tube, άφθονη ύλη.

1 σχόλιο:

  1. Υγ. Συγκέντρωσα κάποια ύλη, για να βοηθήσω μια κυρία αρχάρια στο ίντερνετ, κι όποιον άλλον "κάτι" χρειαστεί, ως πρώτη ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή