Το Φεστιβάλ Βόλου στο πλαίσιο της ουσιαστικής εκπαίδευσης που προσφέρει επάνω στην τέχνη του θεάτρου φιλοξενεί ένα μεγάλο βιωματικό εργαστήρι διάρκειας 22 ημερών από το οποίο θα προκύψει και η εν εξελίξει παράσταση με την οποία ολοκληρώνεται το φεστιβάλ και παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, «Αντιγόνη».
Εισηγητής του εργαστηρίου είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Νίκος Φυτάς, ο οποίος για πρώτη φορά παρουσιάζει τα τελευταία 7 χρόνια της έρευνας του επάνω στο θέατρο αναπτύσσοντας την προσωπική του μέθοδο, σε μία προσπάθεια να επιτευχθούν τα μέγιστα αποτελέσματα ερμηνευτικής απόδοσης στον ελάχιστο χρόνο.
Το συγκεκριμένο εργαστήρι είναι ερευνητικό και θα βασιστεί στις προσωπικές δυνατότητες του κάθε συμμετέχοντα καθώς και στην αξιοποίηση αυτών μέσω πληθώρας σωματικών και φωνητικών ασκήσεων.
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου συμμετέχει η Σουζάνα Αμπιγαδόρ η οποία αναλαμβάνει τη σωματική έκφραση των ερμηνευτών και η χορογράφος Γεωργία Μίκου η οποία θα ασχοληθεί με την βελτίωση της κινησιολογίας των ερμηνευτών, ακολουθώντας αμφότερες το όραμα της σκηνοθεσίας για την τελική παρουσίαση της παράστασης.
Το εργαστήρι συνδέεται άμεσα με το έτερο εργαστήρι μουσικής «Περιμένοντας τον κρουστό» καθώς και με το εργαστήρι θεατρικού φωτισμού. Και τα τρία αυτά εργαστήρια θα ενώσουν τις δυνάμεις των συμμετεχόντων τους για την παρουσίαση της «Αντιγόνης» στις 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο κοντά όλους όσους συμμετέχουν σε αυτά, προσπαθώντας να καλλιεργηθεί πνεύμα συνεργασίας και υγιούς άμιλλας μεταξύ των συμμετεχόντων.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε ηθοποιούς, σε σπουδαστές δραματικών σχολών, σε όσους επιθυμούν να σπουδάσουν σε δραματικές σχολές αλλά και σε όσους θέλουν να ερευνήσουν τις ερμηνευτικές τους δυνατότητες και την θεατρική τέχνη εν γένει.
Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 22 ημέρες, 5 ώρες την ημέρα.
Ο χώρος που θα διεξαχθεί το εργαστήρι είναι το Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής καθώς και το Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, στο οποίο θα γίνει και η τελική παρουσίαση.
Το κείμενο με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι η Αντιγόνη του Σοφοκλή και καλό θα είναι οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου να το έχουν διαβάσει ενδελεχώς.
Βοηθητικό υλικό του εργαστηρίου μπορεί να αποτελέσει το βιβλίο "Η Διεκδίκηση της Αντιγόνης" της Judith Butler καθώς και το βιβλίο "Αντιγόνες" του George Steiner.
Το κόστος συμμετοχής είναι 150 ευρώ.
Το φεστιβάλ αναλαμβάνει τη φιλοξενία όσων επιθυμούν να συμμετέχουν αλλά βρίσκονται εκτός της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας.
Κρατήσεις συμμετοχής: τηλ: 6970990644 Παναγιώτα Έλληνα, | e-mail: volosfest2017@gmail.com
Η κράτηση γίνεται με προκαταβολή 50% επί του τελικού ποσού.
(οι κρατήσεις των θέσεων ολοκληρώνονται 3 ημέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου)
Ο Νίκος Φυτάς είναι ο ιδρυτής του Θεάτρου της Εμπειρίας και ο πρώτος του σκηνοθέτης τα τελευταία επτά χρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου