Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Αντιγραφή από CD στο PC σε mp3

Τί δεν καταλαβαίνω, πανάθεμά με, απόψε!

******************************

Windows Media Player, αντιγραφή από CD στο PC σε mp3 στα Windows 8

Windows Media Player Rip CD
Μετατρέψτε τα αγαπημένα σας μουσικά CD σε .mp3 αρχεία για τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το Windows Media Player.
Μία από τις δυνατότητες που προσφέρει ο Windows Media Player στα Windows 7 και Windows 8 είναι η αντιγραφή και μετατροπή μουσικής από CD στον υπολογιστή σε μορφή .mp3, .wma, κλπ., με τις αντίστοιχες επιλογές για την ποιότητα της συμπίεσης. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη για όλους και δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποια τρίτη εφαρμογή για να «rip-άρετε» τα αγαπημένα σας CD.
Αρχικά, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το Windows Media Player ώστε να αντιγράφει τη μουσική από τα CD σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Ρυθμισεις για την αντιγραφη CD μεσω του Windows Media Player

Ανοίξτε το Windows Media Player, πατήστε στο μενού Οργάνωση (Organize) και έπειτα στις Επιλογές (Options) από το αναδυόμενο μενού που θα εμφανιστεί.
Windows Media Player Rip CD
Στο νέο παράθυρο ρυθμίσεων που θα ανοίξει μεταφερθείτε στην καρτέλα Αντιγραφή μουσικής από CD (Rip music from CD).
Windows Media Player Rip CD
Εδώ μπορείτε να ορίσετε τον προεπιλεγμένο φάκελο που θα αποθηκεύει αυτόματα τα μουσικά κομμάτια στο σκληρό σας δίσκο. Για να τον αλλάξετε πατήστε στο κουμπί Αλλαγή (Change).
Στην ενότητα Ρυθμίσεις αντιγραφής από CD (Rip settings) επιλέξτε τη μορφή MP3 από το αναδυόμενο μενού και έπειτα ρυθμίστε την ποιότητα ήχου που επιθυμείτε μετακινώντας το slider δεξιά για καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερο μέγεθος αρχείων.
Αφού ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις, πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας. Εφ’ όσον οι παραπάνω ρυθμίσεις σας ικανοποιούν δε θα χρειαστεί να τις αλλάζετε κάθε φορά που σκοπεύετε να αντιγράψετε μουσική από CD στον υπολογιστή.

Αντιγραφη μουσικης απο CD στον υπολογιστη

Αρχικά, τοποθετήστε το CD στη συσκευή ανάγνωσης του υπολογιστή και ανοίξτε το Windows Media Player.
Επιλέξτε τα κομμάτια του CD που θέλετε να αντιγράψετε στον υπολογιστή σας και πατήστε στο κουμπί Αντιγραφή από CD (Rip CD) που θα βρείτε στην εργαλειοθήκη του Windows Media Player.
Windows Media Player Rip CD
Μπορείτε να προσθέσετε προστασία αντιγραφής στη μουσική που πρόκειται να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε μία από τις δύο επιλογές, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, και πατήστε στο κουμπί ΟΚ για να συνεχίσετε.
Windows Media Player Rip CD
Η διαδικασία αντιγραφής βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός λίγων λεπτών ανάλογα με τον αριθμό των κομματιών που επιλέξατε.
Windows Media Player Rip CD
Αυτό ήταν. Η αντιγραφή από το CD στον υπολογιστή ολοκληρώθηκε και πλέον είστε έτοιμοι να βρείτε τα μουσικά κομμάτια στο φάκελο που είχατε ορίσει στις ρυθμίσεις του Windows Media Player.


4 σχόλια:

  1. Τό σπάσιμο! Τόσα "ιδιαίτερα" συναισθήματα, απόψε, μού τα τίναξε στον αέρα!Ας είναι για ΚΑΛΟ! Τ' αφήνω να ξεθολώσω. Κάπου κάνω λάθος, θα το βρω, όποτε!
    Κρατάω στιγμές μου, μην απορείτε, οι τυχόν περαστικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ είμαι με το γκρρρρρ. Απόψε χωρίς γκρρρρ, μόνο λυπημένη που θα αργήσω να δώσω χαρά σ' έναν άνθρωπο που την έχει ανάγκη και την περιμένει μήνες. Όκ, από Δευτέρα! Υπάρχουν και μαστόρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό ήταν το λάθος μου! Τόσο απλό! Δεν κλίκαρα την εντολή για τους όρους! Μιλάμε για τέτοιο κόλλημα!
    ΚΙ όλοι μού το λέγαν δύσκολο! Δέκα χρόνια στο κουρμπέτι, ήξερα ότι ήταν τόσο απλό! Όκευ, χαλάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή