Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Φωτογραφίες απο το εσωτερικό του «Παναγία Τήνου»: Έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι

Φωτογραφίες απο το εσωτερικό του «Παναγία Τήνου»: Έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι πηγή

Την ώρα που το πλοίο «Παναγία Τήνου» ετοιμάζεται να σαλπάρει για το τελευταίο του ταξίδι προς την Τουρκία, εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του. 
Το πλοίο βρισκόταν μισοβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά από τον περασμένο Απρίλιο και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr, υπήρχε εισροή υδάτων σε όλους τους χώρους του.
Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές. Δύτες με ειδικές στολές και βάρκες στο εσωτερικό του μισοβυθισμένου πλοίου πραγματοποιούν εργασίες. Η εικόνα από το σαλόνι του πλοίου θυμίζει κάτι από «Τιτανικό».
Για αρκετούς μήνες το πλοίο παρέμενε μισοβυθισμένο σε μία νευραλγική θέση, ενέχοντας παράλληλα περιβαλλοντολογικούς κινδύνους.
Πλέον το «Παναγία Τήνου», που στα τέλη του 2015 το ΝΑΤ προέβη στην αναγκαστική κατάσχεσή του λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, ετοιμάζεται για το τελευταίο του ταξίδι αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του έργου.
Έπειτα από χρονοβόρες διαδικασίες και αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα τελικά το έργο ανέλαβε η εταιρεία Antipollution ANE των αδερφών Βασιλειάδη, η οποία απέκτησε και την κυριότητα έπειτα από σχετικό πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Σε πρώτη φάση εξειδικευμένο προσωπικό προχώρησε σε απομάκρυνση των λαδιών και εξωτερική στεγανοποίηση. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ναυπηγών έγινε συγκεκριμένη μελέτη προκειμένου να γίνει απάντληση των υδάτων από το γκαράζ, το μηχανοστάσιο, το ηλεκτροστάσιο, τις καμπίνες αλλά και από άλλους εσωτερικούς χώρους. Μία διαδικασία που ναι μεν ενείχε κινδύνους αλλά τελικά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται σε πλεύσιμη κατάσταση και το μόνο που απομένει πια για να απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά είναι η έκδοση των απαραίτητων εγγράφων και αδειών προκειμένου να ρυμουλκηθεί σε διαλυτήριο στη Τουρκία.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου