Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 70 ΤΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ - Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τον Κώστα Σπανό

*********

****
**
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 70 ΤΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τον Κώστα Σπανό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τίμησε τον Κώστα Σπανό
Εκδήλωση για τους 70 τόμους του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» πραγματοποίησαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας απόψε στο κατάμεστο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βράβευσε τον κ. Κώστα Σπανό, για την πολυετή προσφορά του «Θεσσαλικού Ημερολογίου», στην ανάδειξη της θεσσαλικής ιστορίας. Στην εκδήλωση μίλησαν οι κ.κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Αλέξης Γαλανούλης, Βασίλης Τσολάκης, Γιώργος Μπαλής, Γιώργος Κλήμος και Δημήτριος Καλούσιος, με θέμα την προβολή της θεσσαλικής ιστορίας μέσα από τις σελίδες των 70 τόμων του «Θεσσαλικού Ημερολογίου».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Λαρίσης Σεβ. Ιγνάτιος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Παιδής, ο αντιδήμαρχος Απ. Σουρλαντζής, εκπρόσωποι φορέων και άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών.
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση:












**


****


Το 1980 ξεκίνησε να εκδίδει το Θεσσαλικό Ημερολόγιο. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το 70ο τεύχος. Ο ίδιος, ένας σκαπανέας της ιστορίας, ακάματος εργάτης και ερευνητής, πάντα μετριόφρων, σεμνός και σοβαρός, δέχθηκε τις τιμές που του αποδόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ένας άνθρωπος που τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του και ο οποίος εκδίδει το Θεσσαλικό Ημερολόγιο, χωρίς να κερδίζει ούτε ένα ευρώ. Ο Κώστας Σπανός έχει αφήσει ήδη το αποτύπωμά του στην ιστορία, όχι μόνο της πόλης, αλλά ολόκληρης της χώρας. Ένας πραγματικός Δάσκαλος, με Δ κεφαλαίο...

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

***** π.Ηλίας Ευαγγέλου
 προς Κώστας ΣπανόςΜε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την τιμητική διάκριση-βράβευση που έκανε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Όμιλος Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, στο πρόσωπό σας, αγαπητέ διδάσκαλε κ. Κώστα Σπανέ, για τη πολυετή προσφορά σας, στην αναδίφηση, έρευνα, προβολή και ανάδειξη της τοπικής μας Ιστορίας. 
Το έργο σας, Θεσσαλικό Ημερολόγιο που με δική σας προσωπική μέριμνα και φροντίδα, εκδίδετε από το 1980, καρπός πολυετούς μόχθου και σκληρής αφοσίωσης αποτελεί πλέον κτήμα όλων. 

 
Άξιος ο «μισθός σας», κατά την Εκκλησιαστική φρασεολογία, αγαπητέ Διδάσκαλε και δίκαιος ο έπαινος που σας απενεμήθη.
Άξιο και δίκαιο είναι η Πολιτεία και οι φορείς αυτής να αποδίδουν τον δίκαιο έπαινο σε πνευματικούς ανθρώπους, ανθρώπους που αναλώνουν, πνευματικές αλλά και σωματικές δυνάμεις με πολυετή αναδίφηση και έρευνα και κληροδοτώντας μας πνευματικές παρακαταθήκες.
 Ο Θεός να σας ευλογεί πάντοτε, πάσας τας ημέρας της ζωής σας.
Να σας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσετε το έργο σας και ότι καλό και ωφέλιμο στον τόπο, στην Πατρίδα μας.


Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

*******************

***************

Μοναδική πηγή γνώσης για όλους, όσοι ασχολούνται με τη θεσσαλικη ιστορία, αλλά και την ιστορία της πατρίδας μας γενικότερα! Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης ήταν φυσικά εκεί για να τιμήσει τον άνθρωπο που, ερχόμενος ως δάσκαλος το φθινόπωρο του 1979 στο χωριό μας, βρήκε και διέσωσε το "Κατάστιχο του Αγίου Αθανασίου Ραψάνης 1778-1889", έναν χειρόγραφο κώδικα εξαιρετικής σπουδαιότητας για τη Ραψάνη, που έδωσε μεγάλη ώθηση στην έρευνα σχετικά με την ιστορία του χωριού μας! Θερμά συγχαρητήρια, κ. Σπανέ, να έχετε πάντα δύναμη και διάθεση για να συνεχίζετε το σπουδαιότατό σας έργο και την εντυπωσιακή και πολύχρονη προσφορά σας!!! (Φωτογραφίες/Κείμενο: Καλ. Γαζέτα)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου