Σε μια από τις πιο περίεργες και ανατριχιαστικές χειρουργικές επεμβάσεις της ιστορίας, οι γιατροί στο Τσενάι της Ινδίας, αφαίρεσαν με επιτυχία μια ζωντανή κατσαρίδα από το κρανίο μιας γυναίκας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “New Indian Express” η 42χρονη Σέλβι ένιωθε κάτι περίεργο γύρω από τη μύτη και τα μάτια της και ζήτησε από τον θετό της γιο να την μεταφέρει σε μια κοντινή κλινική, η οποία με τη σειρά της ζήτησε τη μεταφορά της σε κρατικό νοσοκομείο όπου και τελικά η κατσαρίδα αφαιρέθηκε.
Η Σέλβι, μια εργάτρια που μένει στο Injambakkam, κοιμόταν όταν ένιωσε ένα έντομο να περιφέρεται κοντά στη μύτη της. Προσπάθησε να το διώξει, όμως εκείνο είχε ήδη εισχωρήσει στον οργανισμό της. Οι γιατροί της κλινικής, της δήλωσαν πως έπρεπε να επισκεφθεί άμεσα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Στάνλεϊ. Μετά τη ρινική ενδοσκόπηση, οι γιατροί βρήκαν την κατσαρίδα να κάθεται στο κρανίο της γυναίκας, ανάμεσα στα μάτια της. “Είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση που βλέπω σε τρεις δεκαετίες καριέρας” δήλωσε ο δόκτωρ Σακάρ
Όπως δήλωσε η ίδια η Σέλβι, το βράδυ πριν επισκεφθεί το νοσοκομείο ήταν ιδιαίτερα επώδυνο. “Δεν μπορούσε να εξηγήσω το αίσθημα όμως ήμουν σίγουρη πως πρόκειται για κάποιο έντομο. Ένιωθα ένα μυρμήγκιασμα, κάτι να σέρνεται. Όποτε μετακινούνταν ένιωθα ένα αίσθημα καψίματος ανάμεσα στα μάτια. Πέρασα όλο το βράδυ με αυτό το αίσθημα, περιμένοντας το ξημέρωμα ώστε να πάω στο νοσοκομείο Στάνλεϊ”.
Οι γιατροί δήλωσαν ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Σέλβι έφτασε τη σωστή στιγμή καθώς όπως τονίζουν αν η κατσαρίδα είχε πεθάνει, θα είχε βλάψει τον εγκέφαλό της. “Καθόταν στη βάση του κρανίου, ανάμεσα στα δύο μάτια, κοντά στον εγκέφαλό της. Αν αφηνόταν εκεί, αργά ή γρήγορα θα πέθαινε και η ασθενής θα ανέπτυσσε μόλυνση που θα εξαπλωνόταν στον εγκέφαλο” λέει ο γιατρός.