Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Συνέντευξη για τα Κοχλιακά Εμφυτεύματα


Η δημοσιογράφος κα Λέλα Κεσίδου με γονείς και παιδιά με κοχλιακά εμφυτεύματα, τον Υπεύθυνο του Κέντρου Κοχλιακών Εμφυτεύσεων Ιατρό Γ. Κυριαφίνη και τον Διευθυντή της Α΄ Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής Α.Π.Θ.του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Ι. Κωνσταντινίδη.
(Ο υποτιτλισμός του βίντεο είναι μια προσφορά της κίνησης για την προσβασιμότητα των κωφών -βαρήκοων "ΑΚΟΥΣΤΗΡΙΞΗ" . Υποτιτλισμός : Καραδήμας Βαγγέλης.)


Sofia Kolotourou
6 ώρες
Είκοσι χρόνια μπαίνουν κοχλιακά εμφυτεύματα στην Ελλάδα. Είκοσι χρόνια είναι πάρα πολλά για να μην ξέρει η κοινή γνώμη ότι σήμερα τα παιδιά που γεννιούνται κωφά όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο να μεγαλώσουν ως κωφάλαλα, αλλά αντιθέτως μπορούν να ακούσουν και να μιλήσουν και να μεγαλώσουν όπως τα ακούοντα παιδιά. Να πάνε σε κανονικά σχολεία, να μιλάνε στο τηλέφωνο, να μαθαίνουν ξένες γλώσσες. Δεν το πιστεύετε;
Ανοίξτε αυτή τη συνέντευξη για να ακούσετε και μόνοι σας 4 από αυτά τα παιδιά να ακούνε και να μιλάνε. 4 παιδιά στα οποία έχει βάλει κοχλιακό εμφύτευμα η ομάδα του ΑΧΕΠΑ , δηλαδή κυρίως ο καθηγητής ΩΡΛ κ. Giorgio Kyriafinis, o οποίος επίσης μιλάει στη συνέντευξη μαζί με τον κ. Κωνσταντινίδη. 4 παιδιά μαζί με τις μαμάδες τους, που αποδεικνύουν με το ζωντανό τους παράδειγμα, με την ίδια τους την ύπαρξη, ότι η κωφαλαλία και η κώφωση είναι ήδη παρελθόν.
Το βίντεο μπορούν να το δουν και όσοι έχουν πρόβλημα ακοής, ( κυρίως δηλαδή εμείς οι παλιοί που δεν βάλαμε κοχλιακά γιατί δεν υπήρχαν όταν ήμασταν παιδιά! ) επειδή υποτιτλίστηκε από την Ακουστήριξη γι αυτό τον σκοπό. Τον υποτιτλισμό έκανε ο κ. Vaggelis Karadimas τον οποίο και ευχαριστούμε εκ μέρους της Ακουστήριξης.
Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον, είναι το ζωντανό παράδειγμα του πως μια αναπηρία, μια βαριά αναπηρία για τη ζωή ημών των πασχόντων μετατρέπεται μπροστά στα μάτια όλων μας σε πρώην αναπηρία. Είναι ο θρίαμβος της ιατρικής επιστήμης επί της κωφαλαλίας. Αξίζει να το δείτε. Να το δείτε ώστε, αν παρελπίδα κάποιο συγγενικό ή γνωστό σας ζευγάρι κάνει κωφό παιδί να ξέρει να μην απελπιστεί, αλλά να κάνει το ταχύτερο αυτά που πρέπει ώστε να νικήσει την κωφαλαλία και να οδηγήσει το παιδί του έξω από τον κόσμο της σιωπής.

Η δημοσιογράφος κα Λέλα Κεσίδου με γονείς και παιδιά με κοχλιακά εμφυτεύματα, τον Υπεύθυνο του Κέντρου Κοχλιακών Εμφυτεύσεων Ιατρό Γ. Κυριαφίνη και τον Διευθ...
YOUTUBE.COM

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις

1 σχόλιο: