Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

"Είμαι πολύ υπερήφανη γι αυτό", είπε. "Ηθελα τόσο πολύ να κάνω ένα κωφό παιδί". - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

H Tζούντι Χιλλς είναι μια κωφή μητέρα μιας 4χρονης βαρήκοης κόρης, της Χάνα, όπως και μιας κωφής κόρης ενός έτους, της Εύας.
Η Τζούντι, με τη βοήθεια ενός διερμηνέα της Αμερικάνικης νοηματικής είπε ότι πραγματικά γιόρτασε όταν ανακάλυψε ότι η Εύα είναι πλήρως κωφή.
"Είμαι πολύ υπερήφανη γι αυτό", είπε. "Ηθελα τόσο πολύ να κάνω ένα κωφό παιδί".
Judi Hills is a profoundly deaf mother of a four-year-old hard of hearing daughter, Hannah, as well as a profoundly deaf one-year-old named Eva.
Judi, through an American Sign Language interpreter, said she actually celebrating when she found out Eva was born profoundly deaf.
"Yes!" she said. "I'm very proud of that, I wanted to have a totally deaf child."

Aaron says he wasn't sure because he was also deaf. He had been a part of a deaf culture that didn't necessarily trust the idea of an implant that gives hearing.
FIRSTCOASTNEWS.COM

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχόλια
Myrto Athanasopoulou Σοφία, να σε ρωτήσω κάτι ίσως αφελές; Γιατί συμβαίνει αυτό ειδικά με την κώφωση; Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει η αντίστοιχη "κουλτούρα" με την τύφλωση ας πούμε. Δεν θα το θεωρούσε κανείς "φυσικό" αν μια τυφλή μητέρα έλεγε πως χάρηκε που έκανε ένα τυφλό παιδί, έτσι δεν είναι;
Sofia Kolotourou Σε καμία άλλη πάθηση δεν συμβαίνουν αυτά τα παρανοικά πράγματα. Πρόκειται για ένα είδος "αίρεσης" που αναπτύχθηκε στην Αμερική τη δεκαετία του 1960 και πρεσβεύει ότι η κώφωση δεν είναι αναπηρία, αλλά μια διαφορετική κατάσταση ζωής και ως εκ τούτου δεν πρέπει οι γιατροί να προσπαθούν να την αλλάξουν/βελτιώσουν κλπ. Κατά απολύτως παρανοϊκό τρόπο αυτή η άποψη έχει ακόμα χιλιάδες "πιστούς" ανά τον κόσμο. Και στην Ελλάδα.
George Paras .. παρέμβαση εισαγγελέα και μπουντρούμι για τους γονείς
Sofia Kolotourou Είναι κάτι σαν το κίνημα των εμβολίων, αρνούνται να ακούσουν οι ίδιοι και δυστυχώς αρνούνται να ακούσουν και τα παιδιά τους.
Sofia Kolotourou Ακόμα περισσότερο εμάς τους κωφούς και βαρήκοους που μιλάμε προφορικά μας μισούν και μας θεωρούν προδότες της κουλτούρας τους, δεν μας γράφουν στα σωματεία τους και δεν θέλουν να έχουν σχέσεις μαζί μας. Ούτε κι εμείς θα είχαμε σχέσεις μαζί τους, εάν δεν διαπιστώναμε ότι στα χαρτιά παίρνουν επιδοτήσεις εις το όνομα όλων των κωφών και όλων των βαρηκόων της χώρας. Δηλαδή βάζουν μέσα και εμένα προκειμένου να πάρουν επιδότηση για τα σωματεία τους, και την ίδια στιγμή εμένα μου αρνούνται ακόμα και την απλή εγγραφή σε σωματείο κωφών.
Myrto Athanasopoulou Ευχαριστώ, Σοφία! Είναι παρανοϊκό.

Μου αρέσει!
1
50 λεπτά
Sofia Kolotourou Θα το καταλάβεις καλύτερα εάν εξηγήσω ότι αυτά τα ψευδο-ιδεολογικά είναι το πρόσχημα (στις ΗΠΑ τα πιστεύουν κάποιοι, εδώ στην Ελλάδα κανείς). Εδώ όλα γίνονται για τα λεφτά, που είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λεφτά γύρω από το όλο κύκλωμα της νοηματικής. Καμία ιδεολογία.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
2
45 λεπτά
Αφροδίτη Μανουσάκη Καλημέρα Σοφία! Δεν μπορούσα ποτέ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή, πιστεύοντας ότι βαφτίζοντας μια δυσκολία σε κάτι καλό κι ευλογημένο θα μπορούσαν να το κάνουν να είναι και καλό εκτός από το να φαίνεται απλώς. Πχ απεχθάνομαι την φράση "παιδιά με ειδικές ικανότητες". Όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως ακριβώς είναι. Ως μια δυσκολία στην καθημερινότητα, που πάντα πρέπει να βρίσκουμε την καλύτερη εναλλακτική. Ουσιαστικά, πιστεύω ότι όταν οι άνθρωποι θα πάψουν να χρησιμοποιούν την διαφορετικότητα ως κριτήριο αξιολόγησης των ανθρώπων, τότε θα εκλείψουν όλα αυτά και θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε όπως ακριβώς είναι. Απλά διαφορετικά, απλά ως άτομα που βρίσκουν άλλους τρόπους να καλύψουν τις ανάγκες τους και δεν είναι κατά ανάγκη ούτε καλά, ούτε κακά...

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
1
25 λεπτά
Sofia Kolotourou Καλημέρα Αφροδίτη μου. Ετσι ακριβώς είναι !

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
1
7 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου