Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ευχάριστο νέο! Γιατί "παγώνουν" οι πλειστηριασμοί σε όλη τη χώρα!

Ευχάριστο νέο; Γιατί "παγώνουν" οι πλειστηριασμοί σε όλη τη χώρα

Φοβούνται τις αντιδράσεις οι συμβολαιογράφοι, μετά και τα τελευταία επεισόδια.

Οριστική αναβολή και μάλιστα πολύμηνη φαίνεται να παίρνουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ένα βάρβαρο μέτρο το οποίο υποτίθεται πως θα εφαρμοζόταν ήδη από τον περασμένο μήνα και μάλιστα σε μαζικό βαθμό.
Ωστόσο οι συντονισμένες αντιδράσεις πολιτών και οργανώσεων ανά την Ελλάδα αλλά και το..."greek μπάχαλο" με την ανετοιμότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων, απέτρεψαν την εφαρμογή του νέου μέτρου.
Πλέον οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αναβάλλονται για τον Μάρτιο του 2018 και....βλέπουμε.
Δεν είναι βέβαια μόνο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Σε πολλές περιπτώσεις συμβολαιογράφοι αρνούνται -ελέω λαϊκών αντιδράσεων- να υπογράψουν σε ειρηνοδικεία ανά την επικράτεια τις αποφάσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των πλειστηριασμών.
Τελευταία περίπτωση αποτελεί η Κεφαλονιά:


                                               
Το τελευταίο διάστημα έχει αναδυθεί άλλο ένα θέμα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα την...άλλη πλευρά, αυτή των συμβολαιογράφων. Με το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τα στοιχεία του εκάστοτε συμβολαιογράφου που θα υπογράφει για τον πλειστηριασμό του κάθε σπιτιού θα δημοσιοποιούνται απευθείας και μάλιστα θα βρίσκονται on-line.
Αυτό του καθιστά νο.1 στόχο απέναντι στη λαϊκή οργή αλλά ακόμη και σε αναρχικές ομάδες τύπου "Ρουβίκωνα" που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στους πλειστηριασμούς κατοικιών. Δεν είναι τυχαίο που 5 από τους 9 συμβολαιογράφοι απέχουν , αρνούμενοι να υπογράψουν την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Όπως όλα δείχνουν, οι θλιβερές εικόνες της Ισπανίας με τους μαζικούς πλειστηριασμούς κατοικιών αναβάλλονται για λίγο ακόμη στη χώρα μας. 
Όταν επιστρέψουν, θα υπάρξει αντίδραση; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου