Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτές είναι οι 86 ιατρικές εξετάσεις που δεν θα πληρώνουν πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Αυτές είναι οι 86 ιατρικές εξετάσεις που δεν θα πληρώνουν πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ
Μόνο τη συμμετοχή τους θα πληρώνουν στο εξής οι ασφαλισμένοι σε μια σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες δεν καλύπτονταν από τον ΕΟΠΥΥ. 
Πρόκειται για 86 νέες εξετάσεις, οι οποίες θα αποζημιώνονται από τον Οργανισμό, ενώ μέχρι τώρα το κόστος επιβάρυνε τους ασθενείς. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μετά την κοστολόγηση των εν λόγω πράξεων και την έγκρισή τους από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται η κοστολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης καθορίζεται στο ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
Η εν λόγω κοστολόγηση αφορά στην ιατρική αμοιβή, δεδομένου ότι η διαγνωστική αρθροσκόπηση θεωρείται εγκεκριμένη ιατρική πράξη. Πλέον του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ θα καλύπτεται και σετ αναλωσίμων της διαγνωστικής αρθροσκόπησης έως του ποσού των εκατόν
πενήντα (150) ευρώ, βάσει του τιμολογίου αγοράς.
AdTech Ad
Παράλληλα προβλέπεται η κοστολόγηση των παρακάτω εργαστηριακών εξετάσεων που αναφέρονται σε μικροβιολογικές αναλύσεις νερού και τροφίμων
eksetaseis878
Επίσης προβλέπει την  κοστολόγηση της Δυναμικής Ηχοκαρδιογραφίας (stress echocardiography), ως ακολούθως:
α) Δυναμική Υπερηχοκαρδιογραφία (stress echocardiography), εκατόν πενήντα (150) ευρώ .
β) Υπερηχοκαρδιογραφία Αντίθεσης (contrast echocardiography) εκατό (100) ευρώ (η τιμή αφορά το σύνολο της εξέτασης δηλ. Triplex καρδιάς και Υπερηχοκαρδιογραφία Αντίθεσης) .
Δ) Την κοστολόγηση των εξετάσεων που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα.
ksetaseis2
kistiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου