Ο εννιάχρονος «προστάτης του Γαλαξία» Jack Davis, έστειλε επιστολή στη NASA, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως… είναι ικανός να πάρει τη θέση εργασίας, με τη NASA να του απαντά επίσης με επιστολή.
Στην επιστολή του έγραφε πως θέλει να κάνει αίτηση για την θέση του «υπευθύνου για την προστασία του πλανήτη» εξηγώντας με επιχειρήματα το γιατί η δουλειά του ταιριάζει…, τονίζοντας ότι μπορεί να μάθει εύκολα γιατί σκέφτεται σαν εξωγήινος…
Η ξεκαρδιστική επιστολή του εννιάχρονου
«3 Αυγούστου, 2017
Αγαπητή NASA,
Ονομάζομαι Jack Davis και θα ήθελα να κάνω αίτηση για την θέση του «υπευθύνου για την προστασία του πλανήτη». Μπορεί να είμαι εννέα ετών αλλά πιστεύω πως θα ταίριαζα για την δουλειά. Ένας από τους λόγους είναι πως η αδελφή μου λέει πως είμαι εξωγήινος.
Επίσης έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες για τους εξωγήινους και το διάστημα, που θα μπορούσα να δω. Έχω επίσης δει την σειρά Marvel Agents of Shield και ελπίζω να δω την ταινία Men in Black. Είμαι πολύ καλός στα βιντεοπαιχνίδια. Είμαι νέος, συνεπώς μπορώ να μάθω να σκέφτομαι σαν εξωγήινος.
Με εκτίμηση,
Jack Davis
Προστάτης του Γαλαξία
Τετάρτη Δημοτικού».
Και η απάντηση της NASA:
«Αγαπητέ Jack,
Έμαθα ότι είσαι ένας «Προστάτης του Γαλαξία» και πως ενδιαφέρεσαι να γίνεις ένας «υπευθύνος για την προστασία του πλανήτη» της NASA. Αυτό είναι υπέροχο!
Η θέση μας για την προστασία του πλανήτη είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική. Πρόκειται για την προστασία της Γης από μικροσκοπικά μικρόβια όταν φέρνουμε πίσω δείγματα από τη Σελήνη, από αστεροειδείς και από τον Άρη. Έχει να κάνει επίσης με την προστασία άλλων πλανητών και φεγγαριών από τα δικά μας μικρόβια καθώς εξερευνούμε υπεύθυνα το ηλιακό μας σύστημα.
Πάντα ψάχνουμε για λαμπρούς μελλοντικούς επιστήμονες και μηχανικούς για να μας βοηθούν, έτσι ελπίζω να διαβάσεις σκληρά και να τα πας καλά στο σχολείο. Ελπίζουμε να σε δούμε εδώ στη NASA μία από αυτές τις μέρες!
Με εκτίμηση,
Dr. James L. Green,
Διευθυντής, Τμήμα Επιστήμης των Πλανητών».
&nbsp