Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

360 video Παλαιά Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς - 22-8-2017

Ι. Παλαιά Μονή Κάτω Ξενιάς 11 22-8-2017 02

Με μεγαλοπρέπεια και αθρόα συμμετοχή ο πανηγυρισμός στην παλαίφατη Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς



Την απόδοση της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς η παλαίφατη και ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς, σήμερα Τετάρτη 23/8.
Παραβρεθήκαμε την παραμονή της εορτής, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στο προαύλιο της παλαιάς Μονής και αυτή την ώρα τελείται η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως χθες, αλλά και σήμερα θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Μετά από χρόνια κάλυψης του θρησκευτικού ρεπορτάζ στην Παλαιά Μονή, δεν θυμάμαι ποτέ τόσο κόσμο όσο είδαμε χθες κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό.
Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα είχαν καταλάβει όλα τα οργανωμένα parking, αλλά και το δρόμο μέχρι και τέσσερις στροφές κάτω από την τελευταία που οδηγεί στο Νέο Μοναστήρι της Κάτω Ξενιάς.
Πλήθος πιστών, της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, όπως και εκπρόσωποι των σωμάτων στρατού και ασφαλείας, παρέστησαν και συμμετείχαν στον θρησκευτικό εορτασμό.
Με πίστη και συγκίνηση ο κόσμος περίμενε για πολλά λεπτά της ώρας, μέχρι να μπορέσει να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας Ξενιάς. Ένας πιστός πέρασε ανάμεσα από τον κόσμο, στα γόνατα πεσμένος, μέχρι το εικόνισμα, για να εκπληρώσει το τάμα του στην Παναγία.
Να ‘μαστε γεροί όλοι μας να παραστούμε και του χρόνου! Βοήθειά μας! Χρόνια Πολλά!

Πατήστε τα βελάκια που εμφανίζονται στην οθόνη προβολής  βίντεο για να περιηγηθείτε 360 μοίρες στον χώρο.


360 video Παλαιά Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς - 22-8-2017


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου