Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

"Νόμιζα σε Ήξερα" - ΔραΠαίκτες Βόλου - Τιμάται ο Αργύρης Πανταζάρας στα πλαίσια των παραστάσεων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Τιμάται ο Αργύρης Πανταζάρας στα πλαίσια των παραστάσεων

 "Νόμιζα σε Ήξερα"


Το έχουμε όλοι μας πει έστω μια φορά στη ζωή μας, το λένε κι επί σκηνής οι ΔραΠαίκτες Βόλου με την 13η θεατρική τους παραγωγή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27 Μαρτίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Ορατότητας των Διεμφυλικών Ατόμων (31 Μαρτίου). Για 4 μόνο παραστάσεις Τετάρτη 29, Πέμπτη 30, Παρασκευή 31 Μαρτίου & Σάββατο 1 Απριλίου στις 9.15μμ στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειο Βόλου υπό την αιγίδα της Δ/νσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.
Τιμητική Βραδιά
Την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 28 Μάρτη, ίδια ώρα και μέρος, οι ΔραΠαίκτες Βόλου συνδιοργανώνουν με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων εκδήλωση κατά την οποία θα τιμηθεί ο Αργύρης Πανταζάρας, τέκνο της πόλης μας που διαπρέπει στα θεατρικά δρώμενα της χώρας, πολυτάλαντος ηθοποιός από τον λαιμό του οποίου κρέμεται εδώ κι ένα χρόνο ο τιμητικός Σταυρός του Δημήτρη Χορν. Στην ουσία εκείνος τιμάει με την παρουσία του την εναρκτήρια εκδήλωση των παραστάσεων, όπως επίσης τιμάει με το ταλέντο και τον χαρακτήρα του το θέατρο της πόλης μας. Η τιμητική βραδιά θα περιλαμβάνει σύντομες προσφωνήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και για τον τιμώμενο ηθοποιό, video αφιέρωμα και μουσικό δρώμενο από τον Πάρη Ζίκο. Παρουσιάζει η δημοσιογράφος Εύη Ράπτη. Χορηγοί της βραδιάς: Οινοποιείο Οικογένειας Αποστολάκη & Κρεπερί La Saveur. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πλοκή-συντελεστές των παραστάσεων
Ένας μεγαλοεκδότης, ένας ταξιτζής, μία ψυχολόγος και μία υπάλληλος Υπουργείου βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πολυτελή σουίτα ενός ξενοδοχείου χτυπημένου από την κακοκαιρία και την ρεσεψιονίστ του! Τρεις φίλοι απ' το Πανεπιστήμιο "ξανασυστήνονται" μέσα από ένα ιδιότυπο παιχνίδι στο οποίο τους προσκαλεί μια ξανθιά κυρία και μια φωτισμένη γκουρού! Με μπόλικο χιούμορ καταδεικνύεται η μεταμόρφωση του σύγχρονου ανθρώπου από χρήστη σε έρμαιο της τεχνολογίας της επικοινωνίας και των social media.
Κείμενο : Λιάνα Τάταρη, ευΆγγελος Κάβουρας
Σκηνοθετική - σκηνογραφική – βιντεοηχητική επιμέλεια & Coaching ηθοποιών: ευΆγγελος Κάβουρας
Ενδυματολογία: Έφη Αντωνίου
Μακιγιάζ : Σοφία Καλφοπούλου
Τραγούδι Σύνθεση Στίχοι: Πάρης Ζίκος
Φωνητικά: Μαρία Καργαδούρη
Μουσικοί : Κων/νος Γράβος, Γιώργος Λεβέντης, Νίκος Τσιακαλέας, Σταμάτης Φουσέκης
Αφίσα : Ηλίας Κανέλης
Spots - Videoart : Zk Recording Studio
Φωτογράφηση – Μαγνητοσκόπηση : Φίλιππος Ραφτόπουλος
Βοηθοί: Άννα Γαϊτανά, Νίκη Μανιάκη, Ευαγγελία Λούμπρινου
Παραγωγή : ΔραΠαίκτες Βόλου
Παίζουν: Απόστολος Τζιάχρης, Λένα Μπακίρη, Πάρης Ζίκος, Ήρα Σκορδή, Σπυριδούλα Κοπάνου, Δήμητρα Ριζινού, Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου, Λιάνα Τάταρη, Αλέκα Παπαδημητρίου
Ακούγονται : Αποστόλης Ραφτόπουλος, Σπύρος Μακρυγιάννης, Ιωάννα Ριζινού, Narcis Madalin
Χορηγοί: Έπιπλα Αφοι Δημ.Τελώνη 3ο χλμ Βόλου Λάρισας, Ρούχα Las Cosas Ογλ 8, Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας, Ξενοδοχεία Asderakis Ν.Αγχίαλος, Αρχοντικό Ξανθά στον Βράχο Μακρινίτσας, Έπιπλο Λουρετζή Ερμού 63. Χορηγός επικοινωνίας : ΕΡΤ
Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι από το 1961 η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου κι εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις. Το φετινό μήνυμα εορτασμού ανήκει στην Isabelle Huppert. Η Παγκόσμια Ημέρα Ορατότητας των Διεμφυλικών Ατόμων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαρτίου και είναι αφιερωμένη στην διεμφυλική ταυτότητα.
Κοινωνική δράση της θεατρικής ομάδας
Έχουν ενισχυθεί οικονομικά μέσω κουμπαρά ή με είδη προϊόντων:
• Ορφανοτροφείο Βόλου
• Φιλοζωική Ομάδα Βόλου
• Κοινωνικά Παντοπωλεία & Σπίτια Γαλήνης Δήμων Βόλου, Ρήγα Φεραίου, Αλμυρού και Σοφάδων Καρδίτσας
• Σωματείο ΑμεΑ Βόλου «Ιππόκαμπος»
• Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Λάρισας
• Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας «Υποστηρίζω»
• Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι»
• Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη»
• Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου
• Ινστιτούτο Αλτσχάιμερ Βόλου «Η Αγία Σοφία»
Με την δωρεάν θεατρική δράση των ΔραΠαικτών Βόλου έχουν υποστηριχθεί:
• ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου για τα Χριστουγεννιάτικα του Προγράμματα και για το Volos Festival 2016
• Δ/νση Πολεοδομίας Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
• Σωματείο Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας
• Περιφέρεια Θεσσαλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
• Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών «Πρόταση Ζωής» Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Προηγούμενες θεατρικές παραγωγές
ΑΝΕ-ΕΝΑ
Η barάσταση... ακυρώνεται!
Στον Λάκκο με τα φίδια
Στιγμές
Είσαι θεά αγάπη μου!
Έρημος (ο,η)
Οικοδεσπότης... άγγελος
τέλμΑ - ο Άμλετ απ' την ανάποδη
HellAssTv
Αχ... Λαδιές
Χριστουγεννιάτικη ιστορία απ' το χαρτί στο σανίδι
Μ(π)αλωμένος Γάμος
Τιμώμενο Πρόσωπο των παραστάσεων
Ο Αργύρης Πανταζάρας βραβευμένος με το βραβείο καλύτερου ηθοποιού "Δημήτρης Χορν" το 2016, δημιουργεί την καλλιτεχνική εταιρία "momentum accelerated evolution", με αφετηρία την παράσταση "ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ" που έλαβε χώρα στο αρχαίο Θέατρο της Μικρής Επιδαύρου, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Μοιράζεται και μεταδίδει την ευθύνη του καλλιτέχνη και ανασυνθέτει το θέατρο. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, με το Piccolo Theatro di Milano, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Θέατρο της οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής", το Θέατρο Πόρτα, το Θέατρο Βασιλάκου και με μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς σκηνοθέτες: Tomaz Pandur, Bob Wilson, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Λευτέρης Βογιατζής, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Γιάννης Χουβαρδάς, Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Καραντζάς. Έχει αναμετρηθεί με τον μονόλογο του "Ακατονόμαστου" του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία και δραματουργία του ιδίου. Έχει παίξει στα έργα: "1984" του G. Orwell ως Winston Smith, "Φάουστ" του Γκαίτε ως Μεφιστοφελής, "Βασιλιάς Ληρ" του William Shakespeare ως Fool, "Still life" του Δημήτρη Παπαϊωάννου που ταξιδεύει τώρα σε όλο τον κόσμο, "Ρήσος" του Ευριπίδη ως Έκτορας, "Βάκχες" του Ευριπίδη ως Αγγελιοφόρος, "Ηρακλής μαινόμενος" του Ευριπίδη σε έναν αξέχαστο "Χορό", "Σλάντεκ" του O. Von Horvárt στο ρόλο του δημοσιογράφου Frans, "Θερμοκήπιο" του Harold Pinter ως Lush, "Woyzeck" του Γκέοργκ Μπίχνερ στον ομώνυμο ρόλο, "Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα" του Eugene O'Neil ως Peter, "Όνειρο καλοκαιρινής Νυχτός" του William Shakespeare ως Δημήτριος



***
***



Τιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Πανταζάρα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους ΔραΠαίκτες



Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και η Θεατρική Ομάδα Βόλου «ΔραΠαίκτες» συνδιοργανώνουν ειδική εκδήλωση προς τιμή του συμπολίτη μας Αργύρη Πανταζάρα, που διαπρέπει στα θεατρικά δρώμενα της χώρας, ενώ το 2016 βραβεύθηκε με το βραβείο καλύτερου ηθοποιού «Δημήτρης Χορν».
Το πρόγραμμα της ειδικής αυτής τιμητικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειο Βόλου στις 9.15 το βράδυ, θα περιλαμβάνει επίσης σύντομες προσφωνήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και για τον τιμώμενο ηθοποιό, video αφιέρωμα και μουσικά δρώμενα.
Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι από το 1961 η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου κι εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις.
Σε σχετικές της δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει ανάλογες εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό. Στηρίζει ανθρώπους που με μοναδικό όπλο την αγάπη τους για τον πολιτισμό και τη διάθεση να προσφέρουν, πολλές φορές εθελοντικά, διοργανώνουν εκδηλώσεις, σε διάφορα μέρη του Νομού μας, με αποτέλεσμα να προσελκύουν επισκέπτες και από άλλες περιοχές της χώρας μας. Από την πλευρά μας εμείς, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, με κάθε τρόπο στηρίζουμε πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις, με σκοπό να διατηρήσουμε τον πολιτισμό μας, τη ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και της πατρίδας μας.
πηγή
****

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΔΡΑΠΑΙΚΤΕΣ!
    Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένα και δημιουργικά, ΕυΆγγελε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΓΕ και για την σκέψη να τιμήσετε το ίδιο το Θέατρο και το δικό μας αξιόλογο παιδί, ΕΥΓΕ και στον ίδιο, ΕΥΓΕ και για το πλούσιο βιογραφικό σας που αυξάνετε με βήμα ταχύ!
    Πάντα έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή