Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΣΟΚ.. Τί Κάνει Το Βερνίκι Νυχιών Στο Σώμα Σου Μέσα Σε 10 Μόλις Ώρες!

ΣΟΚ.. Τί Κάνει Το Βερνίκι Νυχιών Στο Σώμα Σου Μέσα Σε 10 Μόλις Ώρες!



Το βερνίκι νυχιών μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία σας, ενώ σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη οι πιο πολλές από τις δημοφιλείς μάρκες μανό είναι εξαιρετικά επιβλαβείς.
Στην έρευνα συμμετείχαν 24 γυναίκες και αξιολογήθηκαν τα ποσοστά των χημικών ουσιών στο αίμα τους. Η πηγή όλων των χημικών ουσιών ήταν το βερνίκι νυχιών.
Όλες οι γυναίκες βρέθηκαν να έχουν ίχνη φωσφορικού τριφαινυλίου στο σώμα τους, μόλις 10 ώρες αφού έβαψαν τα νύχια τους.
Οι ίδιοι ερευνητές σε μια μελέτη που ακολούθησε, έλεγξαν 10 διαφορετικά βερνίκια νυχιών για φωσφορικό τριφαινύλιο και διαπίστωσαν ότι υπήρχε σε 8 από αυτά.
Επιπλέον, σε 2 από τα 8 δεν είχε αναγραφεί η παρουσία της χημικής ουσίας στην ετικέτα. Ως εκ τούτου, το 20% των βερνικιών που αγοράζετε για τα νύχια, έχουν μία τουλάχιστον επιβλαβή χημική ουσία που δεν αναφέρεται στη συσκευασία.
Το φωσφορικό τριφαινύλιο (ή TPHP) είναι μια επικίνδυνη χημική ουσία, η οποία διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα των ανθρώπων. Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης, Dr.Heather Stapleton, ‘Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι το TPHP μπορεί να επηρεάσει τη ρύθμιση των ορμονών, τον μεταβολισμό, την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη’.
Επομένως, είναι εξαιρετικά ανησυχητική η χρήση τους από νεαρά κορίτσια που χρησιμοποιούν βερνίκια νυχιών σε καθημερινή βάση και που η ορμονική ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους.

Το TPHP είναι γνωστό ως :
  • Νευροτοξίνη (προκαλεί προβλήματα στην ανάπτυξη)
  • Αναπαραγωγική Τοξίνη
  • Αλλεργιογόνο και υπεύθυνο για Δερματικές Παθήσεις

Τα βερνίκια νυχιών περιέχουν δυστυχώς και άλλα επιβλαβή συστατικά, όπως:
Φορμαλδεύδη
Η Φορμαλδεύδη είναι μια πολύ γνωστή καρκινογόνος ουσία, η οποία διαχέεται στο νερό και τον αέρα. Προκαλεί άσθμα, πονόλαιμο και δυσκολία στην αναπνοή. Τα άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες είναι ιδιαιτέρως επιρρεπή σε δηλητηρίαση.

Φθαλικός Διβουτυλεστέρας
Αυτή η χημική ουσία εμφανίζει παρόμοιους κινδύνους με το TPHP, καθώς διαταράσσει την ορμονική ισορροπία και περιέχει τοξίνες που επηρεάζουν το αναπαραγωγικό σύστημα.

Τολουόλιο
Το τολουόλιο εμποδίζει την ανάπτυξη στα παιδιά και ερεθίζει το δέρμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά βερνίκια νυχιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο, προκειμένου να προφυλαχθείτε από αλλεργίες, καρκίνο και διαταραχές των ορμονών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου