Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Για να "φωνάζει" η Σοφία, κάποια δίκια θα έχει!

Για πολλοστή φορά (έχω αρχίσει να χάνω το μέτρημα) με απειλούν προσωπικά οι νοηματίζοντες Κωφοί επειδή οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν σωστά την ελληνική γλώσσα και δεν κατανοούν τι γράφω.
Για να τελειώνουμε με αυτά, επειδή οι απειλές γίνονται μέσω τρίτων και τέταρτων ατόμων και προφιλ και ψευδοπροφιλ και δεν συμμαζεύεται. Εγώ ό,τι έχω να πω το λέω ευθέως από εδώ.
Το γεγονός ότι κάποιοι δεν είναι σε θέση να διαβάσουν τα καταστατικά που υπογράφουν (καταστατικά σωματείων κωφών και αθλητικών σωματείων) και προσπαθούν να βάλουν αυτογκολ πιστεύοντας ότι μπορούν να πάνε εμένα στα δικαστήρια, δεν σημαίνει ότι και εγώ δεν ξέρω να διαβάζω ελληνικά όπως εκείνοι.
Να με πάτε λοιπόν στα δικαστήρια και να δούμε πως θα μπορέσετε να δικαιολογήσετε το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι (στα χαρτιά) κωφάλαλοι με μητρική τη νοηματική, κάνετε αγώνες κωφαλάλων, επιδοτούμενους από το κράτος, με το σκεπτικό ότι οι κωφάλαλοι δεν μπορούν να παίξουν μαζί με τους ακούοντες διότι "η κώφωση δεν είναι αναπηρία, αλλά κατάσταση γλωσσικής μειονότητας" και άρα δεν γίνεται να παίξουν με ακούοντες γιατί μιλάνε άλλη γλώσσα και δεν καταλαβαίνονται. Ολα αυτά στα χαρτιά.
Στην πραγματικότητα όμως σχεδόν όλοι οι (στα χαρτιά) κωφάλαλοι παίχτες αφενός δεν είναι και τόσο κωφάλαλοι όπως φαίνεται, αφ ετέρου παίζουν όλοι ή σχεδόν όλοι ΚΑΙ σε ομάδες ακουόντων.
Και ακούστε τώρα το καλύτερο. Θέλουν λέει να πάνε εμένα στα δικαστήρια γιατί τους είπα κωφάλαλους ενώ δεν είναι, και ωρύονται ότι μιλάνε και ακούνε και στα τηλέφωνα και δεν είναι κωφάλαλοι και προσεβλήθησαν. Επίσης ωρύονται ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παίζουν σε ομάδες ακουόντων και ξαναπροσβάλλονται.
Να με πάτε βρε παλληκάρια μου στο δικαστήριο και να τα πείτε έτσι ακριβώς όπως τα λέτε και στα προφιλ σας, και να αφήσουμε τον δικαστή να αποφασίσει εάν η προσβολή σας είναι τόσο μεγάλη ώστε μήπως, λέω μήπως, να σταματήσουν στο εξής να επιδοτούνται αγώνες κωφαλάλων σε αυτή τη χώρα και να συνεχζουν όλοι να παίζουν κανονικά με τις ομάδες των ακουόντων που ήδη παίζουν...
Οσο για τα λεφτά που δίνονται σε αγώνες κωφαλάλων, είμαι σίγουρη ότι θα τα εκτιμούσαν πολύ περισσότερο οι φτωχοδιάβολοι κουφοί και βαρήκοοι της χώρας μας που δεν μπορούν να πάρουν επίδομα "βαρηκοίας - κώφωσης " μόλις κλείσουν τα 18. Μήπως είναι καιρός τα χρήματα που δίνονται για την κώφωση να αρχίσουν να δίνονται για πραγματικές ανάγκες και όχι για την μπάλα κωφάλαλων (που μάλλον δεν είναι και τόσο κωφάλαλοι τελικά; )
ΥΓ1: Κι επειδή κάνετε ότι δεν το καταλαβαίνετε. Το "κωφάλαλοι" δεν αφορά κυρίως το πόσο ακούτε, αλλά το αν μιλάτε ή όχι. Τα χαρτιά που υπογράψατε λένε ότι δεν μπορείτε να μιλήσετε καθόλου ή καθόλου καθαρά και ως εκ τούτου χρησιμοποιείτε τη νοηματική ως "φυσική-μητρική" σας γλώσσα. Είναι όμως έτσι; Η μήπως μιλάτε λιγουλάκι; Ως πολύ; Μήπως μερικοί από σας έχουν δώσει μέχρι και συνεντεύξεις με τη φωνή τους, χωρίς διερμηνέα; Συνεντεύξεις όπου εξηγούν πως πήγαν σε κανονικά σχολεία και πως "με τους κωφούς κάνουν νοήματα αλλά με τους ακούοντες μιλάνε" και άλλα πολλά; Τα έχουμε όλα...
ΥΓ2: Οπως και όλα τα απειλητικά σχόλια και βίντεο. Στείλτε κι άλλα να γελάσουμε κι άλλο.
ΥΓ3: Ακολουθεί απόσπασμα από το καταστατικό των αθλητικών σωματείων Κωφών. Σωματεία που ΔΕΝ δέχονται καν όσους κουφούς ή βαρήκοους δεν ξέρουν νοηματική προκειμένου να αθληθούν. Στα χαρτιά πάντα!
Εμ δηλαδή και δεν μας δέχεστε στα σωματεία σας, αν και είμαστε κουφότατοι κι εμείς, βάζοντάς μας σαν όρο να μάθουμε μια ξένη γλώσσα (ή να υπογράψουμε με δική μας ευθύνη ότι την ξέρουμε) προκειμένου να γίνουμε δεκτοί να παίξουμε μπάλα στα σωματεία σας, εμ και βγαίνετε κι από πάνω; Μπάστα λιγάκι !

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχόλια
Tzeni Gablia Συγνωμη Σοφια αλλα εγω δεν κρατηθηκα και σχολιασα . Tzeni Gablia Οφειλω να σας ενημερωσω οτι τα σχολια εχουν καταγραφει ! Συμφωνω πως αν αισθανεστε θιγμενος και απειλουμενος θα πρεπει να καταφυγετε στη δικαιοσυνη . Προσοχη μονο γιατι εδω μονο απειλες και υβρεις για την κ. Κολοτουρου διαβασα . Περιμενουμε την αγωγη σας με χαρα . Θα βγουν πολλα πραγματα στη φορα οπως και το βιντεακι αλλων επιδοξων κωφαλαλων που απειλησαν την κ. Κολοτουρου στο παρελθον . Εις εις το επανιδείν !!!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις

4
3 ώρες
Sofia Kolotourou Περισσότερα δεν γράφω εδώ. Οποίος θελει να μαθει πιο πολλα για την υπόθεση ας ερθει στο Κουφοχωριο .

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις

4
3 ώρες
****************
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΠΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ

Προσπαθήσατε όλα αυτά τα χρόνια με χίλιους τρόπους (με ψέματα, με καλοπιάσματα, με απειλές, με χακαρίσματα, με φωτοσοπ, με τρολαρίσματα, με ψεύτικα προφίλ, με απόδοση ψεύτικων προφίλ σε μένα, με συναντήσεις από κοντά που με θάβατε στην απέναντι καφετέρια μετά τη συνάντηση κλπ κλπ) να με φιμώσετε, να με κάνετε να σωπάσω, να μην ακουστεί η φωνή μου. ΔΕΝ ΜΕ ΠΤΟΗΣΑΤΕ.
Θέλατε να κάνουμε μαζί συλλόγους, για να με κάνετε να λέω αυτά που θέλετε εσείς. Θέλατε να μου πάρετε το Κουφοχωριό και να μπείτε στην Ακουστήριξη να της αλλάξετε το χαρακτήρα και να επιβάλλετε τα δικά σας. ΔΕΝ ΜΕ ΠΤΟΗΣΑΤΕ.
Σας αγνόησα κι εσείς συνεχίζατε και συνεχίζετε. Λέγατε ότι θα είμαι μόνη μου, κι όμως εγώ βρήκα συνοδοιπόρους, φίλους καρδιακούς που με κατάλαβαν και πίστεψαν σε μένα. Μαζί τους έφτιαξα το σωματείο Ακουστήριξη και παλεύουμε γι αυτά που πιστεύουμε . ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΗΣΑΤΕ.
Αυτά για τα οποία παλεύουμε είναι πάρα πολύ απλά και κατανοητά: ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ. Δηλαδή υπότιτλοι και speech to text.
Αλλά για να υπάρξει τέτοια προσβασιμότητα, πρέπει όλος ο κόσμος να μάθει ότι υπάρχουν κωφοί και βαρήκοοι που μπορούν και μιλάνε και δεν χρειάζονται τη νοηματική.
Προσπαθήσατε να μας επιβάλλετε δια της βίας τη νοηματική, ακόμα και ως συμπλήρωμα στον προφορικό μας λόγο. Επειδή εάν δεν γνωρίζουμε νοηματική, θα καταρρεύσουν τα κονδύλια που ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ δήθεν για να βοηθάτε τους κωφούς και βαρήκοους μέσω της νοηματικής. Και τι θα απογίνετε ΕΣΕΙΣ χωρίς κωφάλαλους;
Εχθές φτάσατε στο αποκορύφωμα του αίσχους και της ηθικής κατάπτωσης. Τολμήσατε να προσβάλλετε και να απειλήσετε όχι μόνο εμένα (που το έχω συνηθίσει), αλλά και την καλή μου φίλη και εκλεκτή συνάδερφο ΩΡΛ κα Τζένη Γκαμπλιά Tzeni Gablia, ανακατεύοντας στη συζήτηση ακόμα και τα ΠΑΙΔΙΑ της. Μάλιστα, την κα Γκαμπλιά που ως ιατρός ΩΡΛ έχει δώσει την ψυχή της και το είναι της στην αποκατάσταση της βαρηκοίας και της κώφωσης σήμερα, και εσείς το μόνο που έχετε να πείτε είναι ότι «σκοτώνει κωφούς» (κωφοκτονία), με την έννοια ότι αποκαθιστά την κώφωση !
Διότι για σας το να θεραπεύει κάποιος μια πάθηση είναι κάτι πάρα πολύ κακό. Αλλά ποιοι είστε οι «εσείς» που δεν θέλετε να θεραπευτεί / αποκατασταθεί η βαρηκοία και η κώφωση; Σας ξέρουμε όλους έναν προς έναν. Οι ηθικοί αυτουργοί πίσω από εσάς είναι οι ακούοντες μεσάζοντες, που κερδοσκοπούν από την κώφωση (δια της μεσολάβησης μέσω της νοηματικής). Και τα εκτελεστικά όργανά σας, δυστυχώς, είναι κάποιοι κωφάλαλοι που ΕΣΕΙΣ τους έχετε καταστήσει ημιαναλφάβητους και εξαρτημένους από εσάς, καθώς αδυνατούν όχι μόνο να μιλήσουν, αλλά και να διαβάσουν και να γράψουν ελληνικά σωστά. Ετσι, πιστεύουν όλα όσα τους λέτε και έχουν μετατραπεί σε τυφλούς οπαδούς που εκκινούν από το μίσος. Ένα μίσος αναίτιο, που υπαγορεύεται μόνο από τους ηθικούς αυτουργούς προς τα πρόσωπά μας.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΗΣΑΤΕ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΕΙΤΕ.
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΤΟΗΣΕΤΕ.
ΥΓ: Όλα τα μηνύματα βίας και μίσους της χθεσινής σελίδας έχουν αποθηκευτεί κι ας την κατεβάσατε. Εχει γίνει ήδη αναφορά στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και θα το σκεφτούμε εάν θα κινηθούμε νομικά. Πέρσι, με το βίντεο όπου ζητούσατε τον αποκεφαλισμό μου (το έχουμε αποθηκευμένο), σας τη χαρίσαμε και δεν πήγαμε στον εισαγγελέα. Μην προκαλείτε την τύχη σας, μην συνεχίζετε να παίζετε το παιχνίδι των υποκινητών σας.
ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΕΙΤΕ.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχόλια
Χρηστος Μυριδακης
Χρηστος Μυριδακης Τα διαβασα κι εγω απο σποντα στη θλιβερη σελιδα.Ενιωσα αηδια κι αναρωτηθηκα τι θα μπορουσε να διχαζει μια ομαδα μ'ενα τοσο ισχυρο,κοινο χαρακτηριστικο.Μαλλον μονο το χρημα...

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
4
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:00 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou και το πολύ χρήμα, επίσης

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:16 μ.μ.
Διαχείριση
Χρηστος Μυριδακης
Χρηστος Μυριδακης Ηταν μια περιεργη εμπειρια ,για μας τους ακουοντες.Ανερματιστα κειμενα,που εβγαζαν χολη,ειρωνεια και συγκεκαλυμενη λασπη.Ο πρωτος συνειρμος που μου ηρθε στο μυαλο,ηταν η κοινοτητα των τυφλων να τσακωνεται για το αν η χρηση μπαστουνιων ή σκυλων ειναι καλυτερη.Διευκρινιζω οτι δεν εχω την παραμικρη ιδεα για τις ενδειξεις των κοχλιακων εμφυτευματων,ή για το καθεστως των επιχορηγησεων.Εμετικη η στοχοποιηση της Tzeni Gablia και ειδικα των παιδιων της.Αναζητησα τη σελιδα σημερα,για να την αναφερω,αλλα προφανως αλλαξαν τη ρυθμιση ασφαλειας.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
5
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:32 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Την κατέβασαν τελείως. Πολυ εύστοχοι οι συνειρμοί σου ! Κάπως ετσι και βάλε στην εξίσωση οτι αυτος που πουλάει τα μπαστούνια εχει κερδος και ετσι δεν θα ηθελε ποτε να σταματήσουν να υπάρχουν τυφλοι γιατι τοτε σε ποιον θα πουλάει ;

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
4
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:51 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Εαν δεν εισαι στο Κουφοχωριο ελα και θα τα καταλάβεις πλήρως

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:53 μ.μ.
Διαχείριση
Katerina Passissi
Katerina Passissi Μαζί σου στο δίκαιο αγώνα σου, μαζί σας για την αλήθεια.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
6
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:00 μ.μ.
Διαχείριση
Katerina Katsalira
Katerina Katsalira Πύρινη!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
4
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:09 μ.μ.
Διαχείριση
Katerina Katsalira
Katerina Katsalira Μονο ετσι πανε μπροστα τα πραγματα! Με ανθρωπους πυρσους

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
5
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:11 μ.μ.
Διαχείριση
Niki Karpeta
Niki Karpeta Σε ποια σελίδα αναφέρεσαι Sofia; Θέλω να διαβάσω κι εγώ τι γράφουν .

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:30 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Την κατέβασαν

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:51 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Στο Κουφοχωριο ομως εχουμε σε print screen αυτα που έλεγαν

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:52 μ.μ.
Διαχείριση
Niki Karpeta
Niki Karpeta Sofia Kolotourou εννοείς ότι κάποιοι έγραψαν για τη συνάδελφο και τα παιδιά της στη σελίδα του Κουφοχωριού ή σε κάποια άλλη σελίδα ;

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:57 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Σε άλλη σελίδα και μάλιστα δημοσια, παίρνοντας και σχολιάζοντας ποστ απο την κλειΣτη ομαδα Κουφοχωριο. Η αλλη σελιδα λέγονταν Κωλοσπυρι και έγραφε οτι δημιουργήθηκε απο μισος προς τη Σοφια Κολοτουρου

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 30 Σεπτεμβρίου στις 2:13 μ.μ.
Διαχείριση
Niki Karpeta
Niki Karpeta Εμετικό ...

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 30 Σεπτεμβρίου στις 2:31 μ.μ.
Διαχείριση
Niki Karpeta
Niki Karpeta Kα Gablia , δεν σας γνωρίζω προσωπικά . Λυπούμαι παρά πολύ για το ανωτέρω δημοσίευμα το οποίο μόνο θυμό και θλίψη μου προκαλεί . Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αναφέρει το παιδί σας , οιανδήποτε διαφωνία ή αντιπαλότητα έχει μαζί σας .

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 30 Σεπτεμβρίου στις 9:44 μ.μ.
Διαχείριση
Eleni Mavrouli
Eleni Mavrouli Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σου αλλά ίσως αυτό με τα νομικά μέτρα να μην το σκεφτείς άλλο. Οι θρασύδειλοι και συμφεροντολόγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν πολύ λίγα πράγματα και δεν σέβονται τίποτε, πόσο μάλλον τον πολιτισμένο διάλογο και αντίλογο..

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
7
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:49 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Το σκέφτομαι Ελένη μου .

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 30 Σεπτεμβρίου στις 1:52 μ.μ.
Διαχείριση
Maria Tziraki
Maria Tziraki Να κινηθείς νομικά. Απειλές, στοχοποιηση,προσπαθειες να βλαψουν τη δικη σου εικονα και της Τζενης.Ας δούμε τι θα πει και ο εισαγγελέας.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
3
· 30 Σεπτεμβρίου στις 2:05 μ.μ.
Διαχείριση
Μάρκος Πικρός
Μάρκος Πικρός Πρόλαβα και διάβασα τα ποστ πριν κατεβάσουν την σελίδα. Αηδία και περιφρόνηση μόνο μου προκάλεσαν. Το μίσος τους πάντως δεν ερμηνεύεται μόνο από την εμπάθεια και τα συμπλέγματα κατωτερότητας που έχουν απέναντί σου. Σίγουρα χειραγωγούνται από τους κουφοπατέρες και τους νταβατζίδες του χώρου. Είναι εύκολο να χειραγωγήσεις (και να οπλίσεις αν χρειαστεί) λειτουργικά αναλφάβητους, που έχουν ανάγκη την διαμεσολάβηση για να κατανοήσουν τα πιο απλά. Ως εκ τούτου η συναισθηματική χειραγώγηση και η εκμετάλλευση του θυμικού είναι ο μόνος δρόμος για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους. Και τις κάνουν. Είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά. Να συκοφαντούν, να εκβιάζουν και να σπιλώνουν ότι σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται. Να λοιδορούν, με την αίσθηση ατιμωρησίας που έχουν και την βλακεία που τους δέρνει, οποιαδήποτε αξιοπρεπή στάση εμφανίζεται. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που μονοπωλούν τα κέντρα εξουσίας και την διακίνηση του χρήματος. Όλοι αυτοί που επέβαλλαν την νοηματική ως το Άγιο Δισκοπότηρο της επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων (έχουν κάνει κατάληψη στο ΣΥΡΙΖΑ, στο Υπουργείο Παιδείας και στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών). Όλοι αυτοί που ζητάνε την Συνταγματική της αναγνώριση για να διαιωνίσουν την κώφωση προς όφελος των διερμηνέων και των σχολών νοηματικής. Μια ολόκληρη οικονομία που έχει στηθεί γύρω από την νοηματική γλώσσα ναρκοθετεί και πολεμάει με λύσσα οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει και να αποκαταστήσει την ακοή (γιατί χωρίς κωφούς πως θα έχουνε δουλίτσα;) Στην εποχή που η Ιατρική επιστήμη και η τεχνολογία έχουν βάλει την κώφωση στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας όλοι αυτοί αντιστέκονται με λύσσα και μίσος σε οτιδήποτε θεωρούν ότι αμφισβητεί τα συμφέροντά τους. Όλοι αυτοί που κάνουν ότι μπορούν για να μην υπάρχουν υπότιτλοι στα τηλεοπτικά προγράμματα για κωφούς και βαρήκοους, να μην υπάρχουν συστήματα speech to text σε σχολές, δημόσιες υπηρεσίες, χώρους εργασίας, να μην υπάρχουν μέθοδοι χειλεοανάγνωσης για κάποιους που χάνουν την ακοή τους αιφνίδια. Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι.
Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στα «τάγματα εφόδου» του μίσους και του φονταμενταλισμού, να κάνουν μπούλιγκ, να τραμπουκίζουν και να τρομοκρατούν. Μια καταγγελία στην Αρχή Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το υλικό που έχετε σώσει (και από ότι γνωρίζω είναι μπόλικο) θεωρώ ότι είναι απαραίτητη.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
14
· 30 Σεπτεμβρίου στις 2:16 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Παντα εύστοχος Μάρκο ! Το σκεφτόμαστε

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 30 Σεπτεμβρίου στις 4:03 μ.μ.
Διαχείριση
Τίνα Κωνσταντάτου
Τίνα Κωνσταντάτου Μην το βάλετε κάτω, Σοφία μου! Κι εσύ δεν είσαι μόνη, μην το ξεχνάς αυτό ούτε στιγμή! Κι όσοι σε ξέρουν καλά και σε βάθος χρόνου γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως δεν το έβαλες, δεν το βάζεις και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να το βάλεις κάτω. Και, ξέρεις, λειτουργείς ως παράδειγμα για πολλούς, όχι μόνο στο θέμα της κώφωσης μα γενικά σαν στάση ζωής κι έμπρακτης μετωπικής σύγκρουσης με τα κάθε είδους συμφέροντα και τις παντός είδους παρωπίδες.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 30 Σεπτεμβρίου στις 2:30 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Ευχαριστω Τινα μου

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 30 Σεπτεμβρίου στις 4:03 μ.μ.
Διαχείριση
Randolph Carter
Randolph Carter Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά έχεις δίκιο. Δε χρειάζεται να ψάξω.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 30 Σεπτεμβρίου στις 2:37 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Ευχαριστω :)

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 30 Σεπτεμβρίου στις 4:03 μ.μ.
Διαχείριση
Marina Penelope Maidou
Marina Penelope Maidou Σοφία προχώρα σταθερά και δυνατά, υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ και ΠΟΛΛΕΣ νοήμονες κωφοί/βαρήκοοι που δεν μπλέχτηκαν στα δίχτυα της νοηματικής και των θλιβερών συμφερόντων γύρω από αυτή, επειδή ακριβώς έχουν μυαλό στο κεφάλι τους. Που ο γραπτός/προφορικός λόγος είναι η γλώσσα τους και η επικοιινωνία τους με τον κόσμο και που δεν πιστεύουν τις ηλιθιότητες περί ανωτερότητας της κωφότητας λες κι είμαστε εξωγήινοι και ζούμε σε κάποιο άλλο πλανήτη. Εάν η νομική οδός είναι η μόνη οδός που μπορούν να καταλάβουν οι κινούμενοι από συμφέροντα εις βάρος της νοημοσύνης μας, της αξιοπρέπειάς μας και της αξίας μας ως μεταγλωσσικοί κωφοί/βαρήκοοι, τότε ο κύβος ερρίφθη...

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
4
· 30 Σεπτεμβρίου στις 2:39 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Τα γραπτά μας αν μη τι αλλο αποδεικνύουν οτι ξέρουμε ελληνικα !

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
4
· 30 Σεπτεμβρίου στις 4:05 μ.μ.
Διαχείριση
Σοφία Μαρτίνου
Σοφία Μαρτίνου Ο κατάπτυστος πόλεμος όπως τον έζησε η μητέρα μου Αμαλια Μαρτίνου καί οι συνεργάτες της επειδή δίδασκαν ΓΛΩΣΣΑ καίΟΜΙΛΙΑ (σε εποχές προ εμφυτευμάτων ) συνεχίζεται απέναντί σου. Καί τότε-όπως καί τώρα- οι σκοταδιστές ( γιατί αυτό είναι ) κινούνται κοντά σε μηχανισμούς εξουσίας ,παραπλανώντας καί παρασύροντας ή καί εκβιάζοντας αφελείς ή απλώς άτομα εξουδετερωμένα κοινωνικά ,που χρειάζονται μόνιμες πατερίτσες ( μεταφραστές). Αυτά τα περί "κωφοκτονίας" μόνο ανισόρροποι μπορούν να τα πιιστέψουν καί να τα δεχτούν. Η μόνον άνθρωποι απόλυτα υποδουλωμένοι σε κυκλώματα διαιώνισης καί εκμετάλλευσης της αναπηρίας τους. Γίνονται χυδαίοι γιατί το έδαφος χάνεται κάτω απ'τα βολεμένα πόδια τους. Αργά ίσως,αλλά σίγουρα. Σε συγχαίρω γιά τον αγώνα σου .

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
14
· 30 Σεπτεμβρίου στις 3:14 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη σας κυρια Μαρτινου . Αντιλαμβάνομαι τι περασε η μητέρα σας .

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
3
· 30 Σεπτεμβρίου στις 4:02 μ.μ.
Διαχείριση
Δεσποινα Δεληγιαννιδου
Δεσποινα Δεληγιαννιδου Κωφοκτονια;;;
Ψυχίατρος τους έχει δει;
Μιλώ σοβαρά

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 30 Σεπτεμβρίου στις 4:32 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
Διαχείριση
Iwanna Tsouma
Iwanna Tsouma Σοφια μαζί σου όλοι και γω έχω πρόβλημα!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 30 Σεπτεμβρίου στις 5:45 μ.μ.
Διαχείριση
Μάρκος Πικρός
Μάρκος Πικρός Σοφία με αφορμή αυτό και κάτι ακόμα. Ξέρω ότι θα διαφωνήσεις και δεν θα σου αρέσει επειδή θα θίξω συναδέλφους σου ιατρούς, αλλά εγώ θα το κάνω. Θέλω να ξέρεις ότι στο δικό μου το μυαλό είναι αδιανόητο τόσα χρόνια να μην έχει υπάρξει έστω και μια μικρή θέση υποστήριξης από την ΩΡΛ εταιρία (αλλά και από τα υπόλοιπα σωματεία των ΩΡΛ). Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι όλοι αυτοί μετέχουν σε μια σειρά χρηματοδοτούμενα προγράμματα για το καλό των κωφών και των βαρηκόων. Επίσης οι πιο πολλοί βάζουν κοχλιακά εμφυτεύματα. Κανένας τους όμως, μα κανένας τους δεν έχει εκδηλώσει επίσημα μια θέση για τα περί «κωφοκτονίας» που κατηγορούνται. Επίσης σνομπάρουν και δεν ασχολούνται με τα θέματα προσβασιμότητας. Προτιμούν να «συνεργάζονται» με τον «εχθρό» (π.χ. στο Εθνικό ίδρυμα Κωφών) και να μοιράζονται τον παρά. Μα τόσο παραδόπιστοι;

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
4
· 30 Σεπτεμβρίου στις 6:13 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Αγαπητέ Μάρκο , εδώ θα πρέπει να απαντήσουν οι ΩΡΛ συναδερφοι που παρακολουθούν το προφιλ και τα σχόλια . Ομολογω οτι η κα Tzeni Gablia ειναι η φωτεινη εξαιρεση (με δυο τρεις ακομα που γραφουν στο κουφοχωριο) μεταξυ των ΩΡΛ , που ασχολειται ενεργα με ολα τουτα . Δεν ειναι τυχαιο που οι καταπτυστοι μεταξυ αλλων εγραψαν οτι "οι αλλοι ΩΡΛ ειναι καλοι και μονο εσυ μας μισεις" !! Την στοχοποιησαν δηλαδη για ... μισος , αν και κατα τ αλλα την επισκεπτονται οταν εχουν προβλημα υγειας.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
5
· 30 Σεπτεμβρίου στις 6:31 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou ΕπιΣης θα αναγκαστώ να ομολογήσω οτι το εθνικο ιδρυμα κωφων εχει ΩΡΛ υπάλληλο ενταγμένο στο μισθολόγιο αλλα και αλλον ενταγμένο στο ΔΣ και οτι ως το 2015 τουλαχιΣτον υπήρχαν ΩΡΛ που έκαναν ομιλίες σε συνεδρια στα οποια συμμετείχαν και οσοι υπερασπίζονταν το αφήγημα της "κωφωκτονιας". Ακομα και στο ιδιο πάνελ βρέθηκαν τετοια ατομα μαζι με ιατρούς ΩΡΛ και δεν έτρεχε κάστανο, δυστυχώς.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
5
· 30 Σεπτεμβρίου στις 6:33 μ.μ.
Διαχείριση
Daphne Chronopoulou
Daphne Chronopoulou Σοφία μου ξερω, δεν πτοείσαι!

Ό,τι χρειαστεί, ό,τι μπορώ, είμαι πάντα εδώ.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 30 Σεπτεμβρίου στις 7:39 μ.μ.
Διαχείριση
Sophia Peloponnissiou-Vassilacos
Sophia Peloponnissiou-Vassilacos Θα μας τα πείτε και στην ομιλία...Είμαστε μαζί σας!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 30 Σεπτεμβρίου στις 9:50 μ.μ.
Διαχείριση
Giorgio Kyriafinis
Giorgio Kyriafinis ΈΧΕΤΕ ΔΊΠΛΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΌ ΟΤΙ ΦΑΝΤΆΖΕΣΤΕ ... ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ ...

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
4
· 30 Σεπτεμβρίου στις 10:31 μ.μ.
Διαχείριση
Tzeni Gablia
Tzeni Gablia Ειδικα η Πανελληνια ΩΡΛ εταιρεια θα επρεπε να φαινεται ξεκαθαρα .

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 30 Σεπτεμβρίου στις 11:07 μ.μ.
Διαχείριση
Tzeni Gablia
Tzeni Gablia Οχι διπλα μου βεβαιως , ουτε διπλα στην κ. Κολοτουρου , αλλα απεναντι σε οσους θελουν να διδασκεται η νοηματικη σε ολα τα σχολεια , σε ολα τα παιδια ως μαθημα κορμου , απεναντι σε οσους μας θεωρουν , τους ΩΡΛ κωφοκτονους , απεναντι σε οσους διαδιδουν οτι τα κοχλιακα εκλυουν ραδιενεργεια και εκρηγνυται ο εγκεφαλος . Απεναντι σε οσους θεωρουν οτι το νεογεννητο πρπει να αποφασισει αν θελει να αποκαταστησει την αναπηρια της κωφωσης βαρηκοιας , απεναντι σε οσους θεωρουν γλωσσα των βαρηκοων ολων των ηλικιων τη νοηματικη και απεναντι σε οσους ακυρωνουν το εργο σας κ. Κυριαφυνη λεγοντας οτι τα κοχλιακα δεν εχουν εγγυημενη επιτυχια , οποτε ας αφησουμε τα παιδια να γινουν κωφαλαλα .

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 30 Σεπτεμβρίου στις 11:19 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
Διαχείριση
Tzeni Gablia
Tzeni Gablia Οταν λοιπον ενας βουλευτης του ελληνικου κοινοβουλιου αγορευοντας στην ολομελεια λεει πως οι οροι προγλωσσικος και μεταγλωσσικος δεν ειναι επιστημονικοι , ουτε ιατρικοι αλλα νομικοι οροι , θα περιμενα μια αντιδραση απο την Πανελληνια ΩΡΛ εταιρεια . Δεν περιμενω απο κανεναν να σταθει ουτε διπλα μου , ουτε μπροστα μου , πανω κατω , γυρω μου . Αξιοπρεπεια και ευθυξια ομως απο επιστημονικες εταιρειες ομως θα περιμενα .

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
3
· 30 Σεπτεμβρίου στις 11:20 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
Διαχείριση
Giorgio Kyriafinis
Giorgio Kyriafinis ΈΧΕΤΕ ΔΊΠΛΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΌ ΟΤΙ ΦΑΝΤΆΖΕΣΤΕ ... ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ ...

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 1 Οκτωβρίου στις 6:23 π.μ.
Διαχείριση
Μάρκος Πικρός
Μάρκος Πικρός Ας είναι... Αφού είναι τόσο σεμνοί και ταπεινοί. Τα έργα τους τουλάχιστον θα μπορούσαν να είναι εμφανή αφού μιλάμε για πλήθος υποστηρικτών. Θα μου επιτρέψετε γιατρέ μου δυστυχώς να ανακαλύπτω ότι εκτός του αγώνα της Σοφίας και των συνοδοιπόρων της δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον αγώνα ενάντια στο σκοταδισμό της κοινότητας των κωφών και της συντεχνίας της νοηματικής, που κατηγορούν ευθέως τον κλάδος σας για εγκληματίες (κωφοκτόνους σας ονομάζουν), γιατί με εργαλείο την επιστήμη σας βελτιώνετε και αποκαθιστάτε την ακοή σε βαρήκοους και κωφούς ανθρώπους. Απεναντίας αν το ψάξουμε λίγο θα δούμε ότι πιο πολλοί από εσάς συνεργάζεστε μια χαρά στα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα με τους εκπαιδευτικούς της νοηματικής ακόμα και με τους πιο φανατικούς πολέμιους σας όπως η σημερινή πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (αν θυμάμαι καλά σε κάποια εργασία τα παλιά χρόνια έχετε συνεργαστεί). Επίσης ακόμα και εσείς που βάζετε κοκλιακά εμφυτεύματα δεν πολυνοιάζεστε για το μετά. Τι εννοώ; Δεν νοείται ένα κοχλιακά εμφυτευμένο παιδί αντί να κάνει λογοθεραπεία, να κάνει νοηματική! Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι επιστήμονας για να καταλάβει ότι η "τρίπλα" της δίγλωσσης εκπαίδευσης (νοηματική και προφορικός λόγος) είναι εις βάρος της ομιλητικής ικανότητας του παιδιού! Ακυρώνει στην ουσία το ίδιο το κοχλιακό εμφύτευμα. Και εδώ φυσικά δεν έχετε απόλυτη ευθύνη εσείς, αλλά οι λογοθεραπευτές που κάνουν στο παιδί που έχει κοχλιακό νοηματική (αν είναι δυνατόν!!!), οι γονείς και η πολιτεία την μεγαλύτερη. Ούτε φυσικά έχει καμία λογική εξήγηση τα παιδιά που έχουν βάλει κοχλιακό να εκπαιδεύονται ως κωφά στα σχολεία των κωφών επειδή το "κύκλωμα" τα στέλνει προς τα εκεί για να γεμίζουν τις αίθουσες. Λοιπόν για να μην μακρηγορούμε άλλο. Θα ήταν πιο πιστευτά τα λόγια σας αν κάποια στιγμή τα έργα σας συνηγορούσαν για τις προθέσεις σας. Κρατώ μόνο ως θετικό το βίντεο που διαθέσατε και μας παρουσιάζει παιδιά που μιλάνε και ακούνε και προχωράνε στη ζωή τους (αν και η Σοφία με την Ακουστήριξη προηγήθηκαν και σε αυτό). Ας είναι....

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
3
· 1 Οκτωβρίου στις 12:16 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
Διαχείριση
Giorgio Kyriafinis
Giorgio Kyriafinis Προφανώς δεν είστε από Θεσσαλονικη .... ΔΕΝ γνωρίζετε ...

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 2:03 μ.μ.
Διαχείριση
Tzeni Gablia
Tzeni Gablia Δεν μας εξηγειτε τοτε κ. Κυριαφινη τι γινεται στη Θεσ/νικη , ωστε να γνωριζουμε κι εμεις στην υπολοιπη Ελλαδα?

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 2:05 μ.μ.
Διαχείριση
Giorgio Kyriafinis
Giorgio Kyriafinis Δεν θα ήθελα να μπώ σε αντιπαράθεση αλλά όλα ξεκινούν από τις επιλογές των γονέων για την ενημέρωσή τους. Στο Κέντρο μας οι γονείς μετά από όσες συμβουλευτικές χρειαστούν ξέρουν τι θα ζητήσουν και γνωρίζουν οτι αυτοί αποφασίζουν . Στο Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο Πανοράματος, Κωφών και Βαρηκόων, πλέον, Ναι υπάρχει στενή συνεργασία γιατί η ομάδα μας πηγαίνει σε κάθε συνάντηση γονέων και υπάρχουν πολλά παιδιά μας (ας μου επιτραπεί το μας) που φοιτούν εκεί και χρησιμοποιούν την Ελληνική. Οι δάσκαλοι χρησιμοποιούν τον προφορικό λόγο, (εκτός από 2). Συχνά έρχονται ως σχολείο στο ΑΧΕΠΑ για τους τακτικούς ελέγχους και καταγραφή της προόδου τους, σε συνεργασία πάντα με τους δασκάλους, καθηγητές και λογοθεραπευτές τους. Ναι υπάρχει ΣΥΝΕΡΓΣΪΑ γιατί υπάρχουν και παιδιά, λίγα ευτυχώς, αλλά υπάρχουν, που δεν θα τα κατάφερναν με μια παράλληλη.....

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 2 Οκτωβρίου στις 2:14 μ.μ.
Διαχείριση
Tzeni Gablia
Tzeni Gablia Ολα αυτα κ. Κυριαφινη πιστευετε οτι πρεπει να γινονται μονο στη δικη σας περιφερεια ? Στην υπολοιπη Ελλαδα γνωριζετε αν γινεται κατι παρομοιο , γιατι εμας αλλα πραγματα μας αναφερουν οι γονεις παιδιων με κοχλιακα στις καταγγελιες τους . Οσα παιδακια εκαναν την επεμβαση στην Αθηνα ή στην Κρητη δεν πρεπει να τυγχανουν αναλογης προσοχης και προστασιας με αυτα που χειρουργηθηκαν στο ΑΧΕΠΑ? Τελος η κρατικη μεριμνα δεν οφειλει να ειναι ενιαια σε ενα ευνομουμενο κρατος κι οχι αποσπασματικη και βασιζομενη στο φιλοτιμο και τη δραση μεμονομενων λειτουργων κι επιστημονων ?

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 2 Οκτωβρίου στις 2:42 μ.μ.
Διαχείριση
Giorgio Kyriafinis

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 2 Οκτωβρίου στις 2:44 μ.μ.
Διαχείριση
Tzeni Gablia
Tzeni Gablia Πως θα γινει αυτο αν δεν κοινοποιηθουν οι ελλειψεις και οι αστοχιες στον κρατικο προγραμματισμο ? Οι γονεις θα πρεπει να το ζητησουν, που δεν γνωριζουν ή εμεις που γνωριζουμε να το επισημανουμε ?

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 2:47 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
Διαχείριση
Giorgio Kyriafinis
Giorgio Kyriafinis Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να στέλνουμε χαρτιά προς το ΚΕΣΥ και το Υπουργείο, που αφορούν στις απαιτήσεις των Κέντων Κοχλιακών ...

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 2:49 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Κύριε Κυριαφίνη, στο σχολείο Κωφών στο Πανόραμα, το οποίο πρόπερσι είχε 12 μαθητές όλο το δημοτικό σχολείο (δικά τους στοιχεία) , δάσκαλος είναι ο Γρηγόρης ο Πετρόπουλος. Ο οποίος είναι κωφάλαλος και με δική του σχολή νοηματικής. Φαντάζομαι είναι ο ένας από τους 2 που αναφέρετε ως διδάσκοντες με νοηματική. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν όποτε πετύχει κάποιον από μας (τα μέλη του Κουφοχωριού και της Ακουστήριξης) στο ίντερνετ τα 5 τελευταία χρόνια μας βρίζει και μας λέει ότι "είμαστε οι κακοί γιατροί που βάζουν τα κοχλιακά και σκοτώνουν κωφούς" . Μήπως τελικά δεν έχετε την σωστή εικόνα για το τι συμβαίνει στο σχολείο; Μήπως άλλα λένε μπροστά σας και άλλα πίσω από την πλάτη σας;

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
3
· 2 Οκτωβρίου στις 2:51 μ.μ.
Διαχείριση
Giorgio Kyriafinis
Giorgio Kyriafinis Τόσα χρόνια στον χώρο έχουμε και στην πλάτη μάτια .... Ξέρω τι γίνεται αλλά ο καθηγητής αυτός ήρθε 2 φορές στις ημερίδες του κέντρο μας και πήρε και χαρτί παρακολούθησης .... είναι ένας από τους 2.ΔΕΝ επικεντρώνομαι σε αυτόν αλλά στους υπόλοιπους που βοηθούν πραγματικά τα παιδιά!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 2:59 μ.μ.
Διαχείριση
Tzeni Gablia
Tzeni Gablia Η ΩΡΛ εταιρεια δηλαδη δεν χρειαζεται να παρει θεση σχετικα με το ανουσιουργημα που γινεται τοσο στα παιδια οσο και στους γονεις τους δυσκολευοντας την προοδο τους και παραπληροφορωντας τους?Δεν θα πρεπει να υπαρξει ενα πρωτοκολλο , οπως αυτο του 2000 , μια αναθεωρηση αν θελετε για το κοχλιακο εμφυτευμα που θα περιλαμβανει και τα μεχρι τωρα αποτελεσματα ωστε να μην υπαρχει παραπληροφορηση τυπου ¨η γλωσσα των κωφων και βαρηκοων ειναι η νοηματικη ¨? Οσοι εμποδιζουν τελος με παραπληροφορηση ( τρομοκρατωντας τους με εγκεφαλους που εκρηγνυνται και εκπομπη ραδιενεργειας των κοχλιακων εμφυτευματων ) τους γονεις με παιδια με συγγενη κωφωση δεν θα πρεπει να τιμωρουνται ? Δεν τελουν εγκλημα?

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 2 Οκτωβρίου στις 6:01 μ.μ.
Διαχείριση
Tzeni Gablia
Tzeni Gablia Ποιος γονιος μπορει να στειλει το παιδι του με κοχλιακο να το διδαξει καποιος κωφαλαλος , δασκαλος νοηματικης γλωσσας και να ειναι σιγουρος οτι δεν θα υπαρξει προβλημα ? Οτι το δικο του παιδι θα μαθει να μιλαει , να διαβαζει και να αναπτυξει ολες του τις δυνατοτητες? Να δημοσιοποιησουμε παραπεμπτικα απο το ΚΕΔΥΥ που στελνουν παιδια με κοχλιακο σε σχολεια κωφων ? Να σιωπησουμε? Τι πρεπει να κανουμε για να λυθει επιτελους αυτο το προβλημα? υπομονη , προσευχη και νηστεια?

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 2 Οκτωβρίου στις 6:37 μ.μ.
Διαχείριση
Tzeni Gablia
Tzeni Gablia Ειναι δυνατον σημερα , 20 χρονια μετα το πρωτο κοχλιακο εμφυτευμα στην Ελλαδα ( προσφατα κανατε και ημεριδα για να το γιορτασετε στο ΑΧΕΠΑ) η πλειονοτητα των Ελληνων να μην ξερουν τι ειναι το κοχλιακο εμφυτευμα εστω κατα προσεγγιση και να πιστευουν πως ολοι οσοι εχουν προβλημα ακοης νοηματιζουν , κι εμεις οι ΩΡΛ , οι εκπαιδευτικοι ειδικης αγωγης , οι παιδιατροι , οι λογοθεραπευτες να νομιζουμε οτι κανουμε το καθηκον μας και ολα πανε καλα ?

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 2 Οκτωβρίου στις 8:40 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
Διαχείριση
Giorgio Kyriafinis
Giorgio Kyriafinis Τα ισοπεδώνουμε όλα. Κατ αρχάς δεν αναλαμβάνει τα παιδιά που θα μιλήσουν ή όχι, αλλά ελάχιστες ώρες σε ένα μάθημα από όλο το σχολικό πρόγραμμα. Αντί να μου λέτε και να με ρωτάτε πράγματα που έχουμε καταφέρει τοπικά έστω, στείλτε τα στην ΩΡΛ Εταιρία ξανά και ξανά ώσπου να απαντηθούν. ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 8:51 μ.μ.
Διαχείριση
Tzeni Gablia
Tzeni Gablia το θέμα ξέφυγε πια από τα όρια της ΩΡΛ εταιρίας που δεν απαντάει και όπως βλέπετε το συζητάμε απευθείας πλέον στη βουλή.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 2 Οκτωβρίου στις 9:10 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Καλημέρα. Κοιτάξτε, ο κάθε άνθρωπος που βλέπει αυτό το βίντεο, στο τέλος του οποίου αναγράφονται όλα τα ονόματα των μαθητών του σχολείου (δημοτικό), μόνο ομιλούντα παιδιά δεν βλέπει. Πιθανόν τα παιδιά να μιλάνε στο σπίτι τους ή και στα μαθήματα, αλλά είναι δώρον άδωρον για το έργο σας κε Κυριαφίνη, εάν μπροστά στις κάμερες υποδύονται πάντα τα κωφάλαλα. Ο κόσμος που βλέπει τα βιντεάκια του σχολείου βγάζει το αντίθετο συμπέρασμα. Οτι δηλαδή εσείς βάζετε κοχλιακά κι αυτά δεν λειτουργούν και τα παιδιά μένουν κωφάλαλα. Οσο για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, το ίδιο βίντεο έχει όλα τα ονόματα των εκπαιδευτικών, οπότε δεν καταλαβαίνω πως βγάλαμε το συμπέρασμα ότι οι άλλοι είναι "καλοί" και μαθαίνουν στα παιδιά να μιλάνε. Τέλος πάντων, όπως είπα και παραπάνω, αυτό το σχολείο έχει τώρα 10-12 παιδιά, με το ζόρι το κρατάνε ανοικτό για να μην κλείσει. Που νομοτελειακά θα κλείσει τα επόμενα χρόνια. Δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολούμαστε τόσο με αυτό το σχολείο, με αυτά τα 10 παιδιά που ίσως έχουν και συννοσηρότητα (αυτισμός, νοητική υστέρηση) και γι αυτό δεν έχει απόδοση το κοχλιακό και όχι με όλα τα άλλα 370 παιδιά που τους έχετε βάλει κοχλιακό και τα πάνε θαυμάσια και είναι σε κανονικά σχολεία σήμερα. Αυτά τα παιδιά δηλαδή που καμαρώσαμε στην ημερίδα και ευτυχήσαμε να δούμε και στο βίντεο. Το έργο σας, με την τοποθέτηση κοχλιακών, δικαιώνεται μόνο όταν ο κόσμος βλέπει ακούοντα και ομιλούντα παιδιά και νέους και όχι αυτά τα βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=DvVkYyV_aYg Τέλος, για την ΩΡΛ εταιρεία / εταιρίες. Φυσικά και θα θέλαμε να είναι στο πλευρό μας , μια ή και όλες οι εταιρείες. Νομίζαμε μάλιστα ότι θα ήταν αυτονόητο. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πάω και να ξαναπάω στην Πανελλήνια ΩΡΛ εταιρεία εγώ, για να τους "πείσω" για ποιό πράγμα; Οτι είναι καλό να ακούνε οι άνθρωποι, ότι σήμερα γίνονται κοχλιακά με επιτυχία, ότι είναι θαυμάσιο να μπορεί κανείς να μιλήσει και να μην εγκλωβίζεται σε νοήματα και σε γκέτο νοηματικής; Αν δεν μπορεί να πειστεί η πανελλήνια ΩΡΛ εταιρεία γι αυτά τα πράγματα, δεν πειράζει, πείθονται οι βουλευτές του Κοινοβουλίου μας ένας ένας όταν τους τα λέω. Τολμώ να πω ότι πείθονται πιο εύκολα από την Πανελλήνια ΩΡΛ εταιρεία.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
4
· 3 Οκτωβρίου στις 10:36 π.μ. · Τροποποιήθηκε
Διαχείριση
Tzeni Gablia
Tzeni Gablia Το θεμα ειναι οτι οι πολιτικοι μας εχουν παρει φορα με τις ερευνητικες επιτροπες για καθε ειδους σκανδαλο ακομη και για μη σκανδαλα. Οποτε καποια στιγμη , συντομα ελπιζω θα μας λυθουν ολες οι αποριες για την εκκωφαντικη σιγη κι αποστασιοποιηση .

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 3 Οκτωβρίου στις 12:58 μ.μ.
Διαχείριση
Παναγιώτης Ερμείδης
Παναγιώτης Ερμείδης Φέτος Σοφία μου έχουμε ένα παιδί με κοχλιακό στο σύλλογο. Κωνσταντίνος Πολύζος. Ταλέντο και στο σκάκι και στη γνώση. ΑΚΟΥΕΙ και ΜΙΛΑΕΙ στα μαθήματα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ και μάλιστα τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους που έχουν περάσει στην ηλικία του από το σύλλογο!!!!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
7
· 1 Οκτωβρίου στις 6:08 π.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Αν θέλεις φέρε μας σε επαφή με τους γονείς του η και με τον ίδιον αν ειναι αρκετά μεγάλος σε ηλικία . Ειδες τι σου λεω για τα κοχλιακα ;

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
4
· 1 Οκτωβρίου στις 2:28 μ.μ.
Διαχείριση
Angelos Tsirimokos
Angelos Tsirimokos Εχω φρίξει μ' αυτά που διαβάζω. Σοβαρά μου λέτε πως υπάρχουν άνθρωποι ποι ΔΕΝ θέλουν να θεραπεύονται οι κουφοί από την αναπηρία τους, ενώ υπάρχει θεραπεία; Πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά τα κοχλιακά εμφυτεύμτα;

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 10:47 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Καλησπέρα σας. Αντί για απάντηση με λόγια που ίσως δεν γίνουν πιστευτά, επιτρέψτε μου να βάλω εδώ πιο κάτω βίντεο με παιδιά που γεννήθηκαν τελείως κωφά αλλά σήμερα ακούνε και μιλάνε με τα κοχλιακά να δείτε και μόνος σας

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 10:47 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou α το βρήκα

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 10:54 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou σας έβαλα και πιο πάνω βίντεο με παιδιά που έχουν κοχλιακό

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 10:54 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou https://www.youtube.com/watch?v=FUuiz8GScD0

Παιδί με κοχλιακό εμφύτευμα που ανταποκρίνεται ακουστικά και διαβάζει…
youtube.com

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 2 Οκτωβρίου στις 10:55 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou https://www.youtube.com/watch?v=XCirresTOYI

Παιδί με κοχλιακό εμφύτευμα που ακούει, μιλάει και τραγουδάει (σε τρεις ηλικιακές…
youtube.com

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 2 Οκτωβρίου στις 10:55 μ.μ.
Διαχείριση
Angelos Tsirimokos
Angelos Tsirimokos Ευχαριστώ. Πολύ χαίρομαι που υπάρχει λοιπόν θεραπεία, έστω για μερικές (πολλές, απ' ό,τι καταλαβαίνω) περιπτώσεις κώφωσης.Αλλά κοντά στα βίντεο που βάλατε, είδα κι ένα (τουλάχιστον) με ανθρώπους που ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ να θεραπευθούν, και αν ακόμη μπορούσαν. Κύριε των Δυνάμεων!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 2 Οκτωβρίου στις 11:37 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Ναι, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η κώφωση έχει μετατραπεί (από ορισμένους) σε ένα είδος θρησκευτικής αίρεσης να το πω, ΄"ταυτότητα" την ονομάζουν και αισθάνονται ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που είναι ΚΩΦΟΙ και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ακούσουν. Ακόμα χειρότερα, αν κάνουν κωφά παιδιά δεν τους επιτρέπουν να ακούσουν. Επίσης θέλουν να ζουν σε κλειστές κοινότητες, να παντρεύονται και να κάνουν παρέα μόνο μεταξύ τους.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 11:48 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Αρθρο "ψυχολόγου"" Για τον παραπάνω λόγο, οι κωφοί δεν θεωρούν ότι η κώφωση είναι μια αναπηρία, αλλά ένα
πλεονέκτημα. Είναι ένας τρόπος να βλέπεις τον κόσμο. Οι περισσότεροι κωφοί βλέπουν την
κώφωση ως το ‘νορμάλ’ και επομένως δεν θεωρούν ότι η ακοή είναι κάτι που τους λείπει,
ακόμα και αν η πλειοψηφία των ανθρώπων τη διαθέτει. Ορίζουν τους εαυτούς τους με βάση
το ποιοι είναι και όχι το ποιοι δενείναι. Θεωρούν αυτό που είναι ένα θετικό στοιχείο, διότι
είναι στενά συνδεδεμένο με την κουλτούρα τους" http://www.thessaloniki-psychologos.gr/.../171140-kofosh.pdf

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 2 Οκτωβρίου στις 11:48 μ.μ. · Τροποποιήθηκε
Διαχείριση
Παναγιώτης Ερμείδης
Παναγιώτης Ερμείδης Ποιος γράφει τέτοιες χαζομάρες;

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 11:52 μ.μ.
Διαχείριση
Maro Papa
Maro Papa Παπαριές Μαρίτσα μ `......

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 11:52 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Μακρή Ευθυμία, ψυχολόγος λέει στην υπογραφή

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 11:53 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Και να ταν η μόνη, ένα σωρό τέτοια κυκλοφορούν ΚΑΙ διδάσκονται σε όλα τα παιδαγωγικά τμήματα

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 11:54 μ.μ.
Διαχείριση
Georgina Bitsakou
Georgina Bitsakou Πραγματικά δεν άντεξα να διαβάσω όλο το άρθρο. Είναι προπαγάνδα, καμιά σχέση με εμπεριστατωμένη επιστημονική άποψη.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 11:54 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Ναι μόνο που αυτή η προπαγάνδα είναι αναγωρισμένη ύλη σε όλα τα παιδαγωγικά τμήματα, στα τμήματα ειδικής αγωγής, ψυχολογίας, λογοθεραπείας κλπ

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 2 Οκτωβρίου στις 11:54 μ.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Δεν θα έπρεπε να επεμβαίνουν οι ΩΡΛ εταιρίες σε όλα τούτα;

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 2 Οκτωβρίου στις 11:55 μ.μ.
Διαχείριση
Παναγιώτης Ερμείδης
Παναγιώτης Ερμείδης Τελικά Σοφία μιλάμε για το παράλογο του παραλόγου. Ανατρέπει όλα τα βιβλία της ΩΡΛ και δίνει το στίγμα της πάθησης ως το φυσιολογικό. Άλλη μια τέτοια ψυχολόγο και θα χρειαστούμε ψυχίατρο!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 2 Οκτωβρίου στις 11:55 μ.μ.
Διαχείριση
ειρηνη ντελλα
ειρηνη ντελλα Sofia Kolotourou ποσό δίκαιο εχετε

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 2 Οκτωβρίου στις 11:57 μ.μ.
Διαχείριση
Παναγιώτης Ερμείδης
Παναγιώτης Ερμείδης Ωχ, δυστυχία μας ....ζει και στη Θεσσαλονίκη. Στο βιογραφικό της αναφέρει πολλαπλές ιδιότητες ...μέχρι κι ότι "ομιλεί" τη νοηματική. Θα μας τρελάνει. Ομιλεί σημαίνει παλλόμενες φωνητικές χορδές αν δεν κάνω λάθος. Αυτή μάλλον είναι σηματωρός σε πλοία του Ναυτικού!!!!!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 3 Οκτωβρίου στις 12:01 π.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Αν ήταν μεμονωμένη περίπτωση δεν θα έλεγα κάτι. Εδώ μιλάμε για τον κανόνα, δυστυχώς. Αυτά διδάσκονται σε σχολεία και σε πανεπιστήμια. Οι ΩΡΛ εταιρίες κάθονται και τα διαβάζουν χωρίς να αντιδρούν. Δείτε και τα σχόλια του καθηγητή ΩΡΛ κου Κυριαφίνη πιο πάνω.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
3
· 3 Οκτωβρίου στις 12:05 π.μ. · Τροποποιήθηκε
Διαχείριση
Maro Papa
Maro Papa Εχουμε 5 αισθήσεις που η καθε μια τους είναι σημαντική τόσο για το ζην όσο και για το ευ ζην .
Εννοείται πως αν κάποιος έχει την ατυχία να χάσει μια απο αυτές ή να υποστεί οποιαδήποτε αλλη αναπηρία θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί στην απώλεια ,να παλέψει τις δυσκολίες που του προκαλεί για να συνεχίσει τη ζωή του ,ενταγμένος μέσα στην κοινωνία κι όχι αποκλεισμένος σε ένα γκέτο.
Εννοείται οτι η κοινωνία συνολικά και ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να κάνει ότι μπορει για να διευκολύνεται η ζωή των ανθρώπων που ζουν με οποιαδήποτε αναπηρία .Και οσοι έχουμε την τύχη να μην αντιμετωπίζουμε κάτι τέτοιο να θυμόμαστε πάντα πόσο εύκολα ανατρέπονται όλα και πως απο τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθουμε κι εμείς στη θέση του τυφλού, κουφού, παραπληγικού συνανθώπου μας ....γιατί υπάρχουν δυστυχώς κι αυτοί που φέρονται λες κι εχουν υπογράψει ισόβιο συμβόλαιο υγείας και αρτιμέλειας .

Αλλο ομως η αποδοχή ,το κουράγιο ,το σθένος του ανάπηρου που δεν παραιτείται ,που αγαπάει τη ζωή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και άλλο η παράνοια που λέγεται κοινότητα κωφών και βαφτίζει θείο δώρο την έλλειψη μια βασικής αίσθησης Ειδικά σήμερα που η ιατρική δίνει τις δυνατότητες να αντιμετωπιστεί η κώφωση και η κωφαλαλία να γίνει ένας ιατρικός όρος του παρελθόντος ,διαπράττουν Υβρι απέναντι σε όσους πάσχουν απο αναπηρίες που ακόμη δεν μπορουν να αντιμετωπιστούν τόσο αποτελεσματικά .
Και προσωπικά μου είναι το ίδιο απεχθείς με αυτούς με το ισόβιο συμβόλαιο που λέω πιο πάνω ,γιατί τον ίδιο αποκλεισμό και γκετοποίηση ζητάνε, οι μεν για τον εαυτό τους(αλλά και για τα παιδιά τους, στερώντας τους τη θεραπεία ) και οι δε για τους άλλους.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
3
· 3 Οκτωβρίου στις 12:18 π.μ.
Διαχείριση
Panagiwtis Aranitis
Panagiwtis Aranitis Καλημέρα Σοφία

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 3 Οκτωβρίου στις 9:54 π.μ.
Διαχείριση
Gerasimos Grammatikopoulos
Gerasimos Grammatikopoulos Ως γιατρο, μου προκαλει θλιβερη εκπληξη η επιστημονικα απαραδεκτη και προδηλως φτιαχτη αντιπαραθεση αναμεσα σε συγκεκριμενα "παρηγορητικα" και "συμπτωματικα" μεσα και στην ριζικη θεραπεια οπου αυτη εχει ενδειξη: η κωφωση ειναι νοσος και αναπηρια οχι φυλετικη μειονοτητα!
Ως πολιτη, μου προκαλει θλιψη και θυμο πως η πολιτεια ειναι πιο κωφη και απο αυτους τους ασθενεις που αγωνται και φερωνται, πως ακολουθει μεταπρατες της μιζεριας και της κακομοιριας αντι να προσφερει δικαιωματα, ευκαιριες και υγεια.
Ως φιλο των κεντρικων θυματων αυτου του επαισχυντου διαδικτιακου bullying, μου προκαλει ΟΡΓΗ αυτη η αισχρη προσπαθεια σπιλωσης ονοματων - το ανακατεμα μαλιστα παιδιων και οικογενειων σε αυτη την αηδια δοκιμαζει πραγματικα τα ορια μου!!!
ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΣΩ! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
3
· 3 Οκτωβρίου στις 10:37 π.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Ευχαριστούμε πολύ. Εάν οι ΩΡΛ εταιρείες είχαν το μισό τσαγανό από την Τζένη ή εσένα θα είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι. Δυστυχώς μας αρνούνται τη στήριξη (ζητήσαμε την στήριξη της πανελλήνιας ΩΡΛ εταιρίας και απάντησαν κάτι αλαμπουρνέζικα, στρίβειν διά του αρραβώνος). Εχουμε όμως τη στήριξη ιατρικών συλλόγων (ακόμα και έγγραφη) και προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους συναδέρφους έναν προς έναν για το τι συμβαίνει στην κώφωση σήμερα. Πρόθεσή μου να ξαναέρθω στην Πάτρα (πόλη του συζύγου μου) να μιλήσω για όλα τούτα. Είχα μιλήσει το 2013 με αφορμή την έκδοση του προηγούμενου βιβλίου μου, αλλά πρέπει να ξαναέρθω για μια πιο ιατρική και όχι τόσο λογοτεχνική παρουσίαση όπως την προηγούμενη φορά.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 3 Οκτωβρίου στις 10:45 π.μ.
Διαχείριση
Gerasimos Grammatikopoulos
Gerasimos Grammatikopoulos Sofia Kolotourou Θα χαρω πολυ να σε δω στην πολη μου! Συμφωνω πως η ενημερωση του κοσμου ειναι μεγιστης σημασιας - ακομα και συναδελφοι ιατροι δεν ξερουν λεπτομερειες για ολα αυτα, δεν γνωριζουν πως πρεπει να αντιμετωπιζουν την κωφωση με φαταλιστικη διαθεση "τι του ετυχε"...

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
2
· 3 Οκτωβρίου στις 10:48 π.μ.
Διαχείριση
Sofia Kolotourou
Sofia Kolotourou Οι άνθρωποι είναι κάτι σαν το κίνημα ενάντια στα εμβόλια. Αρνούνται να θεραπευτούν/ αποκατασταθούν οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά τους. Ομως δεν σταματούν εκεί, αλλά επιπλέον πιέζουν να μάθουν νοηματική όλοι οι ομιλούντες κωφοί και βαρήκοοι, να μάθουν νοηματική παιδιά με κοχλιακά εμφυτεύματα που μιλούν ήδη, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ενάντια στα κοχλιακά και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν εμάς που απλώς λέμε την αλήθεια.

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
· 3 Οκτωβρίου στις 10:48 π.μ.
Διαχείριση
Gerasimos Grammatikopoulos
Gerasimos Grammatikopoulos Μα ειναι τοσο προφανες πως υπαρχουν συμφεροντα και μπιζνες απο πισω... Δεν δικαιολογειται αλλιως αυτος ο παραλογισμος. Και αντε πως ο ενηλικας κανει ο,τι θελει για τον εαυτο του, ειναι δυνατον να δεχομαστε την δικη του επιλογη για ενα παιδι;!! Να καταδικαζει ενα παιδι σε αναπηρια "για να του μοιαζει";;; Σε ποια ευνομουμενη πολιτεια κατι τετοιο ειναι αποδεκτο;

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
3
· 3 Οκτωβρίου στις 10:53 π.μ.
Διαχείριση
Tzeni Gablia
Tzeni Gablia Το δυσαρεστο στην ολη υποθεση , περα απο την εγκληματικη αμελεια γονεων και πολιτειας ( οχι κρατους αλλα πολιτειας που απαρτιζουμε ολοι οι πολιτες) προς τα παιδια με προβλημα ακοης που τους αρνουνται την αποκατασταση της ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ και την συστηματικη εκπαιδευση για την αναπτυξη των δυνατοτητων τους , ειναι οτι δρουν τοσο ανεξελεγκτα ¨η κοινοτητα ¨ των Κωφων που εγιναν και λεξοπλαστες !!! ΠΡΟΦΟΡΙΖΩ = Βγαζω ακαταληπτους ηχους χωρις αρθρωση , χροια κλπ χαρακτηριστικα της ομιλιας , ικανους να με αποκλεισουν απο το χαρακτηρισμο κωφαλαλος . Στην Ελληνικη το λεμε ΜΟΥΓΚΡΙΖΩ . Αν-ηκοος = αυτος που αρνειται να αποκαταστησει την αναπηρια του , της κωφωσης ή αρνειται πως η κωφωση ειναι αναπηρια και θεωρει πως αυτο του παρεχει μια αλλη ταυτοτητα !!! δεν γραφω την αντιστοιχη λεξη στα Ελληνικα , προσθεστε την μονοι σας . Εν- ακουμε = νιωθουμε τους ηχους χωρις να ακουμε πραγματικα αλλα με ενσυναισθηση !!!! τι να πω εδω ? Ευτυχως ψαχνουμε να βρουμε ενα τροπο αλλης αντιμετωπισης της αναπηριας οχι ιατροκεντρικο αλλα κοινωνικο !!!

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
·
1
· 3 Οκτωβρίου στις 12:30 μ.μ.




2 σχόλια: